به گزارش خبرنگار دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»، سومین دور نشست دینی مرکز گفت وگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با موضوع «نقش دین در ارتقاء ارزشهای اخلاقی و انسانی» و با حضور اندیشمندان کره جنوبی صبح روز چهارشنبه 6 شهریور ماه در محل سالن کنفرانس شهید رحیمی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.
بر پایه این گزارش تی سونگ کیم نایب رییس کنفرانس «ادیان برای صلح کره جنوبی» در این نشست طی سخنانی با اشاره به برخی از اصول حاکم بودیسم گفت: بودیسم دینی مبتنی بر روابط اجتماعی بوده و اساسا اجتماع در شاکله این دین از اهمیت خاصی برخودار است.
وی ادامه داد: بودیسم همواره به دنبال آن است که چگونه به ارزش هایی اجتماعی مبتنی بر حق دست یابد؛ لذامی بینیم که بسیاری از نقاط مثبت دینی در بودیسم کارکردی اجتماعی دارند که در این دیدگاه دین صرفا واقعیتهای فردی تعریف نمی شود، بلکه جنبه های دیگری را نیز داراست.
نایب رییس کنفرانس ادیان برای صلح کره جنوبی ادامه داد: اساسا در هر دینی یک نظریه اخلاقی وجود دارد و با توجه به اینکه دین تاریخی طولانی دارد؛ لذا این مولفه در جامعه مدرن بر اخلاق سنتی ابتنا دارد.
وی افزود: امروز اخلاق عملی و اخلاق طبیعی دو مولفه معقولانه محسوب می شوند، اما نمی توانند همه مشکلات انسان این روزگار را حل کنند؛ چرا که بسیاری از چالش های امروزی ریشه در از دست دادن مبنای متافیزیکی دارند.
نایب رییس کنفرانس ادیان برای صلح کره جنوبی گفت: انسان امروز به تکنولوژی دست یافته است، اما باید در حوزه اخلاق نیز رشد بیشتری داشته باشد؛ چراکه اخلاق در جامعه سهم بالایی را ایفا کرده و از بسیاری از چالش ها جلوگیری می کند.
وی گفت: اگر امروز شاهد افزایش جرایم در بسیاری از جوامع هستیم به علت دوری از دین است؛ چراکه دین می تواند ثبات ایجاد کند و اخلاق واقع گرا در این مسیر اثر به سزایی دارد.
تی سونگ کیم تصریح کرد: در بودیسم کل هستی به عنوان یک حقیقت تلقی می شوند که این مفهوم مرتبط با وفاداری دینی می شود لذا مولفه حقیقت ریشه هماهنگی در بودیسم محسوب می شود، ضمن آنکه در این دین همه اشیا جنبه علمی دارند که مبتنی بر حقیقت مطلق است، لذا بشر بر این اساس منشا فیضی است که از آن طریق به سوی روشنایی درونی رهنمون میب شود.
وی در پایان تاکید کرد: دین راهکاری برای ارتقای ارزش های اخلاقی است؛ لذا در جهان امروز باید به شکلی بسیط و در قالب های مختلفی به این مولفه توجه شود.