به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، حبیبالله بهمنی در آستانه برگزاری جشنواره فیلم فجر گفت: این جشنواره بعنوان نمادی از پیروزی انقلاب اسلامی محسوب می شود؛ چون دوره برگزاری آن مصادف با دهه فجر است و طبیعتا این توقع را ایجاد می کند که سینما و هنرمندان یک بار دیگر نسبت خود را با انقلاب بازخوانی کنند و چهرهای را که از هنر و سینما می توان ترسیم کرد را ارائه دهند.
وی ادامه داد: این اهمیت آنقدر زیاد است که هر ساله اکثریت مردم هنردوست و سینما دوست منتظر چنین رویدادی هستند تا بتوانند اتفاقات سینمایی را در این رویداد دنبال کنند و توقع نسل انقلاب نیز آن است که پیامدهای جشنواره بازتاب پیروزی ها، موفقیتها، امیدواریها و حتی اگر نقد و انتقادی هست منصفانه از شرایط و فضای انقلاب و مسائلی که در انقلاب رخ داده است باشد، ضمن اینکه جشنواره نمودی است از گزارش کارهایی که هنرمندان سینما در طول یک سال انجام می دهند و فرصتی است تا گزارش های کاری خود را به سینمادوستان کشور بدهند.
ضرورت تبادل اطلاعات فرهنگی و سینمایی با فیلمسازان انقلابی جهان در فجر
تهیهکننده و کارگردان سینما در خصوص بخش بین الملل و نمایش فیلم های روز سینمای جهان گفت: هر جشنواره ای با یک نگاه و سیاستگذاری خاصی راه اندازی و دنبال می شود.
بهمنی ادامه داد: اگر جشنواره فجر را با نسبت انقلاب تعریف کنیم، توقع می رود که در بخش بین الملل با سینمای آرمان خواه، ظلم ستیز و عدالت طلب و سینمایی که درد مستضعفین و محرومان جهان را توصیف می کند و سینمای انقلابی جهان در کشورهای مختلف محسوب می شود، بستری برای آن فراهم شود تا بتواند در جشنواره فجر ارائه شود.
وی افزود: نقاط مشترک بسیاری بین انقلاب ما و انقلاب کشورهای دیگر وجود دارد و آن بخش استکبارستیزی، عدالت خواهی، آرمان طلبی و مواردی است که همه انسان های آزاده به دنبال آن هستند.
این کارگردان کشور تصریح کرد: بخش بین الملل باید بستر ارائه چنین فیلم هایی باشد که در دنیا فرصت دیده شدن را ندارند؛ چرا که فیلم های روز جهان اگر با انقلاب ما همراه باشند می توانند ضمن اینکه اندیشه های ملل دیگر را معرفی می کند، باعث رشد کمی و کیفی و ارتقاء سطح سینما شود و به نوعی یک تبادل ایجاد کند؛ یعنی هم فیلمسازان انقلابی جهان از سینمای ما برداشت هایی کنند و هم سینمای ما می تواند از آنها برداشت هایی داشته باشد و یک تبادل اطلاعات و فرهنگی صورت گیرد که خودش فرصت مناسبی برای همه می باشد.
بازار فیلم فجر یک فرصت است
بهمنی با اشاره به اهمیت برگزاری بازار فیلم فجر گفت: بازار فیلم فرصتی است تا بتوان فیلم های خارجی و داخلی عرضه شود و ارتباط اصلی در این بخش برقرار می شود، البته باید توجه داشت که تنها با جشنواره نباید به فکر عرضه فیلم هایمان باشیم، جشنواره بهانه ای است تا ارتباط با مخاطبین بین المللی که از طریق همین بازارهای فیلم می توانند پیدا شوند و با سینمای ما ارتباط برقرار کنند و یکی از نقاط گره گشای معضلات اقتصادی و فرهنگی سینمای ما می باشد که می تواند عرضه مناسب فیلم هایمان در جهان باشد که بخشی از آن از طریق بازار فیلم است.
