به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، هجدهمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی که با حضور صدها شرکت داخلی و خارجی از روز گذشته آغاز به کار کرده بود امروز نیز ادامه یافت.
عبدالحسین بیات مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در یک نشست خبری گفت: در حال حاضر 73 طرح پتروشیمی در دست اجرا قرار دارد که با اجرای این طرح ها، 64 میلیون تن ظرفیت نصب شده محقق می شود.
بیات افزود: با افتتاح این طرح ها مجموع نصب شده بخش پتروشیمی به 100 میلیون تن خواهد رسید.
وی ادامه داد: در سال گذشته، 41 میلیون تن تولید در صنعت پتروشیمی محقق شد که 28 میلیون تن در بازار عرضه و مابقی به عنوان خوراک بین مجتمعی مبادله شد.
بیات تصریح کرد: از مجموع 28 میلیون تن محصول عرضه شده، 15.5 میلیون تن صادر و مابقی در اختیار صنایع تکمیلی داخلی قرار گرفت.
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، اضافه کرد: از محل صادرات 15.5 میلیون تن محصول پتروشیمی، 12 میلیلارد دلار درآمد ارزی نصیب کشور شد.
وی تصریح کرد: در طول زمانی که حلقه تحریم ها تنگ تر شده بود، توانستیم بیش از 25 میلیون تن انواع محصولات پتروشیمی شامل: محصولات پلیمری و شیمیایی به صنایع تکمیلی داخلی تحویل دهیم.
تحویل یک میلیون و 620 هزار تن کود اوره به کشاورزان
معاون وزیر نفت گفت: در سال گذشته، 20 هزار تن کود اوره مورد نیاز کشاورزان تحویل صنعت کشاورزی شد و پتروشیمی آمادگی داشت تا 2 میلیون و 200 هزار تن سقف نیاز اعلام شده توسط بخش کشاورزی را تامین کند.
وی همچنین؛ حجم صادرات کود اوره در سال گذشته را 2.5 میلیون تن ذکر کرد.
تولید 1.8 میلیارد لیتر بنزین سوپر در مجتمع های پتروشیمی
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، با اشاره به تامین بنزین و گازوئیل مورد نیاز کشور به منطور تامین تراز کسری، گفت: در سال 91، 1.8 میلیارد لیتر بنزین سوپر تولید و در اختیار پالایش و پخش فرآورده های نفتی قرار گرفت.
وی افزود: در سال گذشته 2.3 میلیارد لیتر هم ماده اولیه گازوئیل (برش سنگین) تولید و به شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی عرضه شد.
صادرات به 17.4 میلیون تن می رسد
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، گفت:براساس برنامه های تنظیم شده برای سال آینده پیش بینی می شود، تولید محصولات پتروشیمی به 17.4 میلیوتن تن برسد که با قیمت های کنونی، پیش بینی می شود 13 میلیارد دلار درآمد ارزی داشته باشیم.
بیات، حجم تولید در سال جاری را 50 میلیون و 200 هزار تن پیش بینی کرد و گفت: 36.4 میلیون تن برای فروش و مابقی به عنوان خوراک بین مجتمعی مبادله می شود.
بازارهای عمده محصولا ت پتروشیمی ایرانی
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، گفت : منطقه خاورمیانه با 31.3 درصد، چین با 27.2 درصد، خاور دور 18.5 درصد، هند 10.3 درصد، آفریقا 6.3 درصد، اروپا 6 درصد و سایر مناطق نیم درصد به ترتیب بازارهابی عمده محصولات پتروشیمی به شمار می روند.
افزایش 13 میلیون تنی تولید محصولات پتروشیمیی با طرح های مهر ماندگار
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران گفت:31 طرح مهر ماندگار در بخش پتروشیمی مصوب شده است که با بهره برداری از این پروژه ها، ظرفیت نصب شده پتروشیمی 13 میلیون تن افزایش خواهد یافت.
وی اضافه کرد: تا پایان اسفند ماه سال گذشته، 17 طرح مهر ماندگار پتروشیمی به بهره برداری رسید که از این 17 طرح، ظرفیت نصب شده 8 میلیون و 157 هزار تن به ظرفیت قبلی اضافه شد.
بیات تصریح کرد: با اجرای طرح های مهر ماندگار، ظرفیت نصب شده در مجتمع های پتروشیمی به بیش از 60 میلیون تن افزایش خواهد یافت.
به گفته وی، با اجرای این پروژه ها، 25.4 درصد به ظرفیت نصب شده نسبت به پایان سال 90 اضاقه خواهد شد.
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشینی ایران افزود: تاکنون 9 پروژه از پروژه های مهر ماندگار در بخش پتروشیمی افتتاح رسمی شده است و 8 طرح نیز در حال تولید و در انتظار افتتاح رسمی هستند.
بیات اظهار کرد: تا پایان خرداد ماه سال جاری، چهارپروژه دیگر از مجموع طرح های مهر ماندگار شامل :واحد یوتیلیپی متمرکز پتروشیمی فجر، طرح پلی اتیلن سنگین پتروشیمی ایلام، طرح های زیربنایی عسلویه و اسکله صادراتی فاز 2 و فاز یک نیروگاه پتروشیمی دماوند است.