هر کسی روزانه مجاز به مصرف فقط 9 گرم نمک است و بزرگسالان به دلیل اینکه در معرض بیماری ها قرار دارند باید این مقدار را به 6 گرم کاهش دهند.
به گزارش خبرنگار علمی«خبرگزاری دانشجو»، این روزها آنقدر درباره مصرف نمک، محصولات نمکین و نمک سودها هشدار داده می شود که مردم را بر آن داشت تا حد تعادل را رعایت کنند.
فایده کاهش نمک بر سلامتی بر هیچ کس پوشیده نیست اما به حدی تولید کنندگان مواد غذایی برای خوشمزه کردن غذاها از نمک و شکر استفاده می کنند که باعث شده اند ذایقه مردم تغییر کنند و مزه طبیعی غذاها دیگر خوشایندشان نباشد!
از دلیل های اصلی داشتن برنامه غذایی کم نمک، پایین بودن فشار خون و به حداقل رساندن سکته و حمله قلبی و ... دیگر است.
اگر همه افراد مصرف نمک را به حد تعادل برسانند از سلامت بیشتری برخوردار خواهند بود اما اگر آن دسته از افرادی که از فشار خون بالا یا بیماری هایی که در ارتباط با مواد غذایی است رنج می برند نمک خود را کاهش دهند می توانند داروهایشان را نیز کاهش دهند و ضربان قلب منظم تر و آرام تری داشته باشند.
میانگین نمکی که افراد مجاز به مصرف آن هستند روزانه 9 گرم است و بزرگسالان به علت اینکه در معرض بیماری ها قرار دارند باید این مقدار را نیز کاهش دهند و به حدود 6 گرم برسانند.
منابع نمک کجاست؟
مواد غذایی پرورده و عمل آوری شده و نمک های افزودنی در حین پخت و پز یا سر میز جزء منابع اصلی نمک محسوب می شوند.
جایگزین نمک چیست؟
در هنگام پختن غذا نمک به آن اضافه نکنید؛ به جای آن می توانید از ادویه جات، پودر خردل، یا گیاهان خشک شده سنتی مثل ورقه های خشک به، زردآلو، شلغم و... ؛ همچنین از مزه دهنده های ترش مثل سرکه، آبغوره و لیمو ترش برای خوش طعم کردن غذا استفاده کنید.
سبزی را تازه بخورید تا نمک نخورید
تا جایی که برایتان ممکن است سبزی ها را تازه به تازه مصرف کنید که هم نمک کمتری با آن بخورید و هم ذایقه شما به حالت طبیعی خود برگردد و از طعم سبزیجات لذت بیشتری ببرید.
چه چیزهایی کمتر بخوریم؟
کلیه مواد بسته بندی شده و غذاهای آماده کنسروی به دلیل اینکه فاسد نشوند و برای مصرف کنندگان خوش طعم جلوه کند حاوی مقادیر زیادی نمک هستند به همین دلیل باید خوردن کنسروها و مواد عمل آوری شده مانند: کالباس ها، سوسیس ها و ژامبون ها را حذف کنید یا به حداقل برسانید و گوشت مرغ و ماهی تازه جایگزین آنها کنید.
توصیه ای که در تغذیه بچه ها باید عملی شود
تا جایی که ممکن است از کودکی به فرزندانتان غذاهای کم نمک بخورانید، زیرا از آنجایی که کلیه های بچه های تازه متولد شده هنوز رشد کافی نکرده اند سدیم اضافی در بدنشان ذخیره می شود و عامل بروز ناراحت های کلیوی، کبدی و ... می شود اما بزرگسالان نمک اضافی را از طریق کلیه ها و ادرار دفع می کنند.
پیامبر خدا(ص) در سفارش هایشان به امام علی(ع) فرمودند:«ای علی غذا را با نمک آغاز کن و با نمک پایان ده تا از هفتاد و دو نوع از انواع بلا که جذام، دیوانگی و پیسی از آن جمله است به دور باشی(1)».