به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، یکصد و شصت و دومین نشست اوپک با حضور وزرای نفت سازمان کشورهای صادرکننده نفت امروز در وین برای تعیین دبیر کل جدید تشکیل شد.
بر اساس آخرین گزارشات، اعضای اوپک امروز در نشست وزیران که دومین نشست سال جاری محسوب میشود، بر سر حفظ سقف تولید 30 میلیون بشکه برای شش ماهه سال آینده به توافق رسیدهاند. اما موضوعی که مورد جدل اعضا بوده، تعین دبیر کل جدید است که با توجه به سه کاندیدای مطرح برای دبیر کلی اختلاف نظرات در میان اعضا زیاد بوده است. یکی از منابع خبری به نقل از النعیمی وزیر نفت عربستان خبر از ابقای البدری وزیر نفت لیبی در سمت خود داده است. به نظر از ابتدا لابی سنگینی بر علیه نماینده ایران در نشست وجود داشته است.
به نقل از رویترز، در این جلسه بار دیگر «عبدالله البدری» نماینده لیبی به عنوان بیست سومین دبیر کل اوپک انتخاب شد. وی در چهاردهم دسامبر 2006 برابر با بیست و سوم آذرماه 1385 دریک صدو چهل و سومین نشست وزرای نفت اوپک نیز که در ابوجای نیجریه برگزار شد به عنوان دبیرکل این سازمان برای مدت سه سال انتخاب شده بود.
البته دوره دبیرکلی البدری به همین ختم نشد و وزرای نفت اوپک بار دیگر در ماه مارس 2009 در شهر وین پایتخت اتریش، بدون پیش بینی قبلی در مقابل پیشنهاد تمدید دبیرکلی عبدالله البدری برای سه سال دیگر قرار گرفتند و با اجماع با آن موافقت کردند. این سومین بار متوالی است که البدری به عنوان دبیر کل اوپک معرفی می شود.
لابی بر علیه نماینده ایران در نشست
در همین حال به نظر میرسد لابی سنگینی بر علیه نماینده ایران در نشست امروز وزیران وجود داشته است که از همان ابتدای نشست نیز مشهود بوده.
دیروز علی النعیمی وزیر نفت عربستان سعودی در پاسخ به این سؤال که آیا اعضا بر سر تغییر دبیر کل جدید به توافق خواهند رسید گفته بود: شاید.
یکی از مقامات اوپک در باره انتخاب دبیر کل جدید گفته بود: در نظر سنجیها، مجید منیف نماینده عربستان بیشترین رای، و به دنبال آن ثمیر غضبان از عراق و غلامحسین نوذری از ایران بیشترین آراء را داشتهاند.
وزیر نفت امارات محمد الحامی امروز با اشاره به ممانعت از رای آوردن نماینده ایران گفته بود: هم نماینده عراق و هم نماینده عربستان افرادی شایسته برای دبیر کلی هستند... ما یک لیست دو نفره داریم.
یکی از مقامات ارشد اوپک در باره انتخاب دبیر کل جدید قبل از شروع نشستن گفته است: این تصمیم بسیار مشکل و چالش برانگیز خواهد بود.