به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، حسین صادق عابدین عصر امروز در حاشیه نشست با نخبگان استان فارس که در جشنواره علم تا عمل شرکت کرده بودند، گفت: بخشی از مشکلات نخبگان استان فارس مربوط به بانک ها است و به دلیل اینکه این افراد تاکنون به کارهای صنعتی هنوز وارد نشده اند متاسفانه نمی توانند ضمانت نامه ها و وثیقه های لازم را تهیه و به بانک ها ارائه دهند.
وی افزود: مقرر شد در این زمینه با معاون رئیس جمهور مکاتبه ای انجام داده و از سوی دولت مصوبه ای جهت حمایت نخبگان بگیریم تا هر استان به فراخور ظرفیت های نخبه بتوانند از تسهیلات بانکی با بهره کم و وثیقه هایی به صورت سفته استفاده کنند.
استاندار فارس گفت: تا زمانی که مصوب دولت در این بخش نباشد بانک ها نمی توانند اقدامی برای حمایت از نخبگان و ارائه تسهیلات ویژه عمل کنند.
صادق عابدین تصریح کرد: همچنین مشکلات دیگری در زمینه مسایل داخلی از جمله بیمه و شهرک های صنعتی مطرح شد که قرار شد در جسله ای دیگر این مشکلات بررسی شود.
وی افزود: هر نخبه ای نمی تواند از صفر تا صد یک پروژه را انجام دهد بلکه ابتکار؛ خلاقیت؛ صنعت؛ تولید و فروش زنجیره ای است که هر کس باید در این زنجیره کار خود را انجام دهد.
نماینده عالی دولت در فارس تاکید کرد: اگر نخبه ای ابتکار و خلاقیت دارد باید در کنار صنعت گر؛ سرمایه دار؛ کسی که توانایی فروش محصول را دارد قرار گیرد زیرا این ها یک زنجیره هستند.
صادق عابدین افزود: جوانان ما باید بپذیرند اگر نخبه هستند فقط در یک رشته هستند و نمی توانند انتظار داشته باشند از اول تا آخر تولید؛ فروش؛ محصول و سرمایه گذاری به نتیجه برسانند که اگر به انسجام و عمل این چرخه کمک کنند زودتر به موفقیت می رسند.
استان فارس پس از تهران بیشترین نخبه را به خود اختصاص داده است
معاون برنامه ریزی استانداری فارس نیز در این دیدار گفت: استان فارس پس از تهران بیشترین نخبه را به خود اختصاص داده است.
احمدعلی افکاری افزود: با برنامه ریزی های صورت گرفته حمایت از نخبگان مورد توجه قرار گرفت و تخبگان ما تحت پوشش شرکت های دانش بنیان، مرکز نخبگان شهیده فهمیده، بنیاد نخبگان و مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشغول فعالیت هستند.
وی گفت: توجه به تجاری سازی دستاوردهای نخبگان بیش از پیش مورد توجه بوده است.
طرح های نخبگان فارس تجاری سازی شده است
رئیس بنیاد ملی نخبگان استان فارس هم از تجاری سازی طرح های نخبگان خبرداد و گفت: طرح های نخبگان در چند سال گذشته تجاری سازی و به عرصه تولید انبوه رسیده است.
علی خلفی نژاد ادامه داد: هم اکنون بیش از یک هزار نخبه تحت پوشش نخبگان فارس است که در برخی استان ها حتی به عدد 15 نفر هم نیم رسد.
وی تاکید کرد: توجه و حمایت نخبگان در تجاری سازی ها باید بیش از پیش مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
بنابراین گزارش؛ نخبگان نیز در این نشست مشکلات خود را با استاندار فارس بیان کردند.
یکی از این نخبگان گفت: برای تخصیص اعتبار به یک بانک مراجعه کرده بودم جای بسی تاسف بود که یکی از کارکنان به من گفت: به علم اعتبار نمی دهیم.
یکی دیگر از نخبگان از استاندار خواست: در دستورالعملی از نهادها و دستگاه های استان خواستار شوند تا در اولویت نخست برای تامین نیازهای خود در زمینه های مختلف از اختراعات نخبگان استان بهره گیرند.
وی ادامه داد: چرا باید مخابرات در زمینه های تجهیزات مخابراتی از ما استفاده نکند و تهرانی ها از تجربه ها و ابداعات ما استفاده کنند.
همچنین یکی از نخبگان خواستار تجدید نظر در مورد وثیقه هایی که بانک ها از نخبگان می خواهند شد و از استاندار خواست موضوع در اختیار قرار دادن تسهیلات با بهره کم به نخبگان را در برنامه قرار دهند.