دبیر اجرایی همایش ملی پژوهش های شیلاتی گفت: ارتباط صنعت و دانشگاه حلقه مفقوده توسعه پایدار کشوراست.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، شایان قبادی امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به لزوم ارتباط صنعت با دانشگاه اذعان داشت: ارتباط صنعت و دانشگاه به منظور گسترش و ارتقای علم، توسعه کمی و کیفی نیروهای متخصص و همچنین بهبود بخشیدن به امور آموزشی و پژوهشی در زمینه های بنیادین مربوط به صنعت و دانشگاه، حلقه مفقوده پیشرفت و توسعه روز افزون کشور است.
وی در ادامه افزود: این همکاری با هدف دستیابی به توان علمی دانشگاه و تجربه های صنعت و استفاده بهینه از آنها برای دستیابی به بهره وری همه جانبه، رشد اقتصادی، صنعتی، معیشتی و غیره مثمر ثمر خواهد بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد بابل تاکیدکرد: دانشگاه باید در زمینه های مورد نیاز صنعت، دانشجو تربیت کرده و جایگاه علم و دستاوردهای علمی را در ابعاد مختلف بخش های تولید ارتقا دهد؛ زیرا استفاده از روش های نوین مدیریتی و فنی و حرفه ای برای به روز کردن محصولات تولیدی، پیش نیاز رقابت در بازار تجارت محور امروز است.
وی افزود: افزایش ارتباط این دو نهاد موجب مهارت آموزی و رفع نیاز بخش صنعت و نیز آماده کردن نیروی متخصص برای ورود به بازار کار خواهد شد و براساس چنین رابطه ای است که برنامه ریزی های آموزشی و تربیت نیروی متخصص در راستای اهداف تولیدی و صنعتی استان تدوین می شود.
قبادی در ادامه با اشاره به برگزاری همایش ملی پژوهش های شیلاتی گفت: با عنایت به اینکه صنعت تولید و عرصه ماهیان زینتی و صنایع پیرامونی آن صنعتی پر سود با گردش مالی حدود 30 میلیارد دلاری در جهان محسوب می شود تصمیم به برگزاری همایش ملی پژوهش های شیلاتی در دانشگاه آزاد بابل گرفته شد.
وی تأکید کرد: با توجه به اقلیم و مناسب نقاط مختلف کشور از جمله استان مازندران جهت توسعه این صنعت ،گروه شیلات دانشگاه آزاد اسلامی بابل با هدف ایجاد ارتباط موثر بین تولید کنندگان و فعالان این صنعت با تحقیقات دانشگاهی،ایده برگزاری نخستین همایش ملی پژوهش های شیلاتی با محوریت ماهیان زینتی را مطرح نمود که پس از بررسی و موافقت دکتر یداله زاده معاونت پژوهش و فن آوری و حمایت حجت الاسلام دکتر سید حسین ابراهیمیان رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل وهمچنین تأیید سازمان مرکزی در تاریخ هشتم و نهم اسفند ماه 1391 برگزار شد.
دبیر اجرایی همایش ملی پژوهش های شیلاتی بیان داشت:در این راستا تعداد180 مقاله پژوهشی تا پایان مهلت مقرر به دبیر خانه همایش ارسال و پس از داوری توسط 40 داور از بین اساتید برگزیده سراسرکشور،تعداد 100 مقاله درقالب 34 مقاله سخنرانی و66 مقاله به صورت پوستر پذیرش شد.
وی تصریع کرد:در کنار بخش علمی همایش، با هدف حمایت از تولید ملی،کار و سرمایه ایرانی ،گروه شیلات این واحد دانشگاهی اقدام به برگزاری جشنواره ملی انتخاب برترین ماهی زینتی نمود و خوشبختانه با توجه به وجود فضای 20 هکتاری مجموعه تحقیقات شیلات دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل در منطقه رجه و پتانسیل بالی علمی و پژوهشی و آزمایشگاهی موجود در این واحد ،با حمایت سازمان شیلات کشور،موسسه تحقیقاتی کشور،سازمان دامپزشکی و انجمن علمی ماهیان زینتی ایران،مقرر گردید این جشنواره بطور سالانه و در سطح ملی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل برگزار گردد وبرترین ماهی زینتی در کشور بر حسب گونه انتخاب و مشمول نشان ویژه و جوایز نفیسی گردد.