به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، مجمع همبستگی هند و فلسطین که متشکل از تشکل های مختلف مردم نهاد در سرتاسر کشور هندوستان است با سخنرانی فیروز میتی بوروالا کنفرانس دو روزه خود را با تمرکز بر دو مفهوم صلح و عدالت برای فلسطین برگزار شد.
براساس این گزارش مازین قمصیه استاد دانشگاه از کرانه باختری رود اردن طی سخنانی به بررسی ریشه ای مساله فلسطین و شکل گیری دولت صهیونیستی پرداخت.
وی در سخنان خود با رد طرح و نظریه دو دولت فلسطین تاکید کرد: چنین طرح و پیشنهادی عملی و اجرایی نیست.
این استاد دانشگاه مسیحی فلسطین اظهار داشت: انقلاب چیزی نیست که ابتدا در بیرون رخ بدهد بلکه انقلاب باید ابتدا در اذهان مردم شکل گیرد و اگر زمانی تمامی مردم چنین انقلاب ذهنی ای را تجربه کنند و همگی در برابر این رژیم نژاد پرست بایستند آن زمان است که هیچ دیواری قادر نخواهد بود جلوی آنان را بگیرد.
وی همچنین در ادامه سخنان خود به بررسی ریشه ای شکل گیری تفکر صهیونیسم پرداخت و ادامه داد: سران صهیونیست به اذعان خودشان یک تفکر نژاد پرستانه است و آنان هیچ ابایی از بیان چنین مطلبی ندارند.
وی بیان کرد: آنچه صهیونیسم به عنوان فلسطین اشغال کرد در واقع معامله ای بود که در جریان جنگ اول جهانی میان متفقین بطور خاص انگلیس و صهیونیست های صورت گرفته تا به مدد نفوذ آنها در ایالات متحده، بتوانند کشور آمریکا را به نفع متفقین وارد جنگ کنند و در واقع در ازای دادن تکه زمینی به صهیونیست ها با کمک آمریکا برنده جنگ جهانی شوند.
در ادامه عضو انجمن یهودیان ناتوریکارتی به بیان روابط میان نازی ها و یهودیان صهیونیست پرداخت و بیان کرد: صهیونیست ها برای رسیدن به اهداف خود حتی به خود یهودیان نیز رحم نمی کنند.
همچنین حیدر دقماق مسئول موسسه بین المللی قدس از کشور لبنان طی ارائه خود به بررسی وضعیت قدس و مسجد الاقصی پرداخت و تصریح کرد: این اقدامات منجر به خطر افتادن موجودیت این مسجد شده است. وی با بیان آمار ارقام تاکید کرد که فرآیند یهودی سازی بیت المقدس و احداث شهرک های جدید بیش از پیش این مکان مقدس را تحت خطر قرار داده است.
در ادامه همچنین اعضای فلسطینی شرکت کننده در کنفرانس ضمن تشکر از برگزار کنندگان هندی مراسم خواستار اتخاذ مواضع محکم در حمایت از مساله فلسطین شدند.
در نشست عصرگاهی روز نخست از کنفرانس نمایندگان از حرکت های و احزاب سیاسی مختلف موجود در بزرگ ترین شهر هندوستان یعنی بمبی به بیان نگاه های خود نسبت به مساله فلسطین پرداختند.
این نمایندگان ضمن محکوم کردن جنایات اسراییل در جنگ اخیر غزه اظهار داشتند: علاوه بر اینکه هند هیچ گاه در مقابل رژیم صهیونیستی نایستاده است، در همان زمان اقدام به گسترش روابط خود با اسراییل کرده است.
این نمایندگان ضمن تاکید بر لزوم بازنگری سیاست های خارجی دولت هند در ارتباط با اسراییل اظهار داشتند: در انتخابات آتی هند گروه ها و احزاب سیاسی بایستی در باب سیاست های خارجی خود و بویژه مساله اسراییل و فلسطین با صراحت صحبت کنند و مساله روابط خارجی باید از جمله مسائل مورد بحث در پارلمان هند باشد. همچنین یکی از اعضای حزب کنگره هند با اشاره به استاندارهای دوگانه کشورهای غربی از سکوت آنها نسبت به قتل عام کودکان و زنان در غزه شدیدا انتقاد کرد.
در ابتدای این مراسم عبدالله عبدالله سفیر فلسطین در هندوستان به همراه یهودیان ضد صهیونیست اقدام به شکست دیوار نمادین حصر غزه کردند و همچنین یکی از شعرای انقلابی هند اشعاری انتقادی و عدالت طلبانه را قرائت کرد.
گفتنی است این کنفرانس طی روزهای شنبه و یک شنبه در شهر بمبئی با هدف باز تولید جریانات ضد اسراییلی در میان احزاب، گروه ها و مردم هندوستان بر پا شده است.