حجت الاسلام حسین جلالی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در قم، گفت: امام باقر(ع) به واسطه مواجه شدن با اختلافات بنی عباس و امویان در زمان حیات خود و فراهم شدن فضای مساعد برای ترویج اندیشه و فرهنگ اسلامی به گسترش معارف دینی پرداخت.
امام باقر(ع) بیش از هزار شاگرد تربیت کرده است
وی رسیدن تعداد زیادی از مفاهیم قرآنی به نسل کنونی را از برکات وجود مبارک امام باقر(ع) دانست و خاطر نشان کرد: تشکیل کلاس های علمی امام باقر(ع) و پرورش بیش از هزار شاگرد توسط ایشان از دلایل ملقب شدن این امام به شکافنده علوم در بین دیگر ائمه شد.
رئیس دفتر علامه مصباح یزدی با بیان این که فقه جواهری ما منتسب به امام باقر(ع) و امام صادق(ع) است، اظهار داشت: اختناق موجود در زمانه ائمه دیگر باعث شد تا آنان همچون امام باقر(ع) و امام صادق(ع) نتوانند به نشر علوم دین بیردازند.
امام باقر(ع) در سن چهار سالگی در متن عظیم ترین جریانات سیاسی قرار داشته است
وی افزود: حضور این امام در واقعه عاشورا و مشاهده شهادت جدشان اباعبدالله(ع) و اسارت حضرت زینب(س)، آن هم در سن چهار سالگی موجب قرارگیری امام باقر(ع) در متن جریانات سیاسی اجتماعی عصر خود گردید.
جلالی با تاکید بر اینکه دستور امام(ع) برای عزاداری به مدت 10 سال برای خود در منا به جهت احیا و تعظیم شعائر و فرهنگ اهل بیت است، تصریح کرد: امامان معصوم تمامی صفات نیکو را در وجود خود دارند و این که به کسی لقب سجاد می دهند، به جهت نیاز زمانه آن امام به عبادت و بندگی خدا است. اگر در عصر دیگری به امامی باقر گفته می شود به گسترش علوم نیاز بوده و اگر به امامی عسگری می گویند به خاطر نیاز به تحمل مشقت و سختی بوده است.