به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، چند هفته ایست هماهنگیهای صورت گرفته میان بانک مرکزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت، تمام کالاهای قرار گرفته در کتاب تعرفه، برای دریافت ارز به 10 گروه کالایی تقسیم شدهاند که به تناسب گروه کالایی، ارز مرجع 1226 تومانی و ارز با 2 درصد کمتر از بازار در تالار معاملات ارزی دریافت می کنند.
گروه اول این ردهبندی را کالاهای اساسی و نهادههای تولید غذا تشکیل میدهند که قرار است ارز مرجع بگیرند و کماکان نیز دولت به آنها ارز 1226 تومانی تخصیص میدهد.
اولویت دوم را دارو، تجهیزات پزشکی ضروری هستند، ضمن اینکه اولویت سوم را نیز مواد اولیه بخش کشاورزی و مواد اولیه پایه صنعتی در بر میگیرند.
همچنین اولویت 4 را قطعات منفصله خودرویی و مواد شیمیایی تشکیل می دهند که در اتاق مبادلات ارزی در کنار گروههای 2 و 3 ارز از بانک مرکزی به قیمت دو درصد زیر بازار دریافت می کنند.
اولویت 5 و 6 از یک جنس هستند و اجزا و قطعات و تجهیزات صنعتی را تشکیل می دهند که با توجه به اینکه جنس آنها به هم نزدیک است، در اتاق مبادلات ارزی ارز می گیرند، البته ردیف 5 تعرفههای بالاتری برای ورود دارند.
ردیف 7 شامل اجزا و قطعات و ماشین آلات خطوط تولیدی است که چند روزی است که در اتاق مبادلات ارزی، ارز دریافت می کنند، ضمن اینکه اولویت 8 را ماشین آلات سواری کم مصرف و ماشین آلات راهسازی و حمل و نقل عمومی تشکیل می دهند و در آینده ای نزدیک ارز مبادلاتی دریافت می کنند.
اولویت 9 شامل ماشین آلات سواری پرمصرف، لوازم خانگی ضروری، موبایل و رایانه و اجزا آن هستند که هنوز تکلیف خاصی برای اختصاص ارز در اتاق مبادلات ارزی ندارند.
و سرانجام اولویت ده کالاهای غیرضروری مثل لوازم خانگی غیرضرور، اسباب بازی، وسایل تزئینی و لوکس تشکیل می دهند.
در جدول زیر اولویت بندی ها و کالاهایی که واردات آنها با ارزهای دولتی و مبادلاتی صورت می گیرد آورده شده است.