رئیس مجلس گفت: در دیدار با حسنی مبارک مامور بودم که مسئله آزادی نیروهای حزب الله و بازگشایی گذرگاه رفح را پیگیری کنم.
به گزارش خبرنگار مجلس «خبرگزاری دانشجو»، علی لاریجانی امروز در مراسم پرسش و پاسخ دانشجویان دانشگاه علم و صنعت که در سالن شهید بهرامی این دانشگاه برگزار شد، گفت: وضعیت امروز کشور قاعدتا برای مسئولین و برای شما نخبگان مهم است، در سالهای پس از انقلاب با رفتار ماجراجویانه غرب و امریکا نسبت به ایران مواجه بودیم و از این رفتارهای ناهنجار حتی در دوران جنگ هم مشاهده کردیم.
وی افزود: همان زمان هم اخباری در مورد پشتصحنه بودن امریکا وجود داشت اما به دلیل عدم وجود کدهای اطلاعاتی قوی نمیتوانستیم این قضایا را به طور قطعی مطرح کنیم.
نماینده مردم قم در مجلس افزود: اما غرب بعد از جنگ روشی دیگری را دنبال کرد و بعدها بحث هستهای شدن ایران را مطرح کردند در حالی که مشکل اصلی آنان بحث هستهای نیست بلکه از نظر آنها ایران توازن منطقه را بر هم میزند.
لاریجانی در ادامه با اشاره به گزارش اخیر احمد شهید ضمن بیان قسمتهایی از آن از جمله اظهاراتش در مورد حقوق بشر گفت: برخی از گزارش احمد شهید در مورد مجلس است که مثلا چرا قانون مجازات اسلامی را تصویب کردیم.
وی افزود: همچنین به مسائل دیگری همچون مشکلات همجنسبازی پرداخته و گفته است که چه دلیلی دارد که ما از شما تبعیت کنیم بنابراین باید دانست که اگر مسئله هستهای هم در میان نباشد آنان مسئله ای دیگر را علم میکنند.
رئیس مجلس ادامه داد: آنان با بهانه کردن مسئله هستهای تحریمها را ایجاد کردند و در حقیقت آمریکاییها در پی به وجود آوردن نظام پلیسی در جامع بینالملل هستند.
لاریجانی با بیان اینکه در حال حاضر باید از نظر اقتصادی، استراتژی مدونی متناسب با حوادث به وجود آمده ایجاد کنیم گفت: در تغییر شرایط در جامعه بینالملل باید واقعنگر باشیم و بدانیم که اگر کسی چراغ سبزی به آمریکاییها نشان دهد تلقی اشتباهی صورت میگیرد.
وی تاکید کرد: آنها در پی لبخند نیستند بلکه دنبال استراتژی هستند بنابراین زمانی میتوانیم در مذاکرات ناجی باشیم که از نظر اقتصاد درونی به قوت رسیده باشیم.
لاریجانی در ادامه با اشاره به بیان رهبری در مورد اقتصاد مقاومتی با عنوان کردن دو هدفگیری در این مسئله مهم گفت: هدف اول ایجاد سازوکار در اقتصاد است تا قدرت مانور ما را قوی کند.
وی با اشاره به هدف دوم افزود: ظرفیتهای بسیار خوبی در داخل کشور اعم از نیروهای متخصص داخلی، موقعیت استراتژی کشور و منابع قوی وجود دارد که این ظرفیتها باید بالفعل شود.
نماینده مردم قم در مجلس اظهار کرد: ما جوانان تحصیل کردهای داریم که استعدادهای کشورند و مهم بالفعل کردن آنهاست خیلی از دانشجویان نگران اشتغال خود هستند که با بالفعل کردن استعدادهای آنها میتوان به این سمت پیش رفت.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به مولفههای مورد نیاز در بحث اقتصاد مقاومتی گفت: اولین مولفه توجه به سازوکارهای رونق بخشی به تولید داخل است.
وی با بیان اینکه در بخش صنعت دچار رکود هستیم گفت: دربخشهای کشاورزی و دامی رونقبخشی به تولید داخلی دشمن را عقب میزند.
عضو فراکسیون رهروان ولایت با اشاره به مولفه دوم گفت: تا شرایط مردمی نشود پرشهای لازم در بحث اقتصادی امکان نخواهد داشت، در دفاع مقدس نیز تا وقتی شرایط مردمی نشد نتوانستیم گامهای موثری برداریم.
