به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در برنامه گفتگوی ویژه خبری پنج شنبه شب شبکه دوم سیما ،علیرضا ضیغمی، سه هدف پالایشگاه امام خمینی شازند را شامل افزایش ظرفیت از 170 هزار به 250 هزار بشکه، افزایش کیفیت همه محصولات از یورو 2 به یورو 4 و 5 و همچنین تغییر خوراک اعلام کرد و گفت: تا قبل از این طرح ( به بهره برداری رسیدن مرحله تکمیلی) پالایشگاه خوراک نفت سبک آسماری که مرغوب ترین و گرانترین نوع نفت کشور است به مصرف می رسید ولی هم اکنون این امکان فراهم شده است که هم در واحد تهران و هم شازند، نفت با گوگرد زیاد هم مصرف شود.
وی میزان استاندارد تولید نفت کوره را کمتر از ده درصد تولید پالایشگاه ها اعلام کرد و افزود: به علت قدمت پایشگاههای ما این میزان 28 تا 30 درصد است که باید به زیر 10 درصد برسانیم، در این طرح هم 28 درصد تولید نفت کوره به 7 درصدکاهش پیدا کرده است.
ضیغمی دیگر دست آوردهای طرح تکمیل پالایشگاه شازند را شامل افزایش تولید گاز مایع از یک میلیون تن به 3 و 6 دهم میلیون تن در روز، تولید پروپیلن برای نخستین بار در واحد پالایشگاهی (در حالی که این ماده در پتروشیمی ها تولید می شود) به میزان یک و دو دهم میلیون لیتر، بنزین سوپر از یک و ششم دهم به سه و ششم دهم ذکر کرد و گفت: نفت سفید که شامل سوخت هواپیما هم می شود از 4 و دو دهم به 6 میلیون لیتر رساندیم، البته نفت گاز هم یک و نیم میلیون لیتر افزایش ظرفیت داشت و از 7 و 4 دهم به 9 میلیون و گوگرد هم از 70 تن به 700 تن در روز رسیده است.
وی مصرف بنزین کشور را هم اکنون 63 و نیم میلیون لیتر ذکر کرد افزود: ما در سال 85 به میزان 73 و نیم میلیون لیتر مصرف رسیده بودیم که حدود 30 میلیون لیتر آن وارداتی بود.
ضیغمی تصریح کرد: در سال 84 تصمیم گرفته شد تا پالایشگاه ها واحدهایی را برای افزایش تولید بنزین سوپر نصب کنند، هم اکنون تولید و مصرف ما همان 63 و نیم میلیون لیتر است که حدود 6 میلیون لیتر آن به عنوان اکتان افزا به پالایشگاه های دیگر تحویل می شود ولی با قطع وابستگی آن مراکز به اکتان افزا تا خرداد 92 می توانیم ادعا کنیم که تا پایان سال 92 تولید ما بیش از مصرف خواهد شد.
مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی با اشاره به پیشرفت 62 تا 63 درصدی پالایشگاه ستاره خلیج فارس گفت: تجهیزات این پالایشگاه کاملا سفارش شده و بخش عمده آن در حال ساخت است.
وی افزود: خوراک این واحد میعانات ترش از عسلویه خواهد بود و پیش بینی می شود تا پایان سال 92 یک مرحله از آن را راه اندازی کنیم.
مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی تصریح کرد: ما نه فقط تحریم ها را دور زدیم بلکه آمادگی داریم که همکاری همه جانبه ای با کشورهای بیداری اسلامی داشته باشیم.
ضیغمی گفت: ما برای طراحی های پایه از توانمندی پژوهشگاه صنعت نفت و دانشگاه ها استفاده می کنیم و همچنین ماشین های دوار بسیار سنگین از جمله توربین ها و کمپرسورها را هم با توجه به تشکیل کنسرسیوم هایی دراین زمینه، حتما از محصولات ساخت داخل برای پالایشگاه های جدید استفاده خواهیم کرد.
رشید سیدیان، مجری طرح توسعه پالایشگاه امام خمینی شازند نیز در این گفتگو واحدهای مورد بهره برداری رسیده در این طرح را شامل گاز مایع، بنزین، پروپیلن، نفت سفید، گازوئیل و گوگرد اعلام کرد و گفت: این طرح به عنوان بزرگترین طرح مهر ماندگار وزارت نفت در سال 91 به شمار می رود که خودباوری در اجرای آن افتخار بزرگی را رقم زد تا بتوانیم در طرح های مشابه از توانمندی داخلی استفاده کنیم.
وی دستاوردهای دیگر طرح را نیز ساخت نخستین واحد تحت لیسانس داخل کشور، تولید روزانه 11 و دو دهم میلیون لیتری بنزین، اولین پالایشگاه دارای تولید پروپیلن، نصب سنگین ترین تجهیز یک پارچه و ساخت 13 رآکتور در محل سایت اعلام کرد و گفت: ما موفق به کاهش جلوگیری از انتشار 628 تن منوکسید کربن در جو شدیم.
مجری طرح توسعه پالایشگاه امام خمینی شازند چالش اصلی طرح را مسائل مالی ذکر کرد و گفت: ما از 4 مسیر تامین مالی را انجام دادیم و بیش از 90 درصد ساخت و نصب این طرح توسط پیمانکاران داخلی انجام شده است که امیدواریم این میزان در طرح بعدی به 100 درصد برسد.