مدیرعامل دفتر شعر جوان گفت: هفته کتاب باید دارای دبیرخانه دائمی باشد تا بتواند ارزیابی دقیق و درستی چه در زمینه کمی و چه در زمینه کیفی از ...
محمدرضا عبدالملکیان در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص تاثیر هفته کتاب در نهادینه کردن فرهنگ کتاب و کتابخوانی گفت: برگزاری این برنامه ها توسط دستگاه های دولتی آنها را به نوعی تبدیل به برنامه های درون دستگاهی کرده است و اینگونه برنامه ها بازتاب اجتماعی زیادی ندارند.
وی با بیان اینکه برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب در نیمه اول هر سال بازتاب گسترده ای در سطح کشور دارد، گفت: متاسفانه هفته کتاب نتوانسته نقش و رسالت اجتماعی خود را آن طور که باید انجام دهد.
مدیر عامل دفتر شعر جوان اضافه کرد: برای مشخص شدن تاثیر اجتماعی هفته کتاب باید از نخبگان دانشجویی و دانش آموزی در این زمینه سوال شود و همچنین آماری از میزان مراجعه کنندگان به کتابفروشی ها در هفته های منتهی به هفته کتاب تهیه گردد.
عبدالملکیان با بیان اینکه در هفته کتاب برنامه های اجتماعی موثری تدارک دیده نمی شود، بیان داشت: به همین دلیل هفته کتاب نتوانسته جایگاه اجتماعی خود را در بین مردم جامعه پیدا کند.
وی با بیان اینکه بنده روز 23 آبان را به نام اهدای کتاب به کسانی که دوستشان داریم نام گذاری کرده ام، گفت: هدفم از این نامگذاری به ثبت رساندن روزی همانند روز پدر، مادر و معلم به نام روز کتاب و کتابخوانی بوده است.
مدیر عامل دفتر شعر جوان با بیان اینکه اگر بخواهیم این روز جایگاه اجتماعی اش را در بین مردم پیدا کند نیازی به فعالیت دستگاه های دولتی در هفته کتاب نیست، اضافه کرد: اگر این روز در تقویم فرهنگی و رسمی کشور به ثبت برسد ما شاهد یک انقلاب بزرگ در دنیای کتاب و کتابخوانی خواهیم بود.
عبدالملکیان با اشاره به اینکه در معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران فعالیت های موثری در زمینه نهادینه سازی این شعار صورت گرفته، افزود: این اقدامات در فضای مجازی مورد استقبال قشر فرهنگی کشور قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: متاسفانه پیشنهاد بنده از سوی ستاد هفته کتاب مورد استقبال قرار نگرفت و حتی در نشریه کتاب هفته نیز مطلبی در این خصوص چاپ نشده است که جای تاسف دارد.
مدیر عامل دفتر شعر جوان ادامه داد: امیدوارم در سال آینده در خصوص روز 24 آبان ماه برنامه ریزی و سرمایه گذاری صورت پذیرد.
عبدالملکیان با بیان اینکه دستگاه های دولتی ما معمولا خلاق نیستند و به سبب همین ماهیت از خلاقیت نیز استقبال نمی کنند، گفت: دستگاه های دولتی ما در عرصه های گوناگون اقدامات فراوانی را انجام می دهند ولی اقداماتی که تاثیرگذاری ویژه ای در جامعه داشته باشد را از آنها شاهد نبوده و نیستیم.
وی با اشاره به اینکه ستاد هفته کتاب در آغاز برگزاری این طرح جلسات مستمری را برگزار می کند، اضافه کرد: متاسفانه بعد از برگزاری هفته کتاب این ستاد ارزیابی از عملکرد خود ارائه نمی دهد و حتی جلسات خود را نیز تعطیل می کند.
مدیر عامل دفتر شعر جوان بیان داشت: ستاد هفته کتاب باید با توجه به ارزیابی هایی که انجام می دهد باید یک الگوی مناسب برای فعالیت های دوره بعد هفته کتاب داشته باشد که این امر خیلی مورد توجه مسئولان قرار نگرفته است.
عبدالملکیان ادامه داد: هفته کتاب باید دبیرخانه دائمی داشته باشد و بلافاصله پس از برگزاری هر دوره فعالیت های آن دوره را مورد بررسی قرار دهد تا بتواند ارزیابی دقیق و درستی چه در زمینه کیفی و چه در زمینه کمی از فعالیت های این ستاد ارائه کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ستاد هفته کتاب باید علاوه بر نگاه کمی به فعالیت های صورت گرفته در هفته کتاب ارزیابی کیفی و واقعی ای از این فعالیت ها داشته باشد و هر سال برای بهبود وضعیت هفته کتاب برنامه ریزی انجام دهد.
من فکر نمي کنم اگه هفته کتاب دبيرخانه دايمي هم داشته باشه کار مفيدي انجام بده! اصلا برنامه فرهنگي کشور وظايف اصلي خود را به درستي انجام نمي دهند دليل اين کار چيه... الله العلم
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.