به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، عباس نبوی دیروز در مناظرهای با عنوان «گفتمان غالب دهه چهارم انقلاب» که توسط انجمن اسلامی دانشگاه فردوسی برگزار شد، در جمع دانشجویان دانشکده علوم اداری این دانشگاه بیان داشت: گفتمان انقلاب چهار رکن اساسی دارد که عبارتند از مسئله ضدیت با سلطه فراگیر با دنیا که امام سلطه را به عنوان رکن اساسی در مبارزات خود پیش گرفت.
وی افزود: این وفاداری برای علما و دانشمندان وجود نداشته که بتوانند مسئله مقابله با سلطه را به صورت جریان درآورند؛ البته در این راستا تلاش هایی صورت گرفته اما مستمر و نتیجهبخش نبوده است.
عضو هیئت موسس دفتر تحکیم وحدت ادامه داد: بنیاد آزادی مسئولانه و قانونمدار از دیگر ارکانی میباشد که در کشور مسیر پرفراز و نشیبی در برقراری این اصل را تجربه کردند؛ البته اعتراضاتی وجود داشته که برخی از این اعتراضات به حق و بخشی ناحق بوده است.
نبوی افزود: جریان ارزشهای اسلامی در فضای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی صورت گرفت و رهبر پای این رکن ایستادگی کرد تا به آرامی و به صورت واقعی روشن شود. که این اصل دیگر گفتمان انقلاب است و در سالهای آینده هیچ گفتمانی شکل نخواهد گرفت.
عبدی، فعال دیگر سیاسی نیز در این مناظره و در جمع دانشجویان گفت: چنانچه بخواهیم در جامعه گفتمان جدیدی به وجود بیاوریم باید به چند نکته توجه داشته باشیم که عبارتند از زمینه ایجاد گفتمان به این معنا که متذکر باشیم چه گفتمانی شکل میگیرد، گفتمان سازی کیست و ایجاد ادبیات؛ زیرا بدون ادبیات گفتمان معنا ندارد.
وی افزود: برای ایجاد چنین کاری نیازمند زمان هستیم؛ زیرا گفتمان یک فرایند زمانبر است و در نهایت یکسری حاملان نیاز است و چنانچه حاملی وجود نداشته باشد، گفتمان شکل نخواهد گرفت.
عبدی با اشاره به اینکه گفتمان نباید حالت تدافعی داشته باشد، بیان کرد: گفتمانهای تدافعی ناشی از مسائل بغرنج است که در جامعه شکل میگیرد که این مسئله به وضعیت حاملان گفتمان برمیگردد.
این فعال سیاسی با تأکید بر اینکه در سالهای آینده هیچ گفتمانی شکل نخواهد گرفت، عنوان کرد: شعار به تنهایی نمی تواند این وضعیت را به وجود بیاورد؛ بنابراین وضعیتی که در حال حاضر در جامعه حاکم است باعث ایجاد گفتمان نخواهد شد.
مسائل روانشناختی را نباید تبدیل به موجهای سیاسی کنیم
نبوی بیان داشت: چنانچه قرار است با شل و سفت کردن گفتمان پیش برویم به جایی نخواهیم رسید و در اینجا این سوال پیش میآید که به چه علت احزاب زمانی آرمانهای خود را اعلام کردند؛ اما بعد از به میدان آمدن این آرمانها کمرنگ شد.
عضو هیئت موسس دفتر تحکیم وحدت با اشاره به اینکه پشت پرده عالم مدیریت مسائلی وجود دارد، بیان کرد: آیا باید این مسائل را تبدیل به کینه کنیم و کار را به افکار عمومی بکشانیم.
وی تصریح کرد: به چه علت مسائل روانشناختی را تبدیل به موجهای سیاسی میکنیم؛ چرا با سرنوشت مردم بازی میکنید از لحاظ جامعهشناختی یک نوع بده بستانهایی اتفاق میافتد؛ اما آیا ما باید اینها را در صحن جامعه قرار دهیم و باعث تلاطم جامعه شویم و در نهایت سرنوشت جامعه را به این مسائل پیوند دهیم.
عضو هیئت موسس دفتر تحکیم وحدت با اشاره به اینکه لازم نیست هاشمی رفسنجانی در عرصه سیاسی بازیگردانی کند، بلکه باید الگو شود، تصریح کرد: هنوز که هنوز است هاشمی در عرصه سیاسی بازیگردانی میکند که این امر لازم نیست؛ زیرا شأن ایشان بالاتر است.
