به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، علیرضا معینی در نشست خبری خود که دانشگاه علم و صنعت برگزار شد ضمن اشاره به همایش اول و دستاوردهای آن، گفت: همایش دوم به صورت تخصصی تر در این حوزه وارد می شود و امیدواریم نتیجه آن ارائه راهکارهای عملی برای نهادهای اجرایی باشد.
وی با اشاره به اینکه باید با تدوین برنامههای مدون اقتصاد مقاومتی به مرور در تمامی حوزهها به عنوان مبنا قرار گیرد افزود: بحثهایی نظیر بانک و بانکداری، بیمه، تجارت، زمین، مسکن، کشاورزی، دامداری و مالیات از مواردی هستند که باید در حوزه اقتصاد مقاومتی با دیدگاه دینی و اسلامی به آن توجه شده و به اجرا درآید.
رییس دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت با تاکید بر اینکه اگر بتوان اقتصاد را مستحکم کرد دیگر تحریمها بر کشور اثری نخواهد داشت به انرژی به عنوان بزرگترین منابع درآمدی کشور اشاره کرد و گفت: با وجود تولید سالیانه بیش از 300 میلیارد دلار در حوزه نفت و گاز اگر سیاستهای مدیریت شده و درست در استفاده از این ثروت ملی به کار گرفته شود به طور یقین موجب بهبود سطح اقتصادی و به جریان افتادن ثروت در میان تمامی اقشار جامعه خواهد شد.
معینی با بیان اینکه بیکاری در کشوری که منابع بالایی از انرژی را در اختیار دارد معنا ندارد، بیان کرد:ایران مقام سوم در نفت، دوم در گاز و همچنین در مجموع مقام اول را از نظر ذخایر در کل دنیا دارد اما از آنجایی که ذخایر ما خام فروشی شده و محصولات نهایی به فروش نمی رسند موجب عدم ایجاد اشتغال و کاهش تولید ناخالص ملی شده است. در حالی که با تولید محصولات نفتی می توان به سود چند برابری ، ایجاد اشتغال و صنعت دست یافت.
به گفته دبیر دومین همایش اقتصاد مقاومتی در حوزه انرژی، برای ایجاد سازوکارهای جدی در راستای ممانعت از خام فروشی به کارگیری دانش فنی کافی الزامی است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه دومین همایش اقتصاد مقاومتی با هدف پرداخت تخصصی به این موضوع در حوزه انرژی برگزار خواهد شد اظهار کرد: دپیلماسی انرژی و تعاملات انرژی در منطقه، مدیریت درآمدهای نفتی، اقتصاد مقاومتی، فرهنگ و مدیریت مصرف غیر عامل در حوزه انرژی، ممانعت از خام فروشی از محورهای اصلی این همایش هستند.
وی همچنین به اصلاح سیستم بانکداری در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی اشاره و تاکید کرد: سیستم بانکداری کنونی چندان پسندیده نیست و نیاز به بازنگری و اصلاح دارد این درحالی است که بانکها باید شریک واقعی کسبه و صنعت بوده و در سود و زیان آنها شریک باشند.
معینی همچنین از رونمایی منشور اقتصاد مقاومتی که با کمک اساتید و صاحب نظران تهیه شده با حضور وزیر نفت و سایر مسوولین در این همایش خبر داد و عنوان کرد: این منشور حاوی 14 بند است که پس از رونمایی و اعلام اظهارنظر کارشناسان، اندیشمندان، متخصصین اگر کاستی وجود داشته باشد در ادامه تکمیل خواهد شد.
دبیر دومین همایش اقتصاد مقاومتی در حوزه انرژی خاطرنشان کرد: بیش از 40مقاله در این حوزه تاکنون دریافت شده است که از میان آنها تعدادی انتخاب و در همایش در قالب سخنرانی و میزگرد ارائه می شود.
وی یادآور شد: دومین همایش اقتصاد مقاومتی در حوزه انرژی در روز پنجشنبه 26 بهمن ماه از ساعت 8:30 تا شش بعدازظهر در دانشگاه علم و صنعت با حضور وزیر نفت و برخی از مسوولین دیگر برگزار خواهد شد.