معاون فنی و عمران موقوفات آستان قدس رضوی با بیان اینکه سد گلستان به لحاظ قدمت زیاد آن نیازمند استحکامسازی است، از عملیات تقویت پی و بدنه این سد از اوایل مهرماه سال جاری خبر داد.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، خلیل اکبری روز گذشته در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه سد گلستان یکی از بناهای تاریخی مشهد است و 500 سال قدمت دارد و از طرفی با توجه به موقعیت مکانی امروزه به منطقه گردشگری تبدیل شده است، تصریح کرد: سازمان آب متولی حوزه کار در محدوده آب است و طی جلسات و توافقنامه هایی در سال 88 که آستان قدس رضوی با سازمان داشت، قرار بر این بود که سازمان آب استحکام بخشی این سد را برعهده بگیرد و 85 درصد اعتبار آن در این راستا توسط شرکت آب منطقه ای خراسان از بودجه دولتی و 15 درصد دیگر توسط آستان قدس تامین شود که آستان قدس در این خصوص مبالغی را در نظر گرفت و در بودجه خود لحاظ کرد، ولی متاسفانه جذب اعتبار صورت نگرفت.
وی افزود: در اوایل سال جاری طی جلساتی قرار شد تا نیمه اردیبهشت ماه آستان قدس سد را جهت تقویت پی و بدنه تحویل بگیرد که زمان تحویل آن به اواخر تیرماه موکول شد و توام با تحویل سد از مشاورانی جهت تسریع در عملیات اجرایی تقویت پی و بدنه استفاده شد و از طرفی با نظر مشاوران و با مناقصه پیمانکارانی توانا انتخاب شدند و از مهرماه امسال کار به پیمانکار تحویل داده شد.
معاون فنی و عمران موقوفات آستان قدس رضوی بیان داشت: 10 میلیارد تومان اعتبار در اجرای این پروژه پیش بینی شده است که شش میلیارد و 200 میلیون تومان اعتبار آن جذب و مصالح آن از کشور ایتالیا و از طریق ترکیه وارد شده است.
اکبری تصریح کرد: شرکت آب منطقه ای استان بحث مشاوره و ارتباطات اداری را برعهده گرفته است و آستان قدس هیچ توقعی در خصوص حمایت های مالی از شرکت را ندارد.
وی با بیان اینکه حداکثر ظرفیت آب پشت سد دو میلیون متر مکعب است و کل آب آن در اختیار آستان قدس است، بیان داشت: آستان قدس درآمدی تحت عنوان فروش آب ندارد و از این آب بیشتر در خصوص تامین آب اراضی آستان قدس استفاده می شود.
معاون فنی و عمران موقوفات آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه در توافقنامه مدت اتمام این پروژه 20 تا 22 ماه در نظر گرفته شده است، افزود: از بالای سد خاکریزی انحرافی به طول 80 متر ایجاد و لوله هایی در این خصوص پیش بینی شده است تا با خروج آب لطمه ای به بحث اجرایی پروژه وارد نشود و بیش از هفت تا 10 متر عملیات لایه برداری داشتیم و ارتفاع تاج سد را نیز حدود پنج تا شش متر بالا برده ایم.
اکبری در خصوص مزایای این سد تاریخی گفت: حوزه آبگیری این سد طوری است که آب ورودی آن سالانه 37 میلیون متر مکعب است که چاه های پایین دست می توانند از طریق نفوذ آب در اراضی بالا دست تغذیه کنند.
وی در پایان با توجه به اهمیت استحکام سازی سد خاطرنشان کرد: تقویت پی وبدنه سد همه شرایط روز را به لحاظ فنی داراست و با اتمام این پروژه در خصوص اقدامات لازم نسبت به مرمت بنای تاریخی نیازمند عملکرد مشترک با سایر دستگاه های اجرایی هستیم.