به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، علی شمخانی، رئیس مرکز مطالعات راهبردی نیروهای مسلح در همایش بینالمللی سفیران صلح که شب گذشته در تالار وحدت برگزار شد در ابتدا به بیان جملاتی از منشور صلح امام علی(ع) را قرائت کرد و گفت:هرگاه مردم وظایف خود را در برابر حاکمیت به درستی انجام دهند و حاکمیت نیز به درستی وظایف خود را در مقابل آنان انجام دهد ، حق در همه امور جاری گردیده ، عدالت گسترده اجرا میشود و سنتهای رشد آموز ملاک عمل قرار میگیرند ، آن هنگام امید به زندگی در دلها زنده شده و دشمنان ناامید خواهند شد. اما اگر حکومت مردم را نادیده بگیرد در میان مردم اختلاف میافتد ، بنیاد ستمگری حاکم شده و اعتدال فراموش میشود، پس مردم با یکدیگر همکاری کنید تا از هر کمکی بینیاز شوید.
رئیس مرکز مطالعات راهبردی نیروهای مسلح به بیان شرایط منطقه خاورمیانه پراخت و گفت: در شرایطی به سر میبریم که اسناد و دخالت سازمان سیا در کودتای 28 مرداد سال 1332 منتشر شده است و مرحوم قهرمان مصدق تاثیر روشنتری در عدم وابستگی وی برای جامعه ترسیم کرده است.
وی با بیان اینکه هر چند این اسناد تکرار اسناد قبلی است، خاطرنشان کرد: میتوان از این اسناد این درس را گرفت که چگونه خیرخواهی دروغین میتواند یک حکومت ملی را به فرمان بیگانگان ساقط کند و چگونه باید خیرخواهی واقعی از خیرخواهی غیرواقعی تفکیک کرد، هر چند ملت ایران بعد از پیروزی انقلاب قدرت تشخیص بالاتری پیدا کرد لذا این سوال در ذهن هر انسان آگاهی شکل میگیرد که آیا بهانه هستهای، خیرخواهی کاذب توسط ابرقدرتها برای نیل به اهداف فراتر از موضوع هستهای نیست! و آیا میتوان قبول کرد که نباید به این اندیشهها اعتماد کرد.
رئیس مرکز مطالعات راهبردی نیروهای مسلح حکومتهای موجود در خاورمیانه را مبتنی بر 4 نوع معرفی کرد و گفت: یک نوع از حکومتها مبتنی بر قبیلهای و موروثی هستند و یک نوع دیگر به همین شکل است که آن را مادامالعمر نکردند اما تغییراتی در آن انجام دادند و آن را به فرزندان خود منتقل میکنند که یک کشور خاص در منطقه اینچنین است. البته بهتر است از نوع قبل است.
شمخانی ادامه داد: یک نوع حکومت دیگر حکومتهای دموکراسی مبتنی بر بیرون هستند مانند عراق و افغانستان که بیثباتی شاخصه اصلی این حکومتها است و نوع دیگر حکومت مبتنی بر تحولات اجتماعی است که هر چه میتوانیم نام آن را بگذاریم اعم از بیداری اسلامی، بیداری انسانی و حتی تحولات عربی مانند مصر و تونس. اما حکومت دیگر مبتنی بر انتخابات سال 92 ایران شکل میگیرد که ثبات و استقلال شاخصه آن است.
رئیس مرکز مطالعات راهبردی نیروهای مسلح با بیان اینکه این نوع حکومت میتواند مبنای صلح قرار بگیرد گفت: ما چگونه باید مبتنی بر این منشور حکومتی، مبنایی برای تقلید قرار دهیم چرا که این نوع حکومت میتواند صلح واقعی ایجاد کند.
شمخانی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه روش شکل گیری حکومتها چهار نوع است اظهار داشت: حکومتها بر چهار نوع انقلاب، کودتا، صندوق رای شکل میگیرد و حوادث مصر نوع چهارم حکومت است که در آن نوع قسمت ناراضی جامعه با اعمال زور بر انتخابی که خودشان کردند، مسلط کرد.
وی با طرح این سوال که چه کسی از این حوادث منطقه سود میبرد، گفت: امنترین و راحتترین وضعیت آرامش را رژیم صهیونیستی از این اوضاع کسب کرد چرا که هیچ معاهدهای دچار تغییر نشد و ارتشهای جبهه ثمود پایداری مانند لیبی و سوریه نابود شدند و دغدغه مردمهای کشورهای عربی از رژیم صهیونیستی به درون حکومتهای عربی منتقل شده است و همچنین مردم و نظامها در خیابانها درگیر شدند. لذا در این شرایط مرزهای رژیم صهیونیستی کاملا امن شده است.
شمخانی با طرح این سوال که آیا این اوضاع برای منطقه ما صلح به ارمغان میآورد، گفت: زیادهخواهی رژیم صهیونیستی حاکی از این است که باید صلح واقعی را از صلح کاذب تفکیک و صلح واقعی را ترویج کنیم.
گفتنی است در این مراسم از علی شمخانی رئیس مرکز مطالعات راهبردی نیروهای مسلح به عنوان یکی از سفیران صلح تقدیر شد.