نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران گفت: در صورت اقدام نکردن ما اپیدمی دخانیات تا سال 2030 بیش از هشت میلیون نفر در سال را از پا درمیآورد.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، جیحان تاویلا در همایش روز جهانی بدون دخانیات که صبح امروز در تالار امام جواد (ع) وزارت بهداشت برگزار شد با بیان اینکه مفتخرم که در گرامیداشت روز جهانی بدون دخانیات سال 2013 درکنار شما هستم گفت: جالب است که ایران این رخداد را در طول یک هفته و با اختصاص دادن موضوعی خاص برای هر روز برگزار میکنند.
وی افزود: پر رنگ کردن این موضوع مهم است و لازم است که در مخاطرات سلامت ناشی از مصرف دخانیات برای عامه مردم تصمیمگیرندگان و دیگران و به سیاستهای کارآمد در کاهش مصرف دخانیات تاکید کنیم.
نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران با بیان اینکه در اقدام نکردن ما اپیدمی دخانیات تا سال 2030 بیش از هشت میلیون نفر در سال را از پا درمیآورد گفت: بیش از 80 درصد مرگهای قابل پیشگیری درمیان مردم کشورهای با درآمد متوسط و کم رخ میدهد.
تاویلا اظهار داشت: بیماریهای غیر واگیر عامل 63 درصد از آمار مرگ و میر است و دخانیات عنوان بالاترین عامل خطرزا را دارد در حالی که تنها شش درصد جمعیت جهان به طور کامل در مواجه با شیوههای تبلیغات ترویج و حمایتهای مالی صنعت دخانیات مصون هستند.
وی افزود: دهها سال است که صنعت دخانیات با استفاده از تبلیغات ترویج و حمایت مالی برای این محصول جاذبه به وجود آورده و میآورد در حالی که آنها نمایشهای اغواکننده تصویر حقیقی بیماری، معلولیت و مرگ زودهنگام که ناشی از این محصولات است را مخفی میکنند.
وی یادآور شد: شواهد نشان میدهد که در این منطقه 15 درصد نوجوانان 13 تا 15 ساله محصولی با آرم شرکت دخانیات در دست دارند درحالی که نه درصد آنها توسط شعب شرکت دخانیات به طور رایگان در اختیارشان قرار میگیرد.
نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران یادآور شد: علیرغم موثر بودن ممنوعیتهای فراگیر تنها شش کشور از جمله ایران در میان 23 کشور منطقه از مواجه با شیوههای تبلیغات دخانیات کاملا مصون ماندهاند.