به گزارش خبرنگار دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»، جشن هشتاد سالگی دکتر رضا داوری اردکانی فیلسوف برجسته کشورمان با حضور تنی چند از علما و اندیشمندان در فرهنگسرای ابن سینا برگزار شد. در این جشن که به همت نه نهاد فرهنگی و علمی کشور برگزار شده بود مصطفی محقق داماد رییس علوم و معارف اسلامی فرهنگستان علوم به ایراد سخنانی پرداخت.
محقق داماد گفت: چیزی که از دکتر داوری برای من جالب است این است که عالم و فیلسوف و فقیه زیاد دیده ام اما کسی که این دانش ها را با اخلاق جمع کند بسیار کم دیده ام و همین قرین ساختن دانش و علم و حکمت با اخلاق و ادب است که دکتر داوری را برای من جالب کرده است.
وی با بیان این که می خواهد مطلبی را با صراحت بیان کند خاطرنشان کرد: من بعد از چند سال از تاسیس فرهنگستان علوم بعنوان عضو انتخاب شودم و آنجا به نظرم محیط بسیار جالبی بود زیرا محیط علم و تحقیق بود همه با هم صمیمی بودند. رییس فرهنگستان روزی دکتر علی شریعتمداری بود و بعد از ایشان دکتر داوری رییس شدند. در دوره دکتر داوری ایشان با یک مشت آهنین روبرو شدند و من می خواهم در اینجا از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی گلایه کنم زیرا آنها دانشگاهی هستند و باید از دانشگاه حمایت می کردند.
رییس علوم و معارف اسلامی فرهنگستان علوم افزود: هویت فرهنگستان به این بود که اعضایش را مستقلانه و براساس مدارج علمی انتخاب می کرد و این هویت حقوقی مستقل افتخار فرهنگستان بود. اما چرا در سال 88 پشت درهای بسته نقطه امتیاز این مرکز علمی را از آن گرفتید؟ تاریخ درباره شما قضاوت خواهد کرد. اما من از دکتر داوری تشکر می کنم که تمام تلاشش را گذاشت که این مساله اجرا نشود و افرادی به وسیله ابلاغ، عضو فرهنگستان نشوند. ایشان هویت علمی فرهنگستان و استقلال آن را حفظ کرد.
وی خطاب به دکتر احمدی نژاد و با بیان انتظار خود از او بیان داشت: بس کنید سخن های یک جانبه را، بهتر است دوران خطابه بگذرد، مونولوگ خسته کننده شده و دوران دیالوگ است. از شما متشکریم که درخواست دکتر داوری را قبول کردید و این ویرانی به نام شما تمام نشد. امیدوارم رییس جمهور آینده این درد ما را بشنود. آکادمی علوم ایران چرا نباید در استقلال با آکادمی کشورهای عقب مانده شرقی هم برابر نباشد؟