فضای دانشگاه های کشور از حالت جمود فکری به حالت بیداری رسیده است و این را در کرسی ها و تریبون آزاد هایی که برگزار میشود به وضوح میتوان دید.
باشگاه دانشجویان«خبرگزاری دانشجو»؛ کرسی های آزاد اندیشی یکی ازمهمترین مباحث در دانشگاهای سراسر کشور است که دانشجویان در پی سخنان امام خامنه ای (مدظله العالی) به آن لبیک گفتند در ابتدا شاهد کارشکنی افرادی بودیم در دانشگاهها که در پی این امر بودند که این موضوع رابه چالشی در حوزه دانشگاه تبدیل نمایند بلکه به این واسطه روحیه مطالبه گری و آزادی ابراز عقیده را تا حد امکان از دانشجویان بگیرند.
اما با بیانات دلسوزانه رهبری نقشه شوم عوامل فرهنگی دشمن در دانشگاهها نقش بر آب میشود با اینکه در ابتدا به نوعی میتوان ترس از برگزاری یک کرسی و تبعات آن را برای دانشجویان بعنوان یکی از معضلات این طرح نام برد اما رفته رفته این موضوع کمرنگ میشود تاجایی که خود دانشجویان فهیم پیگیر مساله کرسی های آزاد اندیشی می شوند و از مسئولین هم انتظار پیشتیبانی را دارند.
البته فضای دانشگاه های کشور از حالت جمود فکری به حالت بیداری رسیده است و این را در کرسی ها و تریبون آزاد هایی که برگزار میشود به وضوح میتوان دید.
باید به دنبال بیدار کردن روحیه ابراز عقیده ونظر دانشجویان باشیم.
دانشگاههای استان ایلام نیز بحث کرسی های آزاد اندیشی راپیگیری مینمایند. بطوریکه در طی تحقیقاتی که اینجانب در دانشگاه های مهم استان انجام دادم شاهد پیشرفت دانشجویان و اساتید در این زمینه بودم بطوریکه در دانشگاه ایلام معاونت فرهنگی جز ده تشکل برتر در زمینه کرسی های آزاد اندیشی در کشورمی باشد و بطور متوسط هفته ای دوبار کرسی رابرگزار میکند.
نقاط مشترک کرسی های برگزار شده در استان بیشتر بر محور " اقتصاد مقاومتی و تحریمها "است و این نشان دهنده این است که دانشجویان پیگیر مسائل اقتصاد مقاومتی و بحث تحریمها هستند وهمه مسایل کشور رابطور منظم رصد می نمایند واین همان نقطه قوتی است که دنبالش هستیم و نشان می دهد که دانشجویان کشور بر خلاف ادعاهای رسانه های بیگانه بیدار هستند.
دانشگاه ایلام
صادق پور مسیری، از اعضای دفتر فرهنگی دانشگاه ایلام ضمن اشاره به این موضوع که ما در برگزاری کرسی های آزاد اندیشی جزء ده تشکل برتر کشور هستیم از کیفیت خوب و استقبال دانشجویان، نه فقط در بین دانشجویان دانشگاه که در بین دانشجویان دیگر دانشگاههای استان خبر داد و گفت کرسی های آزاد اندیشی را برای اساتید دانشگاه هم برگزار کرده ایم.ایشان در خصوص داور کرسی ها گفتند: سعی می کنیم از اساتید مشهور کشوری و استانی برای داوری کرسی ها دعوت کنیم تا خروجی بهتری داشته باشیم.
وی در خصوص برگزاری کرسی های آزاد اندیشی فقط در آبانماه 91 با موضوع های" تفکیک جنسیتی" در دانشکده دامپزشکی و "کاهش تعطیلات رسمی کشوری آری یا خیر؟" با اشاره به استقبال گسترده دانشجویان و فضای مناسب حاکم بر دانشگاه افزود در این دو کرسی مدت زمان صحبت گروههای موافق و مخالف به میزان استقبال دانشجویان بستگی دارد وبین 15 تا 20 دقیقه می باشد.
داور نیز مدت 30 دقیقه به داوری نظرات گروهها می پردازد. ایشان از خروجی مثبت کرسی "تفکیک جنسیتی در دانشکده دامپزشکی " خبر داد و گفتند:در حال حاضر این موضوع در دانشکده دامپزشکی دانشگاه ایلام به تحقق پیوسته است .
