دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به ساخت مدل سه بعدی گرافیکی اشیاء به منظور ایجاد یک سامانه کامل بازسازی سه بعدی شد.
به گزارش گروه علمي «شبكه خبر دانشجو»، مهندس سیدعلی طهوری، مجری طرح در بیان جزییات این پروژه اظهار داشت: ساخت مدل سه بعدی گرافیکی توسط مجموعهای از تصاویر از زمینههای جذاب در مباحث بینایی ماشین و گرافیک کامیپوتری است که هدف از ساخت مدل سه بعدی به دست آوردن موقعیت مکانی سه بعدی نقاط موجود در یک صفحه یا شی است.
وی افزود: ورودی این پروژه مجموعهای از تصاویر است که از زوایای مختلف یک شی گرفته شده و خروجی آن یک مدل سه بعدی مثلث بندی شده از شی خواهد بود.
مجري طرح ساخت مدل سه بعدی گرافیکی اشیاء با اشاره به اینکه از ساخت مدل سه بعدی در زمینه رباتیک، واقعیت مجازی و سرگرمی استفاده فراوان شده است گفت: برای ساخت مدل سه بعدی توسط مجموعه تصاویر تنها به یک دوربین عسکبرداری معمولی نیاز است.
وي تصريح كرد: مي توان از اين مدل سه بعدي در اکثر محیطهای صنعتی استفاده کرد که دقت ساخت مدل سه بعدی توسط اسکنرهای لیزری بسیار بالا بوده اما در بسیاری از کاربردها دقت سیستم بازسازی مبتنی بر تصویر کفایت کند و میتوان از این سامانه به عنوان جایگزینی برای سیستمهای پرهزینه لیزری استفاده کرد.
طهوري گفت: با توجه به مدلهای مشابه موجود در این زمینه این پروژه چیدمان جدیدی از تکنیکها به کار رفته و نوآوریهایی در بخش تصحیح مدل سه بعدی انجام شده است که باعث میشود دقت مدل ساخته شده نسبت به نمونهی مشابه بالاتر باشد.
وی در بیان کاربردهای این مدل اظهار داشت: در صنعت انیمیشن برای تولید مدل سه بعدی شخصیتهای انیمیشنی به صورت خودکار و در ساخت شناسنامه سه بعدی برای اشیاء موجود در موزهها میتوان از این پروژه استفاده كرد.
گفتنی است، این پروژه در قالب پایان نامه کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر، گرایش هوش مصنوعی ارائه و به راهنمایی دکتر محمدرحمتی انجام شده است./انتهاي پيام/