نماینده اصفهان در خبرگان گفت: اگر بر اساس الگوی طرح شهر اسلامی پیش برویم انتظار نظام، امام راحل و مقام رهبری برآورده خواهد شد اما این مهم نیازمند همت والایی است.
به گزارش گروه باشگاه خبرنگاران «خبرگزاری دانشجو» آیت الله مرتضی مقتدایی، نماینده استان اصفهان در مجلس خبرگان رهبری در همایش ملی شهر اسلامی گفت: اگرچه تفکر تحقق شهر اسلامی با تاخیر در کشور ایجاد شده است اما با این وجود از اهتمام مدیران شهرداری اصفهان و دبیرخانه شهر اسلامی برای برگزاری این همایش تشکر می کنیم چرا که این همایش و برگزاری نشست های تخصصی و علمی بسیار مبارک و مغتنم است.
این نماینده با ابراز خرسندی از دومین همایش ملی شهر اسلامی در اصفهان گفت: ایجاد شهر اسلامی هدف بزرگ و عظیمی در نظام جمهوری اسلامی ایران است اما این مهم با تاخیر مطرح شده و زودتر از این می بایست این ایده ها به فکر مدیران شهرها می افتاد.
وی با اشاره به تاکیدات امام راحل بنیان گذار جمهوری اسلامی در زمینه رعایت تمام شئونات اسلامی در قوای سه گانه، افزود: امام راحل در اوایل پیروزی انقلاب همت والایی برای اسلامی کردن قوای سه گانه به خصوص دستگاه قضایی به کار بردند.
نماینده استان اصفهان در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: امام راحل همواره تاکید داشتند نه تنها قانون باید اسلامی باشد بلکه رفتارهای افراد و قضات باید منطبق با اسلام باشد.
آیت الله مقتدایی با بیان این که قوی مجریه، وزرا، مدیران دولت قوای مقننه و شورای نگهبان باید منطبق با موزاین اسلامی باشند، خاطرنشان کرد: اوایل انقلاب امام(ره) مطرح کردند دستگاه قضایی 20 سال طول می کشد اسلامی شود ولی با وجود تغییرات اساسی در دستگاه قضایی در حال حاضر بعد از گذشت 30 سال هنوز به حد مطلوب نرسیده ایم و دستگاه قضایی که باید دادگاه علی(ع) باشد، اسلامی نشده است.
وی برگزاری دومین همایش ملی شهر اسلامی را مثبت ارزیابی کرد و ادامه داد: طرح جامع شهر اسلامی در این همایش مطرح شده است و اگر این طرح اجرایی شود باید اسلام ناب محمدی بر شهرها حاکم شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری به مهندسی شهر اسلامی براساس طرح جامع شهر اسلامی اشاره و خاطرنشان کرد: در این طرح به تعاون و همکاری همه متفکران، نهادهای علمی و فرهنگی در کلیه علوم و فنون تاکید شده است و این مهم با عزم دولتی ها به ثمر خواهد نشست.
آیت الله مقتدایی تاکید کرد: طرح جامع شهری نیازمند همکاری در رشته های مختلف است از این رو باید همفکری و همکاری در به نتیحه رسیدن این طرح ایجاد شود.
وی از سیاست های ابلاغی برنامه پنجم توسعه از سوی مقام رهبری سخن به میان آورد و گفت: بر اساس این سیاست گذاری هویت بخشی به سیمای شهر و بازآفرینی معماری ایرانی- اسلامی یکی از شاخص های مهم است که شهرداری ها و استانداری ها مکلف به پیگیری این مهم هستند.
آیت الله مقتدایی به اهداف طرح جامع شهر اسلامی اشاره کرد و گفت: تبیین معانی اندیشه شهر اسلامی در شکل گیری کالبدی شهر اسلامی، مطالعه ویژگی های کالبدی شهر اسلامی، مقایسه تطبیقی شهر اسلامی با شهرهای غربی و اروپایی و تببین الگوهای کاربردی برای شهرسازی نوین شهر اسلامی از اهداف این طرح می باشد.
وی با بیان این مطلب که اسلامی کردن شهرها هدف مبارک و میمونی است اذعان داشت: اگر بر اساس الگوی طرح جامع پیش برویم انتظار نظام، امام راحل و مقام رهبری برآورده خواهد شد اما این مهم نیازمند همت والایی است.
عضو مجلس خبرگان رهبری همکاری و همفکری و تخصصی کردن همایش ملی شهر اسلامی در اصفهان را بسیار مهم خواند و توصیه کرد: اگر یک شهر اسلامی از لحاظ ساختمانی، مدیریتی، برنامه های دانشگاهی، آموزشی و بهداشتی به صورت منظم باشد اما بدون معنویت، کاربردی ندارد.
آیت الله مقتدایی با بیان این که در طرح جامع شهر اسلامی جای حوزه خالی است، تاکید کرد: باید در این طرح سالن اجتماعات دینی جهت گردهمایی مردم و حوزه های علمی و دینی به منظور پرورش امامان جماعت در نظر گرفته شود تا این طرح یک الگو برای جهان و کشورهای دیگر باشد.