به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، محسن مقدمی عصر یکشنبه در جمع خبرنگاران بیان کرد: بیماری های قلبی -عروقی مهم ترین علت مرگ و میر در جوامع پیشرفته و در حال توسعه می باشد و عامل خطر حدود 54 درصد سکته های مغزی و 47 درصد بیماریهای ایسکمیک قلب، فشار خون بالا است.
وی گفت: در استان فارس 26/18درصد جمعیت 15 تا 64 ساله دچار فشار خون بالا هستند که انتظار می رود این میزان با بالا رفتن متوسط سن جامعه و افزایش چاقی افزایش یابد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: فشارخون بالا عبارت است از فشار خون مساوی یا بالاتر از 90/140 میلیمتر جیوه که حداقل در دو جلسه به فاصله یک هفته ودر هر جلسه دو بار اندازه گیری شده و متوسط آن مساوی یا بیشتر از مقدار فوق باشد.
مقدمی بیان داشت: اصولا از فشار خون بالا به عنوان قاتل خاموش یاد می شود چرا که بسیاری از بیماران زمانی متوجه فشار خون بالای خود می شوند که منجر به عوارض ناگواری مثل عوارض قلبی عروقی، سکته های مغزی، عوارض چشمی و کلیوی شده باشند.
وی بیان کرد: شایع ترین علامت فشار خون بالا بی علامتی است به این مفهوم که بیش از نیمی از بیماران علیرغم فشار خون بالا شکایتی ندارند و به طور اتفاقی در یک بررسی متوجه فشار خون بالای خود می شوند، البته بعضی بیماران از علایمی مثل سردرد صبحگاهی، سرگیجه،تنگی نفس، احساس سنگینی قفسه سینه و تاری دید شکایت دارند و گاهی نیز با عوارضی مثل سکته قلبی یا حملات مغزی یا مشکلات کلیوی مراجعه می کنند.
وی با اشاره به اینکه این بیماری با درمان های دارویی و غیر دارویی (اصلاح شیوه زندگی) کاملا قابل کنترل است، گفت: درمان های غیر دارویی عبارتند از اصلاح وزن، رژیم غذایی غنی از میوه ها و سبزی های رنگی، لبنیات کم چرب، محدودیت مصرف چربی بخصوص چربی های اشباع شده، کاهش مصرف نمک(کمتر از 5 گرم در روز معادل 1 قاشق مرباخوری که در جامعه ما بین 12-10 گرم در روز است)،فعالیت فیزیکی بصورت 30 دقیقه پیاده روی تند در بیشتر روزهای هفته، قطع مصرف سیگار و الکل. البته اصلاح شیوه زندگی به همراه چکاب های دوره ای برای تشخیص زودرس به پیشگیری از این بیماری کمک می کند.