به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، جواد بهارآرا امروز در کنگره بین المللی فرآوردههای طبیعی در هتل میثاق مشهد بیان کرد: فرآوردههای طبیعی در جهان از جایگاه بسیار بالایی برخوردار است و به همین منظور هر ساله کنگرههای بسیاری با حضور اساتید، دانشجویان، مدیران صنایع و صاحبان سرمایه جهت ارائه طرحهای خود برگزار میشود.
وی با انتقاد از این که فرآوردههای طبیعی در کشور مورد غفلت قرار گرفته است تصریح کرد: از این فرآوردهها در درمان بسیاری از بیماریها مانند سرطان استفاده میشود اما در کشور ما مورد غفلت قرار گرفته این در حالی است که برای واردات آن هزینههای بالایی صرف میشود.
دبیر اجرایی کنگره با اشاره به این که در این زمینه نشستهای علمی بسیاری در کشورهای مختلف برگزار میشود ادامه داد: در سال 90 پیشنهاد برگزاری این کنگره به دانشگاه آزاد داده شد که به تصویب دانشگاه رسید که با اعلام فراخوان مورد استقبال نیز قرار گرفت.
نواقص در ساختار سیاستگذاریهای کلان، فارغ التحصیلان علوم زیستی را از کسب ثروت باز داشته است
بهارآرا افزود: علیرغم تمام تلاشهایی که با ایجاد مراکز تحقیقاتی و پارکهای فناوری و سازمانهای متعدد در پی گسترش فناوریها شکل گرفته است اما به علت موانع و نواقص متعدد به خصوص در ساختار سیاستگذاریها و مدیریت پژوهشی کلان کشور هنوز فارغ التحصیلان در رشتههای علوم زیستی جایگاهی در عرصه کار، اشتغال و کسب ثروت ندارند.
وی با تاکید بر این که اساتید و دانشجویان این رشتهها در یک سیکل آموزشی از دانشگاه به دانشگاه فعالیت میکنند خاطرنشان کرد: این افراد با این روند قادر به کارآفرینی در کشور نیستند و این امر برای کشور در جامعه امروز مضر است.
دبیر اجرایی کنگره ادامه داد: مقام معظم رهبری تاکیدات فراوانی بر اعتماد به جوانان تحصیلکرده و تکریم اساتید و تدوین قوانین لازم برای رفع بوروکراسی و همچنین ایجاد شرکتهای دانشبنیان داشتهاند.
در شروع دوره مدیریت جدید کشور، به اساتید و دانشجویان اعتماد شود
بهارآرا ابراز کرد: در شروع دوره مدیریت جدید در کشور باید مدیران ارشد و میانی کشور به دانشجویان و اساتید و پژوهشگران اعتماد داشته باشند و موانع و تنگناهای مالی را از مسیر پیشرفت آنان بردارند.
وی با اشاره به این که با ایجاد چنین فضایی دانشجویان با انگیزه بیشتری به تحصیل علم خواهند پرداخت گفت: دانشجویان، اساتید و پژوهشگران باید با شناسایی منابع طبیعی کشور و جهت گیری صحیح در تحقیقات علمی به فعالیت خود ادامه دهند.
دبیر اجرایی کنگره افزود: البته نباید تنها به چاپ مقاله در داخل و خارج از کشور اکتفا کرد هر چند که این امر نیز مفید و ارزشمند است اما با توجه به شرایط فعلی جامعه باید از منابع طبیعی به بهترین نحو بهره برد.
بهارآرا با تاکید بر این که با انجام پژوهش باید به رفع نیازمندیهای کشور پرداخت بیان کرد: در این راستا مرکز پژوهشهای فرآوردههای طبیعی در دانشگاه آزاد از سال 90 راه اندازی شد.
وی تصریح کرد: حدود 14 ماه است دبیرخانه علمی با همکاری دانشگاههای داخل و خارج از کشور به فعالیت مشغول است.
دبیر اجرایی کنگره ادامه داد: در این راستا اقدام به دعوت از دانشجویان، اساتید و پژوهشگران داخل و خارج از کشور نموده و تا در زمینه فرآوردههای طبیعی به ارائه مقاله بپردازند.
بهارآرا با تاکید بر این که استقبال بسیار خوبی را شاهد بودهایم خاطرنشان کرد: پس از انجام داوریهای لازم 290 مقاله در قالب سخنرانی و پوستر پذیرفته شد که 25 مقاله از خارج از کشور و مابقی داخل کشور هستند.
وی گفت: در این کنگره دو روزه اساتید و پژوهشگرانی از کشورهای سوئیس، آلمان، ایتالیا، هند و مالزی شرکت کردهاند.
بهره گیری از منابع کشور عاملی در جهت پیش برد اهداف علمی کشور
در ادامه رئیس دانشگاه آزاد مشهد بیان کرد: کشور ما از منابع ارزشمند با قابلیتهای شگرفی در زمینهها مختلف برخوردار است که میتوان با هدایت پژوهشهای کاربردی و بهره برداری از این نعمتهای خدادای علاوه بر گسترش مرزهای دانش، بخش عظیمی از نیازهای کشور را در زمینههای مختلف برطرف کرد.
ناصر پریز تصریح کرد: بدون شک دانشگاه آزاد مشهد با 30 سال فعالیت در زمینههای علمی و پژوهشی و با 25 هزار دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی میتواند نقش بسیاری در پیش برد اهداف علمی کشور ایفا کند.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین اولویتهای پژوهشی این دانشگاه راه اندازی مراکز تحقیقاتی و پژوهشی با حوزهای مختلف علوم است که از آن جمله آن میتوان به راه اندازی پژوهشکده خوارزمی اشاره کرد.
رئیس دانشگاه آزاد مشهد در پایان خاطرنشان کرد: این پژوهشگاه با برخورداری از امکانات آزمایشگاهی و تحقیقاتی مناسب توانسته نقش ارزشمندی در پیش برد اهداف پژوهشی و به خصوص کاربردی داشته باشد.