لاریجانی با بیان اینکه اگر اقتصاد دولتی باشد بهرهوری به وجود نمیآید ادامه داد: باید سیاست اصل 44 را به درستی پیاده کنیم ولی متاسفانه در زمان کنونی در حوزه صنعت نیز کارها در دست مردم نیست.
وی در ادامه با اشاره به مولفههای دیگر گفت: خودکفایی در محصولات استراتژیک و تقویت نیروی انسانی از دیگر مولفههای این موضوع است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه حرکت اقتصاد بر اساس برنامه و قانون از دیگر مولفههای مورد نظر است تصریح کرد: اگر بخواهیم حرکت اقتصادی مردمی شود باید آن را قابل پیشبینی کرد که نیاز به قانون و برنامه دارد.
وی با بیان اینکه تصمیمات لحظهای به اقتصاد کشور ضربه میزند گفت: بیان رهبری در سفر اخیرشان به خراسان شمالی در مورد ثبات در تصمیمگیریها کلید حل مشکلات است.
لاریجانی ادامه داد: اگر نقصی وجود دارد باید برنامه و قانون ایجاد کنیم که در غیراین صورت سرمایهداران سرمایه خود را به سمت کارهای دلالی میبرند.
وی ضمن اشاره به لزوم وجود طرحهایی برای مدیریت مصرف گفت: کاهش وابستگی به نفت از جمله مولفههای مورد نظر است، تا وقتی بودجه متکی به نفت باشد مشکلات زیادی وجود خواهد داشت.
نماینده مردم قم در مجلس ادامه داد: تسهیل فضای کسب و کار و هدایت نقدینگی به سمت تولید از دیگر مولفههاست و اگر مجموعه مقررات برای سرمایهگذاری سخت باشد نقدینگی از بین نرفته و به سمت کالاهای دلالی میرود.
وی با بیان اینکه یکی از کارهای مهم ایجاد بسترهای داخلی و خارجی است گفت: نخبگان دانشگاهی میتوانند یک اقتصاد قابل مانور را در کشور ایجاد کنند تا فضای کسب و کار افزایش یابد و فضای گفتوگوهای بینالمللی را رسمیت بخشد.
لاریجانی در ادامه در پاسخ به سوال یکی از اساتید دانشگاه در مورد اقتصاد مقاومتی و برنامه مجلس در ارائه سازوکارهای مربوط به این مسئله اظهار داشت: در مورد بحث اقتصاد مقاومتی کمیسیون خاصی ایجاد شده است که جلسههای مختلفی نیز برگزار شده و تعدادی از مولفههایی که عنوان کردم حاصل این جلسات بود.
وی با اشاره به نتایج این جلسات گفت: تسهیل فضای کسب و کار، سوق دادن نقدینگی به سمت تولید و ایجاد شرکتهای آر.ان.دی از نتایج کار این کمیسیون بود که با حضور اساتید مطرح، نخبه و صاحبنظر دانشگاهی برگزار میشود.
لاریجانی تاکید کرد: در این زمینه وجود اراده و همفکری بین مسئولین اجرایی برای تحقق امور اهمیت دارد زیرا بسیاری از مسائل قانون دارند اما مهم وجود اراده در این زمینه است.
لاریجانی در ادامه با بیان خاطرهی از دوران مسئولیت خود در صدا و سیما گفت: در زمان 2 خرداد که مسئولیت ریاست صدا و سیما را بر عهده گرفتم، ورود تجهیزات رادیو و تلویزیون از خارج برایم عجیب بود.
وی با بیان اینکه مصمم شدم این تجهیزات در داخل تولید شود ادامه داد: این مسئله را با معاون فنی خود در میان گذاشتم و وی بیان کرد که اشتباه بزرگی است؛ تحلیل وی این بود که اگر یک دقیقه سکوت در تلویزیون ایجاد شود مردم تصور میکنند که احتمالا حادثه بزرگی رخ داده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این اقدامات ریسک است گفت: کسی که بخواهد در تولید داخل گام بردارد باید ریسک کند و من فکر میکنم اگر برای مردم توضیح داده شود مردم ریسک را میپذیرند.
وی ادامه داد: بنابراین معاون را عوض کردیم و معاونی جدید آوردیم که متوجه شدیم وی نیز در این کار موفق نیست یعنی دقیقا همین مشکلی که در حال حاضر شاهد آن هستیم و فهمیدیم که در حقیقت سیستم دیوانی کشور مقاومت میکند.