وی با اشاره اختلافات در سینمای ایران بیان داشت: اختلافاتی که امروزه در سینما دیده می شود، بیشتر سلیقه ای است؛ چرا که هر کسی که مسئولیت سینما را بر عهده می گیرد، مورد انتقاد طیف های مختلف قرار خواهد گرفت که در هر دوره ای این اتفاق می افتند و طبیعی است و این اتفاق به نوعی باعث رشد هم می شود.
این کارگردان یادآور شد: جشنواره می تواند زمینه ای باشد برای همدلی و همراهی جریان های مختلف سینمایی کشور و به این دلیل که تحت عنوان یک رویداد ملی برگزار می شود متعلق به همه سینما و جریان ها می باشد و این موضوع می تواند محور اتحاد قرار گیرد و محوری باشد به دور از سلیقه های متضاد که در برابر هم قرار می گیرد و فاصله ایجاد می کند.
بهمنی افزود: در سال های قبل نیز دیده شده که در جشنواره فجر علی رغم همه این جریان ها و سلیقه های مختلف و متضاد همه کارگردانان، نویسندگان، تهیه کنندگان، بازیگران و تمامی عوامل سینما دور هم جمع می شوند و جشنواره را گرامی میدارند.
نام های آشنای سینمای ما همیشه با انقلاب همراه بوده اند
وی در خصوص کیفیت فیلمها و حضور سینماگران نامی در جشنواره افزود: معمولا اسامی است که باعث رونق جشنواره ها می شود و این موضوع تا حدودی تجربه شده و موثر است، اما اصل باید کیفیت و محتوا باشد؛ یعنی جهت گیری ها و ارزش هایی که فیلم دارد و نام ها وقتی می توانند موثرتر باشند که با مسیر انقلاب و اهداف کلان نظام همراه باشند که اگر همراه باشند این ارزش ها معنای واقعی پیدا می کنند، اما اگر تنها عنوان باشد مبنی بر اینکه با جشنواره ارتباط برقرار کنند این سوء غرض است، البته نام های آشنای سینمای ما همیشه با انقلاب همراه بوده اند.
ناگزیریم به سمت اکران دیجیتال پیش میرویم
وی در خصوص اکران دیجیتالی فیلمها بیان داشت: چه بخواهیم و چه نخواهیم تکنولویی در سینما اثر گذاشته و در جهان این اتفاق افتاده است و از این صنعت استفاده می کنند و ما هم ناگزیر به این سمت پیش می رویم و چه در بخش تولید و فیلمبرداری هایمان که تصویربرداری دیجیتال را انجام می دهیم و چه در اکران که هم کیفیت بهتری را می تواند ارائه دهد و هم هزینه های تولید را کاهش دهد و سهولت و سرعت کار را بالا ببرد. همراه شدن با تکنولویی روز جهان می تواند نقطه مثبتی برای سینمای ایران تلقی شود و جشنواره هم می تواند این تاثیر را برای قدم های اول بر روی سینما بگذارد.
کارگردان «سیب و سلما» در خصوص بخش مستند جشنواره فجر گفت: حضور هر بخشی در جشنواره ها به خصوص جشنواره فجر بسیار بر روی کمیت و کیفیت آثار و ارتباط با مخاطب تاثیرگذار است؛ چون فرصتی است برای معرفی هر نوع ارزش های سینمایی.
وی تصریح کرد: سینمای مستند هم حاوی ارزش های خاصی است که متاسفانه در سینما کمتر مورد توجه مخاطب قرار می گیرد و اگر ما فیلم های مستند خوبی را با کیفیت های خوب و مضامین تاثیرگذار ارائه دهیم، مخاطب می تواند فرصتی برای بازخوانی فیلم های مستند داشته باشد و زمینه ای فراهم شود تا ما در اکران های عمومی هم سینمای مستند را جدی تر بگیریم و مخاطب ارتباط عمیق تری با آن برقرار کند.