دانشجویان دانشگاههای مختلف کشور و تعدادی از فعالان تشکلها، طی بیانیه ای مخالفت خود را با تعطیلی دانشگاه ها قبل از برگزاری انتخابات اعلام کردند.
به گزارش خبرنگار باشگاه دانشجویان «خبرگزاری دانشجو»، دانشجویان دانشگاههای مختلف کشور و فعالین تشکلهای دانشجویی در کمپینی با عنوان «اعتراض به تغییر زمان امتحانات دانشگاهها» در راستای اعلام «مخالفت با تعطیلی دانشگاه قبل از برگزاری انتخابات» با امضای بیش از صد و سی نفر از دانشجویان از دانشگاههای مختلف و حمایت اتحادیهها و تشکلهای دانشجویی چون جنبش عدالتخواه دانشجویی، کانون اندیشه دانشجوی مسلمان، انجمن اسلامی دانشجویان و جامعه اسلامی دانشگاه حکیم سبزواری، مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه زابل تشکیل شد.
دانشجویان مخالف تعطیلی دانشگاهها قبل از برگزاری انتخابات یا تشکلهای دانشجویی میتوانند با رفتن به وبلاگ emtehanat92.blogfa.com یا پیامک کردن نام و نام خانوادگی، رشته و دانشگاه تحصیلی خود به شمارهی 3000320032 به این کمپین بپیوندند.
متن بیانیه این کمپین پیرامون تغییر زمان امتحانات بدین شرح است:
امسال در حالی دانشجویان تعطیلات نوروزی را پشت سر گذاشتند که دانشگاههای آزاد و سراسری طی ابلاغیهای رسمی اقدام به جلو انداختن امتحانات دانشگاه ها نمودند. این اقدام به گونه ای برنامه ریزی شده است که چند روزی قبل از انتخابات ریاست جمهوری کلیه امتحانات تمام یا اکثر دانشگاههای آزاد، دولتی، پیام نور و ... به پایان رسیده تا مسئولین دانشگاه ها با خیال آسوده درب دانشگاه ها را قفل بزنند.
از نگاه ما دانشجویان امضا کنندهی این بیانیه، تصمیم فوق عجولانه، غیرمنطقی و محافظهکارانه است و آسیبهای زیادی را برای فضای آموزشی و سیاسی دانشگاهها به همراه خواهد داشت. بنابراین، لازم میدانیم در راستای حراست از حقوق خود و شأن دانشگاه و دانشجو، نکات زیر را مطرح مینماییم:
1- اولین پیامد کوتاه کردن ترمی که به لحاظ تعطیلات نوروزی خود ترم کوتاهی محسوب می شود، ناقص ماندن سرفصل های درسی ترم و در نتیجه کاهش بازدهی علمی دانشگاه ها است. با این وجود اساتید مجبور خواهند بود از بسیاری مباحث گذرا عبور کنند و بسیاری از تحقیقات و پروژه های درسی به شکل ناقص انجام خواهند شد. جدای از اینکه دانشجویان باید فشار درسی بیشتری را در زمان کوتاه مانده به امتحانات پایان ترم متحمل شوند و این امر خود به افت تحصیل دانشجویان در ترم جاری منجر خواهد شد. سوال این است که آیا مدیرانی که تصمیم گرفته اند به هر نحو ممکن سر و ته ترم تحصیلی را طوری به هم بیاورند که به انتخابات برخورد نکند، به پیامد های این تصمیم برای جامعه علمی و میزان هدر رفت منابع علمی کشور اندیشیده اند؟
2- پیامد دیگر این تصمیم، تشدید رکود حاکم بر فضای دانشگاه ها است. رکودی که نتیجه مستقیم امنیتی کردن فضای دانشگاه است و موجب شده است دانشگاهی که همواره یکی از کانون های اساسی تاثیرگذاری در مسائل کلان کشور بوده است، تبدیل به شیر بی یال و کوپالی شود که در سکوت مطلق به سر می برد و هیچ بخاری از آن بلند نمی شود.
3- این اقدام در حقیقت محدود کردن دایره انتخاب ها و آزادی های دانشجویان و سلب حق کنش سیاسی و اجتماعی در فضای دانشگاه از آنان است. بر خلاف نگاه مدیران و تصمیم گیران کشور که بواسطه نگاه سیاسی و امنیتی دانشجوی مطلوبشان دانشجوی سربه زیر و درس خوانی است که فقط راه خوابگاه تا دانشگاه را بلد است، دانشجویان ایران دانشگاه را محلی برای تحقق اثر گذاری سیاسی و نشاط و تکاپوی اجتماعی می دانند و قفل زدن درب دانشگاه ها در آستانه انتخابات را در واقع سلب این حق و توهین به خود تلقی می کنند.
4- یکی از موضوعاتی که در حال حاضر برای نظام جمهوری اسلامی تبدیل به بحران و چالش شده است، غلبه نگاه تهدید محور بر نگاه فرصت محور است. در نتیجه همین نگاه تهدید محور است که از دادن مجوز فعالیت به تشکل های دانشجویی خودداری می شود و به جای آنکه به واسطه دانشگاه به فضای تضارب آرا و چالش های نظری و در نتیجه رشد فکری مردم ضریب داده شود و از پتانسیل دانشگاه برای حل معضلات و مشکلات بهره گرفته شود، در فضای دانشگاه گرد مرگ پاشیده می شود و برای پایان زمان حضور دانشجویان در دانشگاه ثانیه شماری می شود؛ و در ایام مانده تا انتخابات ریاست جمهوری، دانشگاه که می تواند فرصتی برای نشاط و پویایی جامعه و حضور حداکثری مردم پای صندوق های رای باشد، به چشم اولین تهدید برای انتخابات نگریسته می شود.
5- بنابر آنچه ذکر آن رفت، دانشجویان دانشگاه های کشور چنین رفتار هایی را خیانت به کشور و انقلاب می دانند و نمی توانند در برابر این رفتارها سکوت اختیار کنند و از مسئولین امر خواستارند هرچه سریع تر در این ابلاغیه بازنگری کرده و نسبت به لغو آن اقدام نمایند و اجازه دهند دانشگاه و دانشجو به جایگاه اصیل و حقیقی خود بازگردد.