به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، ممبینی با اشاره به اینکه هنوز نمی توان قیمت دلار پیش بینی شده در بودجه 92 را اعلام کرد افزود: معتقدیم بعضی از قیمتهای ارز قیمتهای واقعی نیست.
وی حمایت از تولید را از رویکردهای بودجه سال 92 اعلام کرد و گفت: نقش استانها در کمک به تولید در قالب کمکهای فنی و اعتباری افزایش می یابد.
ممبینی گفت: در واقع سازوکارهای حمایت از تولید از ملی به سمت استانی سوق داده می شود.
وی با تاکید بر ضرورت تجدید نظر در تعداد دستگاههای اجرایی افزود: اکنون حدود 800 دستگاه اجرایی داریم که تدوین بودجههای سنواتی این 800 دستگاه در وقت کم کار سنگین و فشردهای است.
ممبینی گفت: باید حداقل گزارش شش ماهه عملکرد دستگاههای اجرایی را داشته باشیم تا بتوانیم یک بودجه واقعی را تدوین کنیم.
وی افزود: با کاهش تعداد دستگاههای اجرایی، بودجه از نظر حجم سبکتر می شود و زمانبندی چه در زمان تدوین و چه در زمان بررسی در مجلس راحتتر است.
وی همچنین از کاهش شدید وابستگی کشور به نفت (از لحاظ دلاری) در لایحه بودجه سال 1392 کل کشور خبر داد.
ممبینی با اشاره به اینکه وابستگی بودجه به نفت در سالهای 1390 و 1391 از 60 میلیارد دلار به 53 میلیارد دلار رسیده است گفت: احتمالاً این وابستگی در بودجه سال 1392 نسبت به امسال، 30 تا 40 درصد کاهش مییابد.
وی توجه خاص به درآمدهای غیرنفتی و به طور خاص مالیات را از جمله ویژگیهای منابع لایحه بودجه 92 برشمرد و افزود: با گسترش سامانههای ماشینی برای وصول مالیات در سالهای اخیر، درآمدهای مالیاتی افزایش قابل توجهی خواهد یافت.
ممبینی گفت: در لایحه بودجه سال 92 گامهای مهمی برای شفافسازی منابع و مصارف برداشته خواهد شد.
وی افزود: رویکرد ما درباره کارکنان دولت در لایحه بودجه سال 92 برخلاف آنچه ممکن است تصور شود که باید در این شرایط انضباطی باشد یک شرایط متعادل دارد.
ممبینی گفت: نگاه ما به تعهدات اجتماعی اعم از حمایتی، بیمه ای و سایر تعهداتی که اسناد بالادستی برای ما تعریف کرده، مانند مباحث آموزش و پرورش، آموزش عمومی، آموزش عالی و پژوهش، رویکردی متعادل است.
وی افزود: در بعضی از موضوعات مانند برخی مصارف زودگذر که ممکن است خروجی آن خیلی حرکت رو به جلو برای ما ایجاد نکند نگاه ما در بودجه، انقباضی شدید است.