نماینده مردم قم در مجلس ادامه داد: پس از بررسیها متوجه شدیم که 20 الی 30 نفر که در بخش مهندسی مشغول به کارند این روش را قبول ندارند بنابراین مجبور شدیم این تعداد افراد را کنار بگذاریم و تعدادی افراد معتقد و متدین را استخدام کنیم و در ظرف 3 سال فرستنده پرقدرت، کمقدرت و متوسط القدرت در دانشگاهها ساختیم و در حال حاضر هیچ مشکلی نداریم.
لاریجانی ادامه داد: وظیفه مجلس برخورد با افراد کمکار است اما این مسائل همیشه یک بعدی نیست.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید بین اختلافنظر و سایشهای سیاسی فرق قائل شد گفت: تفکرات متنوعی در مجلس اعم از تفکرات سیاسی و اقتصادی وجود دارد همچنین در همه فراکسیونها نیز شاهد اختلاف نظر اقتصادی هستیم؛ ممکن است بین مجلس و دولت هم چنین اتفاقی بیفتد مهم این است که بنبستی در این راستا وجود ندارد.
لاریجانی با اشاره به طرح هدفمند کردن یارانهها گفت: در مورد هدفمند کردن یارانهها هر کسی نظری داشت اما در مجلس بر اساس 18 ماه کار به این نتیجه رسیدیم که هدفمند کردن یارانهها ظرف 5 سال انجام شود.
لاریجانی تاکید کرد: اگر اختلافنظر در فضای فکری درست انجام شود مفید است و در مجلس نیز بین اقتصاددانان در مورد وضعیت فعلی اختلافنظر وجود دارد؛ مهم این است که این اختلافنظرها به سوژه سیاسی تبدیل نشود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه در پاسخ به سوال این استاد دانشگاه در مورد چشمانداز رئیس مجلس از وضعیت فعلی کشور در فضای بینالملل گفت: پروسهای که دنبال شده قطعی نیست غرب در پروسه میانمدت گام برمی دارد و ما باید آمادگی میان مدت داشته باشیم.
وی با اشاره به برخی چالشهای بین دولت و مجلس در برخی اظهارات روسای قوا افزود: یکی از خبرگزاری ها در مورد راهحل مشکلات اقتصادی از من پرسید و من پاسخ دادم که انتظار راهحل رابینهودی از من نداشته باشید.
وی افزود: اما برخی افراد برداشت خاصی از این صحبت کردند اما منظور ما ارائه راهحل فوری بود.
نماینده مردم قم در مجلس تصریح کرد: تیزهوشی این است که در شرایط فعلی آنالیزم درست انجام دهیم.
وی با اشاره به لوازم موردنیاز برای کاهش تورم گفت: ثبات در تصمیمگیری از لوازم کاهش تورم است تا بتوانیم وضعیت فعلی را به شرایط مستعد تبدیل کنیم در این صورت است که شرایط بینالمللی تغییر میکند.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر بسترها فراهم شده و نقدینگی به سمت تولید برود و شرایط کارآفرینی ایجاد شود صحنه بینالملل تغییر کرده و آن موقع زمان چانهزنی است.
لاریجانی در ادامه در پاسخ به سوال دانشجو در مورد راهکارهای مجلس برای کاهش گرانی قیمت کالاها در بازار گفت: از نظر من این گرانیها و مشکلات اقتصادی یک مقدار محصول مشکلات بیرونی و تحریمها و کمی محصول مشکل مدیریتی داخلی است.
وی افزود: اگر تحلیلی درست داشته باشیم ایجاد فضای کسب و کار در داخل و کنترل رشد نقدینگی از افزایش گرانیها میکاهد.
لاریجانی تاکید کرد: تشخیص من به عنوان فردی با سابقه 35 ساله در کار اجرایی این است که حل مشکل فعلی با کاهش نقدینگی صورت میگیرد.
وی افزود: البته ممکن است دولت هم نظرات کارشناسی زیادی داشته باشد و در مجلس نیز جای همین بحثها است.
لاریجانی با اشاره سوال دیگر این دانشجو در مورد اختلاف بین دو قوه مجریه و مقننه گفت: گاهی ممکن است دولت لایحهای به مجلس بیاورد و مجلس این لایحه را نپذیرد اما این مسئله ستیز نیست.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به مخالفت مجلس با مرحله دوم هدفمند کردن یارانهها گفت: از نظر مجلس گام دوم هدفمند کردن یارانهها در شرایط فعلی مهیا نیست در حقیقت این مسئله به مصلحت جامعه نیست و اجزای دولت هم همین نظر را دارند.
