به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، تحقیقات نهادهای مستقل اروپایی نشان میدهد که بیش از 120 هزار شرکت تجاری و همچنین 130 هزار نفر، دارای حساب های بانکی در مناطقی هستند که به بهشت مالیاتی معروفند.
بهشت های مالیاتی برخلاف آنچه تصور می شود جزایر محصور در دریا با درختان نخل نیستند. بهشت مالیاتی مناطقی هستند که مالیات دهی در آن پایین است و محل خوبی برای فرار مالیاتی است.
شبکه پنجم تلویزیون فرانسه نیز در این باره می گوید: بزرگترین بهشت مالیاتی در جهان امروز نیز مرکز مالی لندن است که در قلب انگلیس قرار دارد. بعد از مرکز مالی لندن به ترتیب ،لوکزامبورگ، موناکو، سوییس، قبرس، لتونی واتریش قرار می گیرند.
سوییس با توجه به آنکه میزان مالیات دهی در آن پایین است محل خوبی برای فرار مالیاتی و بهشت مالیاتی است. قبرس نیز از این نظر، شرکت های روسی را به خود جذب کرده است. لوکزامبورگ هم به محل خوبی برای سرمایه گذاری تبدیل شده است.
در حال حاضر یکی از مهمترین اهداف شرکت های بزرگ آن است که درآمدهایی را که در کشورهای با درجه مالیات بندی بالا تحصیل کرده اند، کم نشان دهند. برای شرکت ها راههای زیادی در انتقال سود حاصل از معاملاتشان به نقاط دیگر وجود دارد.
بعنوان مثال آنها می توانند یک شرکت وابسته به خود را برای معاملات خارجی شان در یک بهشت مالیاتی به ثبت رسانند تا به این وسیله از پرداخت مالیات بر درآمد جلوگیری کنند یا اینکه شرکت ها می توانند سرمایه گذاری های خود در کشورهای با درجه مالیات بندی بالا را از طریق اعتبارات شرکت های وابسته به خود که در کشورهای با درجه مالیات بندی پایین ثبت شده اند، تامین اعتبار کنند. در این صورت سود حاصل از این معاملات به کشورها یا جزایری که میزان اخذ مالیات بر درآمدشان صفر یا بسیار ناچیز است، منتقل می شود.
در نهایت اینکه بر اساس ارزیابی برخی از سازمان های غیر دولتی فعال در بخش مالی حدود یکصد بهشت مالیاتی در جهان وجود دارد که بین 20 تا 30 هزار میلیارد دلار از سرمایه جهان در آنها سپرده گذاری شده است.
اما با حاد تر شدن بحران بدهی ها در اروپا سران این کشورها برای افزایش میزان درآمدهای مالیاتی خود مبارزه با بهشت های مالیاتی را افزایش دهند.