گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ بن برنانکی، رئیس بانک مرکزی آمریکا هشدار داده است که پرتگاه مالی «تهدیدی اساسی» را متوجه بهبود اقتصادی می کند.
پرتگاه اقتصادی مجموعه ای از تدابیر اجباری برای کاهش هزینه های عمومی است که در صورت عدم توافق مجلس و کاخ سفید بر سر بودجه سال آینده به طور خودکار از سال ۲۰۱۳ به اجرا گذاشته خواهد شد.
برنانکه خواستار تدوین یک چارچوب بلندمدت معتبر برای هدایت مصارف بودجه شد و نسبت به هرگونه اقدامی که وضعیت اقتصادی را وخیم تر کند هشدار داد.
وی گفت که اگر قانون کنترل بودجه اجرایی شود، قطار اقتصاد آمریکا از ریل خارج خواهد شد. وی گفت که نگرانی های ناشی از مذاکرات مقامات بر سر مصارف بودجه همین حالا هم به رشد اقتصادی این کشور لطمه زده است.
وی در عین حال به باشگاه اقتصادی نیویورک گفت که همکاری و خلاقیت برای ایجاد شفافیت اقتصادی و بخصوص برنامه ریزی برای حل مسایل بودجه بدون ضربه زدن به بهبود اقتصادی می تواند سالی خوب برای ملت آمریکا به همراه بیاورد.
اقتصاد آمریکا در سه ماهه سوم فقط دو درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته است و اقتصاددان های آمریکایی معتقدند که حتی همین مقدار رشد نیز در سه ماهه آخر سال جاری میلادی مشاهده نخواهد شد.
همچنین نرخ بیکاری در این کشور در رقم بالای هفت ممیز نه درصد باقی مانده است. به گفته برنانکه، این میزان بیکاری حتی بالاتر از میزانی است که بنا بر محاسبات بانک مرکزی بدون ایحاد فشار بر قیمت ها قابل دستیابی است.
وی تاکید کرد که بانک مرکزی نرخ سود را در این کشور تا اواسط سال 2015 نزدیک به صفر نگاه خواهد داشت.
اظهارات برنانکه موجب سقوط بازار سهام وال استریت شد. سهام دو جونز 63 واحد معادل نیم درصد و شاخص پور500 حدود 6 واحد یا معادل چهار دهم درصد سقوط کرد. شاخص ترکیبی نسدق نیز حدود پانزده واحد معادل نیم درصد سقوط کرد.
تخمین زده شده است که تدابیر پرتگاه مالی، شامل کاهش هزینه ها و افزایش مالیات، حداقل ۵۰۰ میلیارد دلار از کسر بودجه اقتصادی می کاهد که می تواند شوکی ناگهانی به اقتصاد وارد کند.
دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا و کنگره در حال مذاکره هستند تا برای کاهش بدهی دولت که برای چهارمین سال متوالی به یک تریلیون دلار رسیده است کاری انجام دهند.
آقای برنانکی همچنین درباره خودداری بانکها از دادن وام به مردم برای خرید مسکن ابراز نگرانی کرد و گفت این وضع باعث شده است که خرید و فروش مسکن کند شود.
خرید و فروش مسکن یکی از کلیدهای رشد اقتصادی در آمریکا است. در همین حال روز سه شنبه وزارت بازرگانی آمریکا گزارش داد که صنعت ساخت مسکن روبه ترقی است.
طبق گزارش این وزارتخانه ساخت مسکن در چهار سال گذشته به حداکثر رسیده و ماه گذشته ۳.۶ درصد افزایش یافته است.
اقتصاددان ها تخمین زده اند که هر خانه جدیدی که ساخته می شود سه شغل بوجود می آید.
این در حال است که درصد بیکاری در آمریکا ۷.۹ درصد تخمین زده شده است. فوربس: تنها یک معجزه می تواند آمریکا را از رکود اقتصادی نجات دهد.
یک معجزه اقتصاد آمریکا را نجات می دهد
استیو فوربس رئیس گروه رسانه ای فوربس اعلام کرد تنها یک معجزه می تواند آمریکا را از رکود اقتصادی نجات دهد.