وی افزود: در این راستا راهحلهای وصله و پینهای جزئی جواب نمیدهد.
نماینده مردم قم در مجلس در پاسخ به سوال این دانشجو در مورد لزوم استیضاح وزرا در شرایط فعلی گفت: مجلس تا به حال وزیری را استیضاح نکرده ممکن است استیضاحی شروع شده باشد اما به نتیجه نرسیده است.
وی با بیان اینکه استیضاح حق قانونی نماینده است عنوان کرد: اگر در مورد عملکرد وزیری علاجی وجود ندارد باید سوال کنیم مقام معظم رهبری نیز عنوان کردهاند که هر قوهای حقوق خود را دارند و باید دانست که نمایندگان در این زمینه مصلحتاندیشی میکنند.
وی با اشاره به نقش هیئت رئیسه در این زمینه گفت: برخی تصور میکنند که هیئت رئیسه و رئیس مجلس میتواند جلوی سوال از وزیر را بگیرد در صورتی که از نظر آییننامه، هیئت رئیسه چنین حقی ندارد و تنها میتواند با نمایندگان صحبت کند.
رئیس مجلس در ادامه با اشاره به استیضاح وزیر جهاد کشاورزی گفت: امروز سوال کنندگان از وزیر را خواستم و دریافتم که خواستهایشان منطقی است؛ این خواسته ها خواستههای ملی است زیرا بعد ازبررسیهای انجام گرفته متوجه شدیم سوال آنها یک سوال ملی است اما دراین حد نیستیم که بتوانیم دستوری برای نمایندگان صادر کنیم.
لاریجانی درادامه با اشاره به اختلاف بین قوا افزود: معتقدم که قوا نباید اختلاف خود را به رسانهها بکشند؛ بعد از نشست خبری رئیس جمهور که در آن صحبتهای در مورد من داشتند به خاطر شرایط کشور پاسخی ندادم.
وی ادامه داد: اختلاف ما شخصی نیست اما ممکن است رسانهای تیتری بزند که مطلبی خواص را القا کند.
در ادامه در پاسخ به شبهات یک دانشجوی در مورد تفاوتهای اسلام در صدر اسلام و اسلام در جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: در این رابطه باید به چند نکته توجه کرد؛ اولین مسئله این است که اسلام صدر اسلام را نباید به سادگی با اسلام فعلی مقایسه کرد زیرا پیامبر اکرم (ص) و یاورانشان همچون امام علی (ع) و مالک اشتر در آن زمان حضور داشتند.
وی افزود: ما اشکلات بسیاری داریم چون توان فعلی ما توان صدر اسلام نیست و آن حکومت یک حکومت متعالی بود.
لاریجانی با بیان اینکه هیچ مسئولی ادعا نکرده که ما مثل پیامبر و یارانشان هستیم گفت: رهبری هم چنین ادعای ندارند زیرا آنان معصوم بودند در صورتی که مسئولین و رهبری ما معصوم نیستند.
وی با بیان اینکه در صدر اسلام مجاهدت اسلامی یک رکن بود گفت: تفکر اسلامی درونش عنصر مقاومت است که اگر این عنصر از آن گرفته شود تفکری ناقص خواهد بود.
لاریجانی با بیان اینکه برای مجاهدین یک باب خاص در بهشت قرار دارد ادامه داد: عنصر جهاد و تفکر اسلامی یک اصل است؛ امام علی (ع) نیز میفرماید اگر کسی جهاد را از زندگی خود حذف کند لباس ذلت و خواری بر تن او پوشیده میشود.
وی افزود: درجمهوری اسلامی عنصر جهاد باید به صورت کانونی مورد توجه قرار گیرد و اگر بسیج هم مورد احترام است به خاطر این است که لباس جهاد بر تن کرده است.
لاریجانی در ادامه در پاسخ به شبهه دیگر این دانشجو در مورد جایگاه جمهوری اسلامی ایران درجهان گفت: اطلاعات من نسبت به صحنه بین الملل کم نیست و با افراد سرشناس خارجی بسیاری در ارتباطم و بسیاری از این افراد سرشناس همچون «هیکل» در مورد جمهوری اسلامی ایران عنوان میکند که ایران پشتیبان جمهوریخواهان است.
