به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، محمدرضا منصوری در سمینار فشارخون که صبح امروز در سازمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، گفت: فشار خون و دیابت دو بیماری هستند که نه تنها در ایران بلکه در جهان رو به افزایش است و دلیل بروز این دو بیماری نیز تغییر سبک زندگی است.
وی تصریح کرد: بیتحرکی و مصرف غذاهای آماده به دلیل دارابودن چربی، نمک و مواد قندی عاملهای این دو بیماری هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه فشارخون در تمام اُرگانهای بدن از جمله چشم به دلیل عوارض عروقی تأثیر میگذارد، گفت: در چشم مهمترین قسمتی که از فشارخون صدمه میبیند شبکیه است.
منصوری ادامه داد: اولین عارضه در شبکیه، تنگ شدن عروق است و در مراحل پیشرفتهتر، خونریزیهای نقطهای، در مرحله سوم کاهش دید و در نهایت نابینایی را پدید میآورد.
وی گفت: عارضه مهمتری که در اثر فشارخون روی شبکیه تأثیر میگذارد انسدادهای عروقی است به طوری که بیش از 94 درصد انسدادهای عروقی چشم یا باعث کاهش بینایی یا نابینایی کامل میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه بسیاری از این انسدادها در شب اتفاق میافتد، تأکید کرد: بعد از بروز انسداد عروقی تقریباً برای درمان آن راهی وجود ندارد.
منصوری افزود: تنها اقدامی که در این باره میتوان انجامید ترغیب بیماران برای درمان آن و جلوگیری از خونریزیهای داخل چشم است.
وی با بیان اینکه پیشگیری بهتر از درمان است، گفت: یکی از عوارض پیشگیری در بروز بیماری شبیکه، کنترل فشار خون است.