به گزارش خبرنگار حوزه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از فرانس 24، در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده امریکا، باراک اوباما توانست با دست آوردن آرای لازم برای مدت چهار سال دیگر وارد کاخ سفید شود.
گفته می شود این دوره از انتخابات در آمریکا پرهزینه ترین انتخابات ریاست جمهوری تاریخ آمریکا بوده است. هزینه تبلیغاتی باراک اوباما در این انتخابات بیش از یک میلیارد دلار برآورد می شود.
از سال 1960میلادی تاکنون تنها بیل کلینتون توانسته است به عنوان نامزد دمکرات ها برای دو دوره متوالی رییس جمهور آمریکا شود. در این دوره از انتخابات بیش از دو میلیارد و 600 میلیون دلار هزینه تبلیغات نامزدها شده است که یک رکورد جدید در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا محسوب می شود.
در حالی که شمارش آرای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هنوز ادامه دارد، باراک اوباما دموکرات تاکنون توانسته 290 رای را از آن خود کند و این به معنی حضور دوباره وی در کاخ سفید است.
بر اساس قانون اساسی امریکا، هر نامزد انتخابات ریاست جمهوری باید 270 رای را بدست آورد تا بتواند وارد کاخ سفید این کشور شود.
در انتخابات ریاست جمهوری این کشور، دو حزب مطرح و صاحب اقتدار (جمهوری خواه و دموکرات ها) با هم رقابت کردند. در امریکا فرد پیروز در نتیجه انتخابات درون حزبی در ایالت های پر جمعیت این کشور، در مبارزهای 8 ماهه با حریف انتخاباتی اش به رقابت می پردازد. در صورتی که نامزدان پس از اعلام نتایج رای گیری نتوانند 270 رای الکترال کالج را اخذ کنند به دور دوم خواهند رفت. پس از دور دوم، اگر انتخابات سرنوشت نامزدان را تعیین نکند، انتخاب رییس جمهور به دوش کنگره این کشور خواهد بود.
باراک اوباما در دو ایالت کلیدی ویسکانسین و نیوهمپشایر پیروز شد و در دو ایالت میشیگان و پنسیلوانیا که میت رامنی امید به کسب پیروزی داشت نیز بیشترین رای را به دست آورده است.
بیشتر مردم در چندین ایالت در شمال شرقی امریکا به باراک اوباما رای دادند و میت رامنی نیز در ایالتهای محافظه کار جنوب که به طور سنتی طرفدار جمهوریخواهان هستند، برنده شده است.
پیشتر، اعضای ستاد انتخاباتی آقای رامنی در ایالت مهم نوادا اعلام کردند که اوضاع در این ایالت چندان به سود آقای رامنی نیست.
در انتخابات امروز میلیونها آمریکایی شرکت کردند و میزان حضور مردم در این دور از انتخابات در مقایسه با دور گذشته چشمگیر خوانده شده است.
اوباما در توییتر خود ضمن اعلام پیروزی از مردم آمریکا تشکر کرده است.خودروی حامل رئیس جمهوری آمریکا در شیکاگو به سوی محلی که هوادارانش در آن تجمع کردهاند در حال حرکت است.
میت رامنی، کاندیدای جمهوریخواهان هنوز واکنشی نشان نداده اما گفته شده که خودروی حامل او نیز به سوی مقر تجمع هوادارانش راه افتاده است.
از طرفی انتخاب اوباما برای تکیه بر مسند قدرت در واشنگتن همزمان با انتخابات میاندورهای سنای آمریکا صورت میگیرد که میتواند آن را انتخابات فراموش شده نامید.
با توجه به اینکه هیچ کدام از احزاب در سنا اکثریت 60 درصدی را نمی تواند از آن خود کند، اوباما برای دریافت مصوبه از سنا در آینده باید با جمهوریخواهان در سنا نیز دست و پنجه نرم کند، چرا که در صورتی که کنگره تایید نکند اوباما حتی قادر به پرداخت قبض تلفن خود نخواهد بود.
بخش عظیمی از این مبالغ در ایالت های سرنوشت سازی به مانند اوهایو و آیووا هزینه شد؛ ایالت هایی که برای ماه ها شاهد رقابتی سخت میان دو نامزد بود. بویژه در روزهای پایانی تبلیغات انتخاباتی رامنی و اوباما تمرکز خود را بر ایالت های سرنوشت ساز متمرکز کرده و ساعت ها برای سفر به ایالت هایی مانند آیووا، پنسیلوانیا، اوهایو و ویرجینیا و سخنرانی در آن وقت گذاشتند.