وی افزود: بیداری اسلامی در منطقه یک واقعیت است که توده مسلمانان برای به دستگیری مردم سالاری قیام کردند و خود آنها عنوان می کنند که ما از انقلاب شما پند گرفتیم.
وی با بیان اینکه این ناشی از عزت مردم ایران است بیان داشت: ما مدعی نیستیم که مشکل درونی نداریم و میگویم جمهوری اسلامی ایران چون عنصر جهاد را پذیرفت باعث سرافرازی ملت ایران شد.
لاریجانی در ادامه در پاسخ به شبهه دیگر این دانشجو در مورد عدم وجود اندیشمندانی همچون شهید مطهری و عدم وجود کتابهای همچون تألیفات این بزرگوار ادامه داد: درست است، در زمان کنونی تألیفات درستی همچون کتاب «حجاب» شهید مهطری نداریم اما باید با دانشجویان صحبت کرد و شرایط را به سمت تقویت صحیح پیش برد و این طور نیست که هیچ روشی برای رشد و وجود افراد فاضل در کشور نداشته باشیم.
وی تاکید کرد: افراد فاضل زیادی در حوزه و دانشگاه تربیت شدند همچون شهید شهریاری که یک عنصر پاک باخته و متدین بود.
رئیس مجلس با بیان اینکه با این نظر موافق نیستم که در شرایط فعلی شخصیتهای خوب و با فضل به وجود نیامند تاکید کرد: بعضی شخصیتها کسانی هستند که مانند آنها را کم داریم این افراد مانند آیت الله جوادی آملی سرمایه ملی هستند؛ دانشگاه شما نیز ماهوارهای ساخته و به فضا پرتاپ کرده است، چرا این مسائل را کم میگیرد درست است که مشکلات وجود دارد اما باید واقعیتها را هم نگریست.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به شبهه این دانشجو در مورد انتقاد از رهبری گفت: گاه اتفاق افتاده است که کسی جلوی رهبری ایستاده باشد اما باید دانست که این فرد کار غلطی انجام داده است.
وی با بیان اینکه خوشآمدن و بدآمدن اظهارات من برای شما چیز به من اضافه نمیکند ادامه داد: آشنایی من با سیستم رهبری و بزرگان دینی همچون شهید مطهری زیاد بوده است و من با برخی بزرگان ارتباط نزدیکی دارم.
لاریجانی تصریح کرد: همه اینها سرمایههای بزرگ دینی هستند و معتقدم که باید احترام ساحت آنان را حفظ کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به هدف امام خمینی (ره) از اقداماتی که انجام دادند بیان داشت: امام در پی زندگی باعزت مردم بودند و هدف رهبری نیز به همین صورت است، ایشان کشور را از سختترین شرایط عبور دادند.
وی در مورد سابقه دستور دادن رهبری به مجلس گفت: در مجلس هشتم و نهم مشاهده نکردم که رهبری دستوری به مجلس بدهد ممکن است نظرشان را به من گفته باشند اما هیچ دستوری صادر نکردند حتی درباره استیضاح ها نیز دستوری ندادند.
لاریجانی تأکید کرد: عزت در این نیست که کسی بخواهد با گردنکشی جلو رهبری بایستند.
وی با بیان اینکه رهبری مِیخواهد مردم سرافراز زندگی کنند گفت: این نوع نگاه رهبری در مورد قوه مجریه نیز صدق میکند ایشان بارها به من گفتند اجازه دهید قوه مجریه که در صف است کار خود را انجام دهد و شما نیز کمکشان کنید.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری تأکید میکند که من تا آنجایی که به انقلاب صدمه ای وارد نشود در وظایف شما دخالت نمیکند و باید دانست ولایت فقیه یک عامل برای استواری کشور ماست.
لاریجانی در پاسخ به سوال دانشجویی دیگر در مورد تشکیل فراکسیون رهروان ولایت و به وجود آمدن اختلاف بین اصولگرایان مجلس گفت: رهبری فرمودند که کسی را متفاوت شما حرف میزند دشمن نپندارید.
وی در ادامه در پاسخ به سوال دیگری در مورد برخی رفتارهای موجود در مجلس همچون دو دو کردن برخی نمایندهها در میان نطق ها ادامه داد: فرهنگ داخل مجلس اشکلاتی دارد که این اشکالات در مجلس نهم کمتر است برای مثال رقم قابل توجهی در مجلس در صحن علنی وجود دارند و معمولا جلسات با 230 تشکیل میشود؛ البته دو دو گفتنها نیز کم شده است.
