به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، محمدرضا کرباسی صبح امروز در سومین کنگره گردشگری سلامت کشورهای اسلامی در بیمارستان رضوی مشهد، با اشاره به حضور سفرا و هیئت دیپلماتیک از 25 کشور اسلامی در سومین کنفرانس گردشگری سلامت کشورهای اسلامی گفت: طی ماه های گذشته کمیته های علمی اجرایی با همکاری مدیران وزارت بهداشت و امور خارجه و انجمن بین المللی خدمات سلامت، زمینه برگزاری این کنفرانس را در مشهد فراهم کرده است.
وی با تعریف گردشگری سلامت به عنوان مسافرت بیمار به سایر کشورها به منظور دریافت خدمات درمانی بیان داشت: گردشگری سلامت هم صرفه جویی در زمان دارد و هم شاهد کیفیت درمان در آن هستیم.
دبیر سومین کنگره گردشگری سلامت کشورهای اسلامی افزود: در جهان حدود 10 کشور در این حوزه مورد توجه قرار گرفته اند، اما تعداد محدودی از کشورهای اسلامی در این عرصه فعال اند.
کرباسی یکی از عمده ترین مسائل پیش روی این کنفرانس را اعتبار و کیفیت بخشی به خدمات سلامت دانست و ادامه داد: کشورهای اسلامی می توانند با تدوین و ایجاد استانداردهای خدماتی درمانی و بیمارستانی زمینه ارائه خدمات درمانی را هر چه بیشتر فراهم کنند.
وی با اشاره به کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی oic به عنوان یکی از بلوک های اقتصادی جهان گفت: گردشگری پزشکی سلامت و مراکز آب درمانی می تواند مورد بهره برداری این کشورها قرار بگیرد که هم اکنون گردشگری سلامت به سریعترین صنعت جهان تبدیل شده است.
دبیر سومین کنگره گردشگری سلامت کشورهای اسلامی در آمد این نوع خدمات را 100 میلیارد دلار دانست و گفت: در کنفرانس های قبلی بیانیه هایی ارائه و مورد تائید و تصویب کشورهای اسلامی قرار گرفت که در آن انجمن گردشگری سلامت کشورهای اسلامی خواستار حمایت از این حوزه شد.
کرباسی با اشاره به موفیقت های برگزاری سه دوره از این کنفرانس در میان کشورهای اسلامی گفت: بیست و دومین نشست کمیته برنامه ریزی سازمان اقتصادی اکو که در ژوئن 2012 در تهران برگزار شد، از پیشنهاد همکاری انجمن سلامت کشورهای اسلامی برای همکاری در فعالیت های گردشگری در سطح کشورهای اکو استقبال کرد.
وی ادامه داد: بنا داریم طی دو روز برگزاری این کنفرانس نشست ویژه ای با حضور همه مجموعه فعال عضو اکو برگزار کنیم و در خصوص برنامه های آینده توسعه گردشگری سلامت در کشورهای عضو اکو تصمیماتی اتخاذ کنیم.
دبیر سومین کنگره گردشگری سلامت کشورهای اسلامی یکی از مسائل مهم در حوزه خدمات سلامت را هتل داری و تورگردانی دانست که نقش اصلی در زنجیره گردشگری به عهده دارد و افزود: خط مقدم گردشگری سلامت معیارهای جهانی تفاوت هایی با شریعت و اصول اسلام دارد که نیاز به باز تعریف مجدد است.
کرباسی موضوع بیمارستان تخصصی زنان را دارای اولویت در کشورهای اسلامی دانست و بیان داشت: نظر به مسائل سنتی و اخلاقی بیمارستان، مسلمانان تمایل زیادی دارند که به بیمارستان های اسلامی بیایند و این موضوع در پنل تخصصی این کنفرانس مورد توجه قرار می گیرد.
وی سامانه یکپارچه تورگردانیف مدیریت هتل و پذیرش را یکی از موضوعات مهم حوزه خدمات گردشگری سلامت دانست و گفت: نیازمند یک پایگاه داده مرکزی برای استعدادها و به اشتراک گذاردن منابع و تخصص ها در این زمینه هستم. بنابراین از سامانه اصلاع رسانی گردشگری سلامت کشورهای اسلامی در همین کنفرانس رونمایی خواهد شد.
دبیر سومین کنگره گردشگری سلامت کشورهای اسلامی بیمه درمانی را یکی دیگر از مسائل مهم این حوزه دانست که نیازمند ارتباط مستمر دولت ها بایکدیگر است و گفت: این موضوع نیز به طور ویژه ای در این کنفرانس مورد بررسی قرار می گیرد.