تا کنون فکر کرده اید دنیای آنلاین که شبانه روز با آن سرو کار دارید، از کجا به این جایگاه در زندگی شما رسیده است؟
به گزارش خبرنگار علمی«خبرگزاری دانشجو»، تا کنون فکر کرده اید دنیای آنلاین که شبانه روز با آن سرو کار دارید، از کجا به این جایگاه در زندگی شما رسیده است؟
یا مثلا این که ورود چه تکنولوژیهایی باعث شد تا مردم بتوانند به عنوان یک بستر مطمئن زندگی تجاری و یا حتی خصوصی خود را بر آن پایه ریزی کنند؟
خوب نیازی نیست که به ذهن خود فشار بیاورید. ما در این جا ده تکنولوژی برتری که همانند زلزله دنیای انسان را زیر و رو کرد را به شما معرفی میکنیم:
1. فضای مجازی: این واژه چه معنایی را میدهد؟ ویلیام گیبسون نویسنده داستانهای علمی- تخیلی برای اولین بار در سال 1984 از این واژه استفاده کرد.
او کسی بود که این واژه را به این صورت معنی کرد: «یک توهم که مورد توافق دو طرف است و روزانه توسط میلیاردها نفر کاربر حقیقی، استفاده میشود و در هر کشوری، کودکان در عین اینکه مفاهیم ریاضی را میآموزند، با این واژه نیز آشنا میشوند». او بعدها گفت که این مفهوم، اساسا بی معنی است (شاید مفهوم مجازی بودن آن را تاکید کرده است).
2. هوش مصنوعی: به طور عام در مورد هر چیز باهوش به کار برده میشود که توسط کامپیوترها و به وسیله انسان قابل استفاده است و برای موضوعاتی به کار برده میشود که انسان با کمک کامپیوتر قادر به حل سریع آنها است که خود انسان به تنهایی مدت زمان بسیار طولانی را احتیاج دارد.
3. وبگردی: هنگامی که اینترنت به تازگی وارد زندگی روزمره انسانها شد، میتوانستید آزادانه دور و اطراف دنیا را بگردید و از وجود دنیایی متفاوت در اطراف خود آگاه شوید. اما الان دیگر همه چیز آنلاین است و زندگی انسانها اساسا بر اینترنت پایه ریزی شده است.
4. وبکم (Web Cam): مختص کامپیوترها می باشد و پیوند صدا و تصویر در دنیای مجازی با این وسیله محقق شد. تا قبل از آن فقط تبادل دیتا (بدون تصویر) ممکن بود.
5. نوارVHS : به مدت طولانی به طور گسترده و عام مورد استفاده قرار میگرفت. اما اکنون فقط در مراکز خاص و مشاغل مرتبط کاربرد دارد.
6. هایپر لینک (Hyper Link): انتقال از یک محیط مجازی به محیط دیگر را به راحتی یک کلیک مقدور میکند. تا قبل از این در فضای اینترنت تایپ آدرس خاصی که مد نظر بود، کمی سخت به نظر میرسید و تبادل لینک به راحتی اکنون میسر نبود که همه این مشکلات با به دنیا آمدن هایپر لینکها حل گردید.
7. موبایلهای هوشمند: از زمانی که تکنولوژی تلفن هوشمند زاده شد، چه زود و چه دیر همه ناچار به گرویدن به دنیای تلفن های هوشمند خواهیم بود.
8. ست تاپ باکس: در دنیای امروز اساسا دیگر مشاهده تلویزیون با کیفیت آنالوگ دیگر مفهومی ندارد و با وجود تکنولوژی ست تاپ باکس و دنیای دیجیتال، کمتر کسی است که ترجیح دهد تصاویر تلویزیون را با کیفیت دیجیتال نگاه نکند. در ایران این دستگاه با نام کلی ماهواره شناخته میشود که صحیح آن ست تاپ باکس است.
9. فلاپی دیسک: تقریبا میتوان گفت در حال حاضر هیچ کس از آن استفاده نمیکند اما ورودش به دنیای کامپیوتر تحول عظیمی را در تبادل فیزیکی اطلاعات ایفا کرد که با ورود تکنولوژی سی دی، فلش مموری و هارد های اکسترنال دیگر هیچ نیازی به وجود فلاپی احساس نشد.
10. موتورهای جستجو: در دنیای واقعی وجود ملموسی ندارند اما در دنیای اینترنت با قدرت خود یکه تازی میکنند. در واقع میتوان آن ها را بخشهای اطلاعاتی دانست که با قدرت جستجوی خود مسیر رسیدن به مقصدمان در اینترنت را بسیار کوتاه میکنند. از نمونهها معروف آن میتوان به موتورهای جستجوی گوگل، یاهو و بینگ اشاره کرد.
شما درباره این تکنولوژیها چه قضاوتی میکنید؟ آیا به نظر شما هم این 10 تکنولوژی دنیا را تکان دادند؟