گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ آذرماه سال 58 بود که پیر کبیر انقلاب دستور تاسیس نهاد بسیج را صادر کردند و این ارگان بهترین الگو برای مشارکت در عرصه های سیاسی و فرهنگی و اجتماعی و ... شد.
نظر برخی از هنرمندان ارزشی و متعهد کشور در خصوص بسیج را جویا شدیم که نظرات جالب و خواندنی بیان کردند که در ادامه می خوانیم.
پرویز شیخ طادی: بسیج اخلاق را در جامعه زنده میکند
شیخ طادی، بسیج را صرفا یک نیرو ندانست و گفت: بسیج یک فرهنگ است که اخلاق را در میان مردم متحول میکند.
این کارگردان متعهد کشورمان افزود: بسیج یک فرهنگ، منش و اخلاقی است که اعلام موجودیت آن از زمان امام خمینی(ره) شکل گرفت و بر اساس تشکیلات، هدفمند کردن بحرانهای اقتصادی، اجتماعی و سازندگی فعالیتهای بسیاری را شکل داده است.
وی ادامه داد: هر زمانیکه به این نیرو مراجعه شود یک حس همگرایی، اخلاقگرایی، زندگی، محبت و دوستی در جامعه زنده خواهد شد که در جای دیگری به چشم نمی خورد.
شیخ طادی اضافه کرد: در عرصه فرهنگ اگر بسیج نمایان شود، این عرصه موفق خواهد بود، ولی متاسفاته در عرصه اجتماع و فرهنگ این نیرو را زیاد نمیبینیم.
کارگردان فیلم «روزهای زندگی» تصریح کرد: در سه دهه اخیر اگر کار فرهنگی چشمگیری در قالب تشکلات منظم و منسجم با اهداف کاملا مشخص و بلندمدت انجام می شد و بهطور جدی این کار ادامه پیدا می کرد، ما شاهد بروز اتفاقات خیلی خوبی در این زمینه بودیم.
وی در ادامه به فعالیت های بسیج اشاره و تصریح کرد: بسیجیان در عرصههایی مانند بعضی از علوم پایهای و هوافضا موفق ظاهر شدند و اکثر اقدامات آنها چریکی بوده که پس از آن در قالبهای تشکیلاتی جذب شدند.
شیخ طادی تأکید کرد: نیروهای بسیج ثابت کردند هر زمانی که وارد هر حوزهای شوند، قطعا موفق خواهند بود و بسیار خوب ظاهر می شوند.
جمال شورجه: بسیجیان، پاسداران حقیقی نظامند
شورجه بسیج را همان شجره طیبهای دانست که امام خمینی (ره) آن را بنیان کرده است که در دوران دفاع مقدس این شجره توانست به درختی تنومند تبدیل شود که بسیاری از کشورهای دنیا با شنیدن نام بسیج به خود بلرزند.
این کارگردان سینمای کشورمان بیان داشت: بسیج از طرفی هم نیروی ملی، اعتقادی و ارزشی ماست و هم نیروی تدافعی و دفاعی کشور محسوب میشود که هم در عرصه های علمی و فناوری پیشرو هستند و هم در اخلاق و عمل.
وی با بیان اینکه بسیج بعنوان پاسداران حقیقی نظام ج.ا.ا در کلیه زمینهها حضوری فعال دارد، افزود: اگر بسیج مقابل این همه هجمههای دشمن که از بیرون علیه کشور جریان دارد نمی ایستاد، کشور پابرجا نبود.
شورجه خاطرنشان کرد: بسیج با اینکه در زمینههای مختلف علمی به خوبی وارد شده است، ولی در زمینههای هنری و ادبی کمتر ظاهر شده و نشر تفکر و فرهنگ بسیجی همان تفکر انقلاب اسلامی، اندیشه برای خدا و توسعه و بسط ایران اسلامی است که امیدوارم در این زمینه بیش از گذشته وارد عمل شویم.
فرج الله سلحشور: مهمترین، مخلصترین، بهترین و قویترین نیرو در مقابل دشمن بسیج است
سلحشور درباره بسیج به این جمله امام خمینی (ره) اشاره کرد که فرمودند: بسیج لشکر مخلص خداست و وظیفه آن کار در زمینه نظامی و فرهنگی است.
این کارگردان و هنرمند ارزشی کشورمان بزرگترین وظیفه بسیج را مبارزه با تهاجم فرهنگی معرفی کرد که مقام معظم رهبری آن را مطرح کردند.
وی اضافه کرد: بسیج مهمترین، مخلصترین، بهترین و قویترین نیرویی است که میتواند در مقابل این تهاجم بایستند؛ زیرا بسیجی به دنبال چیزی جز ادای تکلیف و وظیفه نیست.
سلحشور یادآور شد: فرد بسیجی زمانی که به عرصهای وارد میشود، آن مطلب را فقط به خاطر رضای خدا انجام میدهد؛ به همین دلیل توفیقش بیش از دیگران است.
به گفته این تهیه کننده، بسیج و بسیجی مناسب ترین بستر برای هر اقدام فرهنگی، نظامی، صنعتی و حتی سیاسی است؛ به این دلیل که یک سیاستمدار بسیجی آن اندازه میتواند با اخلاص عمل کند که هیچ سیاستمداری توانایی آن را ندارد.
وی گفت: بسیجی کلیه وظایف خود را جهت قربهالی الله انجام میدهد و اگر ما هم در عرصه فرهنگی بخواهیم تلاش کنیم و پررنگ ظاهر شویم، بهترین نیروی هایی را که میتوانیم پرورش دهیم، هنرمندان بسیجی هستند.
سلحشور به تعداد هنرمندان بسیجی در هنرهایی مختلف اشاره کرد و افزود: نیروهای بسیجی در زمینه های رسانهای، تکنولوژی، نگارش، فیلم، مستند، تلویزیون، خط، موسیقی و ... وارد شده اند که تعداد آنها نیز بسیار زیاد است.
این هنرمند ارزشی کشورمان در پایان بالاترین وظیفه بسیج را در یک دست شدن بسیجیها و ایستادگی در برابر تهاجم دشمن معرفی کرد.