دانشگاه آزاد ایلام
متاسفانه در این ترم بسیج دانشگاه آزاد برگزاری کرسی را فعلا در دستور کار خود ندارد وبیشتر بر روی منطقه آزاد وتریبون آزاد مانور می دهند.مسئول بسیج جویی میگوید در حال مطالعه به منظور کیفی سازی و کاربردی بودن کرسی ها هستیم.
دانشگاه علوم پزشکی ایلام
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری برروحیه مطالبه گری در دانشجویان و همچنین تاکید به دانشجویان مبنی بر راه اندازی کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاهها در جهت برطرف کردن شبهات و استفاده از نظرات سازنده دانشجویان درموضوعات مختلف اجتماعی سیاسی وظیفه ما پیگیری دغدغه مقام معظم رهبری در خصوص کرسی های اندیشی است.
به همین منظوردرمورخه اقدام به برگزاری کرسی آزاد اندیشی با موضوع "" تاثیر تحریمها ونقش اقتصاد مقاومتی"" نمودیم همچنین جهت اطلاع رسانی اقدام به نصب بنر و پخش تراکت وارسال پیامک به دانشجویان نمودیم.
در این کرسی گروههای موافق و مخالف که قبلا به دفتر بسیج دانشگاه جهت ثبت نام مراجعه کرده بودند وبا توجه به سطح آگاهی آنها از موضوع کرسی انتخاب شده بودند هرکدام بمدت 30 دقیقه به اظهار نظر در خصوص موضوع فوق پرداختند.بعد از پایان مدت دو گروه آقای دکتر ساده میری از اساتید رشته اقتصاد بعنوان داوربه جمع بندی نظرات موافقین و مخالفین و توضیحات مورد نیازبمدت 30دقیقه در جمع حضار که تعداد آنها حدودا350نفربودند به سخنرانی پرداختند.
وی در ادامه افزود: از ملاکهای انتخاب داوربرای کرسی ها تعهد و تخصص آنها در موضوعهای مورد بحث است.وی همچنین از همکاری مسئولین دانشگاه علوم پزشکی تقدیر و تشکر کرد و افزود: با توجه به نظر سنجی از مسئولین دانشگاه اکثرا از نحوه برگزاری کرسی رضایت داشتند.
ایشان همچنین به ضعف های موجود در برگزاری کرسی ها اشاره کرد که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
1- خلط مباحث
2- پاسخ دهی ناقص و نسبی نسبت به بحث اقتصاد مقاومتی از سوی دانشجویان
3- تسلط نه چندان کافی استاد و داور کرسی نسبت به تحریم و اقتصاد مقاومتی
دانشگاه پیام نور ایلام
جعفرسبزی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور ایلام ضمن اشاره به استقبال بی نظیر دانشجویان از کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه به این مطلب اشاره کرد که پیگیری جدی دانشجویان ما را بر آن داشته که کرسی های آزاد اندیشی بیشتر و البته با کیفیت بالاتر دردانشگاه در ماههای آینده برگزار نماییم.
وی در خصوص نحوه ی برگزاری کرسی ها به این موضوع اشاره کرد جهت برگزاری کرسی ها تبلیغات را بصورت گسترده از طریق نصب بنر وتوزیع تراکت تبلیغاتی، از قبل فضای ذهنی دانشجویان را آماده موضوع مورد نظر نموده است.
همچنین جهت نمود بیشتر سوالات ذهنی دانشجویان و اطلاع بیشتر گروهای موافق و مخالف از دغدغه های دانشجویان جهت بحث در کرسی یک هفته قبل از برگزاری کرسی اقدام به برگزاری تریبون آزاد در خصوص موضوع مورد نظرمیکنیم.
موضوع مورد بحث کرسی ما "" رابطه با آمریکا آری یا نه؟"" بود که گروههای موافق و مخالف جهت ثبت نام از تاریخ 10/8/1391 بمدت 5 روز به دفتر بسیج دانشجویی مراجعه کردند و در نهایت دو گروه 3 نفره آماده برگزاری کرسی در تاریخ17/8/1391 شدند.باتوجه به استقبال بیش از حد دانشجویان در تریبون آزاد بر آن شدیم که از جناب آقای دکتر میرلوحی تحصیل کرده یکی از دانشگاههای آمریکا جهت داوری و جمع بندی موضوع دعوت بعمل آوردیم.
وی ضمن تشکر از همکاری مسئولین دانشگاه به رضایت آنها در خصوص کرسی فوق اشاره کرد.