دکتر نبیالله احمدیان در گفتوگو با خبرنگار علمی «
خبرگزاری دانشجو»، انجام فعالیت های آموزشی و پژوهشی در راستای تقویت بنیه علمی، ارتقای تحصیلی و توانمندسازی دانشجویان بسیجی را از مهمترین اهداف و برنامه های بسیج دانشجویی دانست و گفت: با توجه به هویت و ماموریت تشکلی بسیج دانشجویی، دانشجویان بسیجی باید در حوزه های علمی نیز نقش آفرینی فعال داشته باشند.
وی افزود: دانشجویان بسیجی باید خلاءها و نقاط کلیدی در حوزه های مختلف تخصصی را پیدا کرده و به دنبال آن مطالبه گری، جریان سازی و تبدیل به گفتمان قالب در کشور کنند و یک نهضت علمی در آن زمینه آغاز کنند.
معاون علمی سازمان بسیج دانشجویی راه اندازی و فعالیت مراکز تحقیقاتی وابسته به این سازمان را از مهمترین اقدامات بسیج دانشجویی در جهت افزایش فعالیتهای علمی و پژوهشی دانشجویان بسیجی عنوان و اضافه کرد: در حال حاضر حدود 30 مرکز تحقیقات فعال دانشجویی در سراسر کشور مشغول به فعالیت هستند.
احمدیان ادامه داد: در حال حاضر بیش از 16 هزار و 860 دانشجو با این مراکز تحقیقاتی ارتباط داشته و در جریان برنامه ها و فعالیت های آنها هستند.
وی با بیان اینکه مراکز تحقیقاتی سازمان بسیج داشنجویی در حوزه های مختلفی چون؛ فنی مهندسی، علوم انسانی، پزشکی، کشاورزی، علوم پایه و هنر فعالیت دارند، تاکید کرد: البته با توجه به اهمیت بحث بومی سازی و اسلامی سازی علوم انسانی از سال گذشته توجه به این شاخه از علوم در اولویت برنامه های بسیاری از مراکز تحقیقاتی قرار گرفته است.
معاون علمی سازمان بسیج دانشجویی قطب بندی مراکز تحقیقاتی بسیج دانشجویی را از مهمترین برنامه های این سازمان دانست و گفت: اقدامات اولیه برای قطب بندی مراکز تحقیقاتی وابسته به بسیج دانشجویی از نیمه دوم سال جاری آغاز شده و تا پایان سال جاری هر یک از مراکز به عنوان یک قطب علمی در کشور معرفی می شوند.
احمدیان تصریح کرد: قطب بندی مراکز تحقیقاتی باعث ارتقای کیفی فعالیت های پژوهشی، پر کردن خلاءهای موجود در حوزه های تخصصی و شبکه سازی تخصص ها در دانشگاه ها می شود.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر مراکز تحقیقاتی مختلفی در حوزه علوم انسانی از جمله؛ مرکز تحقیقات امام صادق(ع) دانشگاه علامه طباطبایی، مرکز تحقیقات کوثر دانشگاه تهران، مرکز تحقیقات باقر العلوم در استان قم و مرکز تحقیقات علم الهدی در استان اصفهان فعالیت دارند.