اصلیترین گفتمان انقلاب حق حاکمیت مردمی بود
عبدی با تأکید بر اینکه اصلیترین گفتمان انقلاب حق حاکمیت مردم بود، گفت: نمیتوان فراتر از گفتمان حاکمیت مردم پیش رفت و آن را کنار گذاشت؛ زیرا این مسئله اصلیترین گفتمان انقلاب بود.
این فعال سیاسی با اشاره به اینکه ریشه اشکالات به اشخاص برنمیگردد، بلکه به ساختارها برمیگردد، بیان کرد: چنانچه نظارت بر نهادهای درست نظارتی نداشته باشیم هر فردی که انتخاب شود نمیتواند جامعه را بخوبی مدیریت کند و چنانچه نهادهای نظارتی به درستی عمل کنند، فرد انتخاب شده کشور را به درستی مدیریت خواهد کرد.
کسانی که صدایشان در گفتن حق مردمی بلندتر است، وفادارتر نیستند
نبوی با اشاره به اینکه هر جامعه در سرنوشت خود دارای یک اصول فطری است، بیان کرد: این اصول به راحتی از نسلی به نسل دیگری تغییر نمیکنند، بلکه مسائلی فرانسلی و تاریخی هستند.
عضو هیئت موسس دفتر تحکیم وحدت با تأکید بر اینکه کسانی که صدایشان در گرفتن حق مردمی بلندتر است بیوفاترین افراد در گرفتن حق مردم هستند، گفت: زمانی که در مجلس هفتم لیستی تهیه شده که امضای افراد را بسنجند، کروبی نیز لیستی تهیه کرد؛ اما افراد زیر قول خود زدند و کروبی را تنها گذاشتند.
در صورت عدم نظارت از بیرون، جامعه اصلاح نخواهد شد
عبدی در ادامه عنوان کرد: یکی از مهمترین مشکلات جامعه در حاکمیت قانون است به طور مثال در خصوص قانون مجازات بعد از گذشت سالها هنوز این قانون اصلاح نشده است.
وی ایرادات قوه قضائیه را یکی دیگر از مشکلات دانست و گفت: هر که میخواهد مسئول شود باید مردم بتوانند آنها را نقد کنند و چنانچه نهادهای نظارتی کارآمدی نداشته باشیم، محال است جامعه اصلاح شود همچنین نهادهای مدنی غیررسانهای.
کشور به اصلاحگر و اصولگرای واقعی نیازمند است
عضو هیئت موسس دفتر تحکیم وحدت گفت: ایراد نسبت به اینکه حوزهها نتوانستهاند با فضای جدید منطبق شوند درست است؛ اما این ایرادات مطرح شده بهعنوان مباحث اصلی همواره بودهاند و هیچ جایگزینی نداشته؛ بنابراین در این خصوص باید جایگزینها را مدنظر قرار دهیم.
نبوی با اشاره به اینکه کشور نیاز به اصلاحگر و اصولگرای واقعی دارد، تصریح کرد: افراد درون نظام باید مسئله محور باشند؛ اما در اصل میبینیم درون آنها جارکشی اتفاق میافتد، نباید وارد مجادلات شویم، بلکه همواره باید متواضع باشیم.
عبدی در ادامه این نشست عنوان کرد: یکی از مسائلی که امروز مهم است بحث مقاومت در برابر غرب است؛ زیرا برخورد غرب همواره دوگانه بوده است؛ بنابراین ما باید روی پای خود بایستیم.
وی افزود: بحث مقاومت تنها این نیست که مقاومت کنیم، بلکه باید خود را مقاوم کنیم.
این فعال سیاسی با اشاره به اینکه عرصه سیاسی، اجتماعی و قدرت روی پایه قابل قبول سیر نمیکند، بیان داشت: نه اینکه از اول انقلاب اینگونه باشد، بلکه این وضعیت محصول شعارهاست.
وی ادامه داد: در هفت سال گذشته حدود 300 هزار شغل ایجاد شد در حالی که در سالهای قبل از آن متوسط ایجاد شغل 650 هزار شغل در سال بود.
عبدی با اشاره به اینکه درآمد ارزی کشور دو برابر شده و چنانچه سیاستهای اقتصادی دولت اصلاحات تداوم پیدا میکرد با این درآمد سالیانه یک میلیون شغل ایجاد میشد.
این فعال سیاسی بیان کرد:در حال حاضر با این روند و درآمد سرانه بالای 60 تا 70 درصد نباید حتی بمب اتم بر ما کارگر میشد؛ اما اینگونه نشد و ایران در تحریم است؛ این در حالی است که با این قدرت اقتصادی کسی نمیتوانست به خود اجازه دهد که ایران را تحریم کند.
وی در پایان گفت: مشکل ما این است که مسئولیتی می پذیریم و سخنان انتزاعی میگوییم.