گروه دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»- سید محمد مهدی موسوی؛ یکی از مهم ترین و جدی ترین دغدغه های علما و دلسوزان ساحت دین و اعتقادات به ویژه آموزه استراتژیک مهدویت طی سالیان اخیر، مساله رشد مباحث خرافی و غیراصیل در این حیطه ها بوده است، کما این که مقام معظم رهبری نیز سال گذشته در جمع مسئولان و پژوهشگران عرصه مهدویت فرمودند: «یکی از خطرهای بزرگ در موضوع مهدویت، کارهای عامیانه، جاهلانه، غیرمستند و متکی بر تخیلات و توهمات است که زمینه ساز مدعیان دروغین و دوری مردم از حقیقت واقعی انتظار خواهد شد».
در این میان، ایام مبارک نیمه شعبان که دلهای همه عاشقان به گوهر ولایت حضرت بقیه الله الاعظم(عج) گره خورده و همگان ندبه خوان انتظار حضرتش می شوند، بهترین زمانی است که در این خصوص تلنگری به خودمان و به جامعهمان بزنیم و ایرادات و نقاط ضعف خود را بیشتر و بهتر بشناسیم.
در سالیان اخیر متاسفانه یک خط انحرافی پررنگ شده که مسایلی چون ترویج خرافات و پیرایه بستن به وجود مقدس حضرت حجت(عج) و نیز ادعای ارتباط با آن حضرت را در دستور کار خود قرار داده است و همچنین به طور خاص مساله توقیت یا تعیین زمان برای ظهور حضرت را که مورد نهی صریح ائمه (ع) ما می باشد، مورد توجه و تاکید خویش قرار داده است.
به نظر می رسد که مشکل اصلی در این باره ریشه در بی بصیرتی بخشی از مردم و البته کم کاری نهادها و مسئولان مربوطه برای آگاهی بخشی عمیق به آحاد جامعه دارد.
از این منظر، سلاحی که ما برای مقابله با جهل و خرافات نیاز داریم، علم و بصیرت است و وظیفه همه ما در مواجهه با این آفاتِ خطرناک دین و اعتقادات، آن است که در فرآیندی هدفمند، معلومات و اطلاعات مذهبی عموم مردم را افزایش و رشد دهیم.
از سویی ناگفته پیداست هر چقدر که بیشتر بتوانیم از طریق رسانهها و هنر و سایر اسباب و بسترهای جذاب و گیرا، حضرت ولی عصر (عج) و مفهوم انتظار فرج را برای تودههای مردم بشناسانیم و این کار را با زیبایی هرچه تمام تر انجام دهیم، طبعا گامهای بسیار بلندی را در راه مقابله با اشاعه خرافات در زمینه مهدویت برداشته ایم.
اساساً این یک وظیفه همگانی است که معرفت امام زمانی را برای مردمی که دارای جهل و عدم بینش و بصیرت هستند، نهادینه کنیم، چه آن که بدون تردید به هر میزان که علم و شناخت مردم در حوزه اعتقادات و در راس آن ها مساله انتظار و مهدویت بیشتر و عمیق تر باشد، طبعا در مقابل خرافات و مباحث غیراصیل و جعلی که مورد سواستفاده برخی شیادان قرار می گیرد، مقاوم تر و ضربه ناپذیرتر خواهند بود.
در این بین، حوزه و دانشگاه به عنوان دو نهاد اصلی منتشرکننده علم و معرفت در جامعه، رسالت و مسئولیت سنگینی بر دوش دارند؛ رسالت روحانیون و دانشگاهیان بصیر این است که در راستای بصیرت بخشی در رابطه با مهدویت همه توان خود را صرف کرده و در مقام عمل، به بیان مطالب علمی و مستند درباره مهدویت بپردازند.
به ویژه از روحانیت و حوزههای علمیه به عنوان سنگربان اصلی حراست از اعتقادات این انتظار به حق وجود دارد که با تمام همت و امکانات به میدان آید و به رشد و توسعه حرکت های فاخر و ناب مهدوی کمک کند.
همچنین نهادهای متولی مهدویت در زمانه حساس و پرشبهه کنونی نیز باید بتوانند خلأهای معرفتی در رابطه با مهدویت را پر کرده و با شناسایی و رصد شبهات مربوطه، عالمانه و دغدغه مندانه در مسیر پاسخگویی به آن ها گام بردارند.
امید آن که هر کس در هر جایگاه و مرتبتی که هست، در این خصوص، احساس تکلیف کرده و با نشر آموزه های ناب مهدوی در جامعه و مقابله با جهل و موهومات و خرافات در این باره آن هم با ابزار بصیرت دینی، قلب نازنین امام زمان(عج) را از خود خشنود سازد. انشاالله.