عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین (ع) گفت: مرحوم دوانی در حوزه های علمیه که مقاله نوشتن در مجلات زشت شمرده می شد، در سن 19 سالگی دست به قلم برد و ...
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، مراسم بزرگداشت مرحوم حجت الاسلام علی دوانی به همت بسیج دانشجویی استان البرز عصر امروز در بخش دانشگاهی بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم برگزار شد.
محمد حسین رجبی دوانی، عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین (ع) و فرزند مرحوم دوانی در این مراسم گفت: علی دوانی یک خدمتگزار راستین، صدیق و بی ادعا برای قران و عترت بود.
وی خاطرنشان کرد: نه تنها ایشان بلکه که هر فرد دیگری هم که باشد ما وظیفه داریم از شخصیت ایشان تجلیل کنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین (ع) با بیان اینکه مرحوم دوانی روستازاده ای بود که از نعمت پدر محروم بود، گفت: وی در خانواده ای بدنیا آمد که پیرو مذهب شیخیه؛ مذهبی که شیعه 12 امامی بودند ولی انحرافاتی دارند، بودند که بعدها از دل آنها مذهب بابیه بیرون آمد.
رجبی دوانی افزود: البته پدر مرحوم دوانی اصولی بود و مادر شیخیه بود، اما چون سایه پدر بر سرش نبود مذهب مادر در خانواده غالب شد.
وی با بیان اینکه مرحوم دوانی در مدرسه فنی شرکت نفت در آبادان مشغول تحصیل بود، گفت: دوانی در مدرسه با حقیقت مکتب اهل بیت آشنا شد و با راهنمایی یکی از علمای آبادان در 14 سالگی راهی نجف گردید.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین (ع) گفت: مرحوم دوانی در نهایت فقر ولی با دلی پر امید در نجف به تحصیل مشغول شد و در سایه عنایات امام علی (ع) مدارجی را طی کرد و سپس راهی قم شد.
رجبی دوانی گفت: مرحوم دوانی در حوزه های علمیه که مقاله نوشتن در مجلات زشت شمرده می شد، در سن 19 سالگی دست به قلم برد و در اواخر دهه 20 که رضاخان تازه اخراج شده بود و شاه آمده بود، اقدام به نوشتن مقالات سیاسی اجتماعی کرد که این مقالات اکنون موجود است و بنا داریم اینها را چاپ و منتشر کنیم.
وی تأکید کرد: مرحوم دوانی در حوزه های مختلف علوم دینی شاگرد علامه طباطبایی، آیت الله مرعشی نجفی و حضرت امام (ره) بود؛ اما تمایل داشت در عرصه هایی وارد شود که کمتر کسی وارد شده بود و مورد نیاز جامعه بود؛ از جمله مباحث مهدویت، مسائل راجع به جوانان و زنان آن هم در زمانی که برای جوانان و زنان ارزشی قائل نمیشدند، کتاب سیمای قرآن و تاریخ را نوشت.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین (ع) افزود: مرحوم دوانی برای زنان و بانوان تحصیل کرده و دانشگاهی، زن در قرآن را نگاشت که الگوهای مناسب قرآنی را به بانوان عرضه داشت.
رجبی دوانی ادامه داد: دوانی در مسائلی که به آبرو و عزت مسلمین مربوط میشد به خصوص در دوره ای که عرب ها و مسلمانان از رژیم اشغالگر صهیونیستی شکست خوردند، دو کتاب در مورد عملکرد مسلمانان در گذشته را ترجمه کرد که در مقدمه شان میگوید؛ خواستم تسکینی بر دل مسلمانان شکست خورده باشد و یادآوری کنم که رمز موفقیت تکیه بر قرآن است.
وی افزود: مرحوم دوانی بعد از پیروزی انقلاب در مقدمات بعدی کتاب گفت ما کتاب را در آن دوران نوشتیم و نمیدانستیم که به برکت انقلاب و امام، جوانانی ظهور پیدا میکنند که بسیار قوی تر از جوانان قبلی میباشند.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین (ع) با بیان اینکه مرحوم دوانی در عرصه های اسلامی و معارف دینی نوآوری هایی داشت، گفت: کسب این موقعیت ها توسط دوانی در سایه اخلاص و ارادت به ساحت مقدس اهل بیت بود.
در ابتدای این مراسم صالحی نژاد، مسئول بسیج دانشجویی استان البرز به دیدار رهبر انقلاب با یکی از خانواده های شهدا اشاره کرد و گفت: در این دیدار این خانواده شهید از رهبری خواستند که یک هدیه معنوی به آنها تقدیم کنند؛ حضرت آقا در جواب آنها فرمودند؛ روزی بر شما نگذرد که قرآن نخوانید و سعی کنید وقتی خواندید در آن تدبر کنید و بفهمید؛ قرآن را بفهمید تا عمل کنید؛ انشاءلله.
صالحی نژاد در ادامه گفت: همه باید به این توصیه رهبری توجه کنیم تا عامل به قرآن باشیم.
مسئول بسیج دانشجویی استان البرز گفت: بسیج دانشجویی استان البرز در عرصه علوم اسلامی به آثار مرحوم دوانی که آثار ارزشمندی است توجه کرده است.