به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، موسسه اعتبار سنجی مودیز روز جمعه رتبه اعتباری انگلیس را به علت « ضعف » چشم انداز رشد اقتصادی در این کشور از AAA به Aa1 کاهش داد.
این موسسه در بیانیه ای به ویژه به « ادامه ضعف چشم انداز اقتصادی میان مدت در انگلیس » اشاره و اعلام کرد انتظار دارد ضعف فعالیت های اقتصادی « در نیمه دوم این دهه ادامه یابد .»
چندی پیش نیز این موسسه رتبه اعتباری فرانسه را یک درجه کاهش داده بود و از رتبه Aaa به Aa1 رساند.
اقتصاد انگلیس در حالی که تابستان گذشته از دومین رکورد از ابتدای بحران خارج شد، با کاهش سه دهم درصدی رشد خود در سه ماهه چهارم سال دو هزار و دوازده نخستین گام را به سوی رکود جدید برداشت.
مودیز همچنین به « چالشی هایی » که انگلیس در زمینه سالم سازی بودجه خود با آن روبرو است اشاره کرد در حالی که ظرفیت این کشور برای رویارویی با شوک های اقتصادی تضعیف شده است.
در یکسال گذشته بسیاری از کشورهای اروپایی رتبه های اعتباری خود را از دست داده اند. چندی پیش موسسه اعتبارسنجی مودیز رتبه اعتباری 26 بانک ایتالیایی از جمله یونی کردیت و اینتسا سان پائولو که بزرگترین موسسات مالی ایتالیا هستند را کاهش داد.
مودیز همچنین اعلام کرد رتبه اعتباری بانک مرکزی انگلیس را نیز از AAA کاهش داده است.
جرج اوزبورن وزیر دارایی انگلیس روز جمعه در پی این تصمیم موسسه مودیز آن را درخواست جدی برای ادامه کاهش بدهی های گسترده این کشور توصیف کرد.
وی گفت: ما تذکر جدی را درباره مشکل بدهی دریافت کردیم که انگلس باید با آن روبرو شود. تصمیم مودیز همچنین هشداری کاملا آشکار برای کسانی است که فکر می کنند ما می توانیم از کنار ضرورت حل این مشکلات عبور کنیم.
انتقاد به موسسه های رتبه بندی
چندی پیش رییس بانک مرکزی اروپا به شدت از سیاستهای موسسات رتبه بندی آمریکا به خصوص موسسه اس اند پی انتقاد کرد.
ماریو دراگی ضمن اشاره به کاهش رتبه اعتباری نه کشور منطقه یورو از سوی موسسه اس اند پی و انتقاد از این اقدام ضرورت و اهمیت فعالیتهای موسسات رتبه بندی بین المللی را زیر سوال برد .
وی تاکید کرد باید این سوال اساسی و مهم پرسیده شود که اساسا اهمیت موسسات رتبه بندی بین المللی چه بوده است و این موسسات چه تاثیری بر تحولات اقتصادی و مالی جهان دارند.