به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، علی صالح آبادی روز یکشنبه و در نخستین روز برگزاری بیست و سومین همایش سالانه سیاست های پولی و ارزی؛ اوراق استصناع، اجاره، مرابحه، رهنی، مضاربه، مضارعه و مساقات، قرض الحسنه و اسناد خزانه اسلامی را از ابزارهای بازار سرمایه برای تامین مالی اعلام کرد و گفت: باید ابزارهای متفاوتی با درجات ریسک پذیری و ریسک گریزی در بازار سرمایه منتشر شود تا بتوانیم سرمایه گذاران را جذب این بازار کنیم.
وی افزود: تامین مالی از طریق بازار سرمایه در سال گذشته 33 هزار و 500 میلیارد تومان بود که نسبت به سال قبل آن 50 درصد رشد داشته است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار تامین مالی را از دغدغه های نظام تولیدی کشور دانست و گفت: با وجود زیاد بودن میزان نقدینگی در کشور، اما بخش تولید با کمبود آن مواجه است.
صالح آبادی با بیان این که باید راهکارهایی برای هدایت سرمایه به بخش واقعی و تولید تدوین شود، بر هدایت پس اندازها به سمت تولید تاکید کرد.
وی با اشاره به افزایش نرخ ارز از 1000تومان به 2500 تومان در مرکز مبادلات و 3500 تومان در بازار آزاد گفت: با توجه به این امر، ارزش صادرات غیر نفتی افزایش می یابد.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اجرای اصل 44 و واگذاری بنگاه ها به بخش خصوصی گفت: دولت با توجه به این اصل نمی تواند در بخش هایی که بخش خصوصی سرمایه گذاری می کند، اقداماتی را انجام دهد.
صالح آبادی گفت: با توجه به اینکه سرمایه گذاری خارجی با محدودیت هایی مواجه است، بنابراین باید بازار سرمایه اقداماتی را در این راستا انجام دهد.
وی ارزش بازار بورس را 210 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: ارزش معاملات تمام بورس ها در سال 1391 حدود 109 هزار میلیارد تومان بوده که از این رقم 67 هزار میلیارد تومان متعلق به بورس کالایی است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: ارزش بازار سرمایه در سال 1384 و پیش از اجرای قانون جدید اوراق بهادار، 32 هزار میلیارد تومان بود که این رقم با 9 برابر رشد به 270 هزار میلیارد تومان رسیده است.
صالح آبادی ایجاد اعتماد در بازارهای مالی، اصلاح قوانین و رقابتی و با ثبات کردن بازار فروش محصولات را از راهکارهای افزایش تامین مالی در کشور عنوان کرد.
وی اصلاح قانون تجارت و قانون مالیات ها را ضروری عنوان کرد و گفت: بازار سرمایه ابزارهای مختلفی برای افزایش تامین مالی از طریق بورس دارد.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر اهمیت همکاری بورس و بانک برای تامین مالی گفت: در این راستا هماهنگی هایی برای نظارت و ارتقای کیفیت مقررات صورت گرفته است.
صالح آبادی با اشاره به اینکه بانک ها با توجه به شفافیت شرکت های بورسی آنها را در اولویت ارائه تسهیلات قرار می دهند، از اضافه شدن موسسات رتبه بندی به بازار سرمایه خبر داد و گفت: این بنگاه ها اقدام به رتبه بندی شرکت ها در بازار سرمایه خواهند کرد.
وی در پایان از ایجاد پنجره خدمات واحد خبر داد و گفت: 20 هزار شعبه بانکی و یک هزار واحد ایستگاه معاملاتی بورس هم اکنون فعال است که با ایجاد پنجره خدمات واحد می توانند به یکدیگر خدمات ارائه دهند.