وی در ادامه در پاسخ به سوال این دانشجو در مورد عملکرد کمیسیون فرهنگی گفت: در کمیسیون فرهنگی افراد برجستهای حضور دارند که نمیتوان گفت هیچ کاری نمیکنند؛ رئیس این کمیسیون با علاقه و جدیت تمام مشکلات فرهنگی را پیگیری میکنند واستنباطم این است که در حال کار کردن هستند و باید به آنها کمک کرد.
نماینده مردم قم در مجلس در ادامه در پاسخ به سوال دانشجویی دیگر در مورد برخی شبهات از عملکرد لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری سال 88 عنوان کرد: در شرایط سال 88 عده ای قصد داشتند در این فتنه آتش بریزند و تصور من این بود که باید فتنه را حل کنیم.
وی با اشاره به مصاحبه خود در تلویزیون که باعث نقدهای بسیاری شد گفت: مصاحبه من روزی بود که عصر آن روز 20 تا 30 نفر در میدان انقلاب کشته شدند و باید گفت من دنبال تجارت نبودم بلکه در پی آرام کردن جامعه بودم.
لاریجانی با اشاره به برخی اقدامات مجلس در این زمینه افزود: همان ایام کروبی بحثی را در مورد زندان ها مطرح کرد و ما با تشکیل کمیتهای به بررسی این صحبتها پرداختیم و متوجه شدیم که اظهارات درستی نیست.
وی ادامه داد: در کهریزک نیز اشتباهاتی رخ داد که این اشتباهات را به رهبری گزارش دادیم.
لاریجانی با بیان اینکه انتخابات یک نعمت است گفت: همه باید به آداب قانونی انتخابات مودب باشند و اعتراضات هم از نظر قانونی رسیدگی شود و زیرسوال بردن آن درست نیست.
وی با اشاره به برخی اقدامات دیگر ادامه داد: از آن طرف هم اقداماتی صورت گرفت که درست نبود برای مثال تخریب کوی سبحان و ماشینها اقدام مناسبی نبود و ما باید اعتدال را رعایت میکردیم.
لاریجانی با بیان اینکه به نظر من با این روش میتوانستیم مشکلات راحل کنیم گفت: البته برخی فکر میکنند با سرو صدا و سخنرانی و داد و بیداد مشکل حل میشود ولی نظر من چیز دیگری است و به عنوان یک مقام مسئول احساس کردم که باید فضا آرام شود.
وی در ادامه با اشاره به علت ملاقات با حسنی مبارک درحالی که رهبر مخالف بود عنوان کرد: برخی ملاقات با حسنی مبارک را که رهبری مخالف آن بودند مطرح میکنند که باید گفت، از ابتدا در پی آن بودم که برای این دیدار در این سفر نظر رهبری را کسب کنم.
لاریجانی اظهار کرد: از طرف دیگر اگر شما قرار باشد در صحبت با روسای سایر قواو وزرا به این صورت اصرار به دانستن برخی از مسائل کنید درست نیست زیرا برخی اوقات گفتن علت کارها به صلاح نیست.
وی در ادامه با اشاره به این سفر قبل از دیدار خود با حسنی مبارک گفت: قبل از سفر برای بین المجالس به سوریه رفتم و طی جلسهای دو ساعته با سیدحسن قرار شد که دو مسئله را در سفر به مصر از حسنی مبارک پیگیر شوم یکی از آن مسائل اعدام نکردن چند نفر از نیروهای حزب الله و دیگری پیگیری باز شدن گذرگاه رفح بود.
لاریجانی ادامه داد: در این سفر با دیدار با حسنی مبارک این دو مسئله را پیگیری کردم و نهایتا مورد اول را پذیرفت و در مورد دوم نیز به شوخی گفت، شما نیز به غزه نروید زیرا ممکن است آنجا را بمباران کرده و شما نیز شهید شوید.
لاریجانی ادامه داد: ما برای به دست آوردن ارث پدریمان به مصر نرفته بودیم مأموریتی داشتیم و معتقدم هر کس هر سفری که میخواهد انجام دهد باید نظر رهبری را جویا شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: باید بدانید که در صحنه بین الملل با نمازشبخوانها دیدار نمیکنیم بلکه بین آنها افرادی بیاخلاق نیز دیده می شوند و ما باید نظر خود را عنوان کرده و تأثیر خود را بگذاریم.