به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، سردار نقدی در همایش تبیین گفتمان انقلاب اسلامی به بررسی رابطه مقاومت و هنر پرداخت و گفت: مقاومت به معنای اراده و عمل و کرامت انسانهای شرافتمند است که با وجود امکانات کم و شرایط نامساعد مقابل ظلم ایستاده و تسلیم نمیشوند؛ همین روحیه انقلابی است که باعث میشود این انسانهای هنرمند به تکامل خود ادامه داده و موانع بزرگ را به راحتی پشت سر بگذارند.
وی با بیان سخنان امام خمینی(ره) در این زمینه گفت: آن نیرویی که به رویارویی هنرمند در جبهههای حق علیه باطل کمک میکند، روحیه و ایمان است؛ این عامل میتواند توازن قوای دشمنان را بر هم بریزد و به انسانی با دستهای خالی این فرصت را میدهد که در مقابل دشمنان بزرگ که با بمب اتمی و سلاح شیمیایی به جنگ میآیند، مقابله کند؛ اینجاست که ما به جایگاه اصلی هنر پی میبریم.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین به راههای ایجاد این روحیه اشاره کرد و گفت: یکی از عواملی که در این زمینه نقشآفرینی میکند، هنر است، گاهی یک اثر هنری همچون یک بیت شعر روحیهای را در رزمنده ایجاد میکند که هیچ سلاح و مهمات نمیتواند این روحیه را برای رزمنده به وجود بیاورد.
نقدی در ادامه به بیان نمونههای عینی این مسئله در دوران دفاع مقدس پرداخت و گفت: شما میتوانید اثرات این روحیات انقلابی را در دوران دفاع مقدس به خوبی ببینید؛ از بیانات سحرآمیز امام خمینی(ره) و جملههایی که بر روی دیوارها مینوشتند تا سخنان نافذ فرماندهان دفاع مقدس، در تمام این مسائل هنر یک مسئله بسیار جدی است و در بطن ماجرا قرار دارد.
وی با اشاره به اهمیت نقش هنر در مبارزات سیاسی بیان کرد: همین اهمیت هنر است که باعث میشود دشمن با زور سلاح و هواپیماهای جنگی و بمبهای اتمی نتواند یک ملت را گمراه کند؛ از جمله این موارد میتوان به نمونههای تاریخی همچون ماجرای مشروطیت، جریان نفت و کودتای 28 مرداد و در نهایت روی کارآمدن رضاخان اشاره کرد.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به دشمنی دیرینه غرب با ایران گفت: زمانی میرسد که این مبارزه آنقدر جدی میشود که نقش مرگ و زندگی را برای یک ملت ایفا میکند؛ اینجاست که مقاومت به نقطه اوج خود میرسد و نیاز مبرم به حماسه آفرینی است، زیرا هنر ذاتی حماسه شور و شعور است و مسئله مبارزه ما الان هم به این نقطه رسیده است.
نقدی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری و نامگذاری امسال به نام «حماسه سیاسی، حماسه اقتصادی» گفت: حماسه به معنای با شعور وارد در صحنه شدن است، بنابراین ایجاد شور توأم با یک شعور انقلابی در این مرحله به هنر نیاز دارد و اکنون ما در این مرحله هستیم؛ زیرا امروز خصومت آمریکا با ملت ایران به نقطه اوج خود رسیده است.
وی در ادامه به قطع کانالهای پرس تی وی و العالم اشاره کرد و گفت: ملت ایران باید با حماسه آفرینی در عرصههای سیاسی و اقتصادی پاسخ کوبندهای را به آمریکا بدهد؛ خط مقدم امروز حضور هنرمند بسیجی در این عرصههاست.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین در ادامه به راهکارهای دشمن برای مبارزه با جوانان انقلابی پرداخت و گفت: یکی را با تخریب شخصیت خراب میکنند و یکی را با طمع و دادن جایزههای آنطرف آبی و برای دیگری دام پهن می کنند و به این ترتیب از مرحله خارج می کنند؛ در این شرایط است که جوانان ما باید هوشیارتر عمل کنند.
نقدی به نیاز کشور برای تدوین برنامههای جدی در این زمینه اشاره کرد و گفت: ما نیاز به مراقبتهای بیشتر در این خصوص داریم، بنابراین باید هوای هنرمندان را بیشتر داشته باشیم و نیازهای خود را بر اساس ضعف تبیین کنیم و بسترهای لازم را در این زمینه فراهم کنیم.
وی در ادامه از جوانان خواست گول ظاهر غرب را نخورند و با تلاش و کوشش خود انقلاب را از تهاجمات دشمن حفظ کنند و بکوشند با ایمان راسخ خود با کمترین تلفات از جبهههای اینچنینی عبور کنند.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به سرمایهگذاری غرب برای اختصاص جایزه فرمایشی اسکار به فیلم «آرگو» اشاره کرد و گفت: خودشان آمدند از بین تعدادی فیلم، جایزهای را از کاخ سفید به این فیلم فرمایشی دادند که با این اقدامات هر روز خود را بیشتر در دنیا رسواتر میکنند.
نقدی در پایان یک راه میانبر برای مقابله با این تهدیدات را الگوبرداری از اخلاق و سیره شهدای بزرگواری همچون آوینی دانست.