فوربس گفت: من خوشبین هستم اما فکر می کنم باید سیاست های خاصی را اجرا کرد اروپا مالیات ها را افزایش داد و به رکود اقتصادی دچار شد ژاپن نیز به همین سرنوشت دچار شده است و کل جهان نیز همین روند را در پیش گرفته است. افزایش مالیات بر بنگاههای اقتصادی کوچک و سرمایه ها باعث کندی رشد اقتصادی در سال آینده خواهد شد. بهتر است فعلا اقدامی صورت نگیرد.
مجری این شبکه گفت این جالب است چرا که اکثریت پیش بینی ها حاکی از آن است اگر ما نتوانیم تا قبل از رخداد پرتگاه مالی در اول ژانویه به توافق برسیم رکود اقتصادی در آمریکا احتمالا رخ می دهد.
فوربس افزود: من نیز معتقدم باید به توافقی دراین خصوص رسید اما این توافق باید شش ماه به تعویق بیفتد. چرا که افزایش مالیات در حال حاضر به بنگاههای اقتصادی کوچک و متوسط به شدت ضربه می زند و رشد اقتصادی را کند خواهد کرد.
وی ادامه داد: شاید طرح های نجات مالی دولتی بتواند اوضاع اقتصادی را بهبود بخشد اما در صورتیکه مالیات ها افزایش یابد من قول می دهم شرایط برای کسانی که در فعالیت های اقتصادی کوچک سرمایه گذاری کرده اند بسیار بد می شود.
نظرسنجی: پرتگاه مالی مهمترین دغدغه مردم آمریکاست
به رغم آنکه حملات اخیر میان رژیم صهیونیستی و جنبش حماس در نوار غزه هم اکنون به مهمترین موضوع خبری تبدیل شده است نظرسنجی نشان می دهد مردم آمریکا بیشتر نگران اجرای طرح موسوم به«پرتگاه مالی» هستند.
نتیجه نظرسنجی مرکز تحقیقاتی پیو نشان داد دغدغه اصلی سی و سه درصد از مردم آمریکا اجرای طرح پرتگاه مالی است که درصورت عدم توافق دموکرات ها و جمهوری خواهان درباره افزایش مالیات عل تا اول ژانویه به صورت خودکار اجرا می شود.
براساس این طرح مالیات ها افزایش و هزینه ها کاهش می یابد.
بیست و هشت درصد از مردم آمریکا نیز تحقیقات درباره حمله به کنسولگری آمریکا در بنغازی را مسئله مهم روز می دانند.
نتیجه این نظرسنجی همچنین نشان داد بیست و دو درصد از مردم آمریکا رسوایی اخلاقی ژنرال دیوید پترائوس رئیس سابق سیا را که به سبب رابطه نامشروع با یک زن از سمت خود کناره گیری کرد مهمترین موضوع خبری می دانند.
در این بین تنها بیست و هفت درصد از مردم آمریکا معتقدند درگیری ها میان اسرائیل و حماس در غزه مهمترین مسئله است.
خبرگزاری فرانسه نیز در گزارشی از واشنگتن به قلم مارک ژوردیه به تحلیل بحران اقتصادی پیش روی آمریکا پرداخت و نوشت: سقوط آمریکا در پرتگاه مالی در ماه های آتی نه تنها آمریکا بلکه فرای مرزهای این کشور را با فاجعه ای تازه روبرو خواهد کرد هر چند به نظر می رسد نمایندگان کنگره آمریکا مصمم هستند مانع بروز چنین بلای اقتصادی شوند.
افزایش مالیات ها و کاهش هزینه های دولتی آمریکا در صورت عدم توافق باراک اوباما رئیس جمهور منتخب آمریکا و نمایندگان دموکرات و جمهوریخواه کنگره به صورت خودکار از اول ژانویه دو هزار و سیزده میلادی به اجرا در خواهد آمد و این پرتگاه مالی است که آمریکا را به کام خود فرو خواهد برد.
در چنین وضعیتی، هزینه های دولت فدرال آمریکا در سال مالی دو هزار و سیزده میلادی به صد و نه میلیارد دلار محدود و افزایش مالیات ها شامل حال تمام اقشار آمریکایی خواهد شد.