سجاد رمضانیان در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، در حاشیه دومین روز کنگره کاربری مهندسی پزشکی علوم و صنایع وابسته، با معرفی دستگاه اندازه گیری فشار کف پا در خصوص کاربری این طرح تصریح کرد: دستگاهی که ساخته ایم و تجاری سازی هم شده است، میزان فشاری که کف پای انسان به زمین وارد می کند را اندازه گیری می کند که این فشار را می توان هم در زمان ایستادن و هم در زمان راه رفتن اندازه گیری کرد.
وی در خصوص مزایای این دستگاه افزود: داده های این دستگاه را می توان برای درمان بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های مربوط به پا، ستون فقرات و بیماری های حرکتی استفاده کرد و همچنین بیماری های حرکتی که ممکن است در آینده برای افراد مشکلاتی را ایجاد کند با کمک این دستگاه تشخیص داده شده و مشغول ساخت کفی برای آن می شویم.
مدیر واحد مکانیک شرکت پایا فناوران فردوسی با اشاره به اینکه برای ساخت این دستگاه دو سال زمان صرف شده است، تصریح کرد: برای این دستگاه حدود 80 میلیون تومان هزینه کرده ایم که ستاد میکرو الکترونیک قسمتی از هزینه ها را برای راه اندازی طرح پرداخت کرده و بقیه را خودمان تامین کرده ایم و همچنین یک حامی خصوصی نیز اعلام آمادگی کرده تا زمانی که این دستگاه ساخته شد، آن را خریداری کند.
رمضانیان با اشاره به اینکه این دستگاه در گذشته از آلمان تامین می شد، گفت: تفاوت این دستگاه با نمونه خارجی آن در این است که این دستگاه ها ابزارهای دقیقی هستند و نیاز به کالیبراسیون دارند و اگر این کار بر روی دستگاه انجام نشود، اعدادی که دستگاه نشان می دهد اعداد معتبری نیستند. چون کشور های خارجی نمایندگی در این خصوص در ایران ندارند، بنابراین کالیبراسیون در ایران انجام نمی شود. لذا با ساخت این دستگاه کار کالیبر در ایران انجام شده و همچنین به دلیل این که یک پکیج فیکس را دست مشتری نمی دهیم، می توانیم بر اساس نیاز مشتری نرم افزار آن را ارتقا دهیم.
وی ادامه داد: در گذشته چون نمایندگی خارجی دستگاه در ایران وجود نداشت، اگر دستگاه با اشکال مواجه می شد از خدمات پس از فروش نمی توانستیم استفاده کنیم، اما در حال حاضر با ساخت این دستگاه در کشور خدمات پس از فروش نیز وجود دارد، از لحاظ قیمت این دستگاه از نمونه خارجی ارزان تر است و امکانات بیشتری را هم ارائه می دهد، همچنین به دلیل اینکه کالیبراسیون را خودمان انجام می دهیم درصد خطای آن کمتر است.
این کارشناس مکانیک با اشاره به اینکه در حال حاضر این دستگاه در کشورهای آمریکا، آلمان، بلژیک و کره جنوبی ساخته می شود، بیان کرد: یکی از قابلیت های این دستگاه این است که به دیگر کشورها نیز می توان آن را صادر کرد و از آنجایی که اهمیت یک دستگاه به تعداد تز و مقاله علمی است که با آن انجام شده است، ما با دانشگاه فردوسی مشهد توافق کرده ایم و در حال رایزنی با دانشگاه علوم پزشکی تهران هستیم که بر روی این دستگاه تز کارشناسی ارشد تعریف شود و ما می توانیم این دستگاه را به صورت امانت در اختیار این دانشجویان قرار دهیم.
رمضانیان با انتقاد از اینکه پزشکان به مهندسان داخلی اعتماد ندارند، گفت: دلیل این عدم اعتماد این است که آنها فکر می کنند مهندسان داخلی از دانش کافی در این زمینه برخوردار نیستند، اما واقعیت این است که با وجود اینکه مدام از ارتباط دانشگاه و صنعت صحبت می شود در عمل این ارتباط وجود ندارد و در حال حاضر با اینکه شرکت های دانش بنیان به دنبال این ارتباط هستند، اما این اعتماد به وجود نیامده و یکی از دلایل آن این است که این شرکت ها سرمایه زیادی ندارند.
وی در خصوص بحث استانداردها عنوان کرد: اداره استاندارد بستر تست را دارد و دستگاه های روتین را می تواند تست کند و استاندارد بگیرد، اما برای این دستگاه هیچ استانداردی وجود ندارد و استانداردی که هست کاملا اروپایی است و چون این دستگاه کاربرد چند گانه پزشکی و صنعتی دارد و به دلیل اینکه در حال حاضر ما در تحریم هستیم، این استانداردها را به ما نمی دهند و ما حتی اگر هزینه کنیم، عملا نمی توانیم این استانداردها را بگیریم، به خاطر همین این دستگاه به فروش نمی رود و باعث می شود تولید کننده داخلی به سمت واردات برود؛ این مشکلی است که شرکت های دانش بنیان را از سود دهی خارج کرده است.
مدیر واحد مکانیک شرکت پایا فناوران فردوسی عنوان کرد: در این طرح شش نفر با تخصص های مهندسی الکترونیک، مکانیک، نرم افزار و صنایع حضور داشتند و در حال حاضر ما آمادگی این را داریم که هر تعداد نیاز باشد دستگاه برای مصرف تولید کنیم.