به گزارش باشگاه دانشجویان«خبرگزاری دانشجو»، حجتالاسلام والمسلمین اسحاق محمدی تبار معاون فرهنگی دانشگاه آزاد واحد کرج، در سومین جلسه کمیته اقتصاد مقاومتی که در سالن شورای این دانشگاه برگزار شد، گفت: با توجه به برگزاری انتخابات آزاد و سالم و پشت سر گذاشتن حماسه سیاسی در کشور، تحقق حماسه اقتصادی با تلاش در جهت اجرای منویات مقام معظم رهبری در زمینه ایجاد فرهنگ اقتصاد مقاومتی ضروری است.
وی با اشاره به اینکه جلسات کمیته اقتصاد مقاومتی هر دو ماه یک بار برگزار میشود، اظهارکرد: اعضای حاضر در این جلسات به ارائه راهکارها و پیشنهادهایی در خصوص تحقق حماسه اقتصاد مقاومتی در حوزههای مختلف از جمله کشاورزی، فرهنگی و اجتماعی و غیره میپردازند.
محمدی تبار با بیان محورهای سومین جلسه این کمیته، خاطرنشان کرد: محورهای این جلسه بهرهبرداری مناسب از ظرفیتهای تولید و فعالیتهای مولد اقتصادی در بخش کشاورزی و بحث و تبادل نظر پیرامون برگزاری همایش ملی «نقش سبک زندگی در اقتصاد مقاومتی» است که از سوی جهاد دانشگاهی استان البرز پیشنهاد شده است.
وی افزود: اقتصاد مقاومتی ارکانی دارد که با تکیه بر مردم، تقویت بخش خصوصی و اجرای منویات مقام معظم رهبری عملیاتی خواهد شد.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد واحد کرج، عملکرد مسئولین در تحقق حماسه اقتصادی را موثر دانست و گفت: عملکرد مناسب مسئولین نتیجه مثبت در اقتصاد مقاومتی را به دنبال خواهد داشت، چراکه عملکرد مسئولان و اینکه بین حرف و عمل مسئولین فاصلهای نباشد، برای مردم سرنوشت ساز و موثر است.
در ادامه این جلسه، احمدرضا فیروزی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد استان البرز به تشریح همایش ملی «نقش سبک زندگی در اقتصاد مقاومتی» پرداخت و گفت: «اقتصاد مقاومتی» از جمله اصطلاحاتی است که رهبر معظم انقلاب بعد از عبارت «جهاد اقتصادی» به عنوان مأموریت و سوگیری چشمانداز نظام جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک راهبرد دائمی ترسیم کرد، بر این اساس برای تبیین ابعاد آن، ضروری است شاخصها و مولفههای آن شناسایی و تبیین شود.
وی سبک زندگی را یکی از مهمترین عناصر فرهنگ ساز و تأثیرگذار بر مسائل مهم زندگی اجتماعی افراد جامعه دانست و افزود: برای دستیابی به کشوری با الگوهای نوین اسلامی، مطالعه و بهبود سبکهای زندگی آحاد جامعه ضروری است و برای نهادینه کردن فرهنگ اقتصاد مقاومتی در جامعه نیز قبل از هر چیز باید شاخصها و مولفههای سبک زندگی مبتنی بر اقتصاد مقاومتی را احصا کرد.
فیروزی خاطرنشان کرد: همایش ملی «نقش سبک زندگی در اقتصاد مقاومتی» به دنبال آن است تا مولفههای سبک زندگی مبتنی بر اقتصاد مقاومتی را مورد مطالعه قرار داده و راهکارهای مقتضی برای دستیابی به اهداف مد نظر را شناسایی و تبیین کند.
وی با اشاره به تقویم زمانی این همایش، تصریح کرد: زمان برگزاری همایش آذرماه سال جاری است و محققان، صاحب نظران، اساتید حوزه و دانشگاه، طلاب، دانشجویان و سایر علاقهمندان از سراسر کشور می توانند مقالات خود را تا 20 آبان ماه سال جاری به دبیرخانه همایش ارسال کنند.
عبدالله محمدی رییس دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد واحد کرج، در ادامه جلسه پایه اقتصاد مقاومتی را کشاورزی دانست و گفت: 15 درصد تولید ناخالص ملی، 25 درصد صادرات غیر نفتی و 20 درصد اشتغال وابسته به کشاورزی است و میتوان گفت اقتصاد بیش از 93 درصد مردم ایران وابسته به کشاورزی است و اگر بخش کشاورزی آسیب ببیند، اقتصاد شدیداً آسیب پذیر خواهد بود.
وی با تأکید بر حمایت ویژه از بخش کشاورزی، خاطرنشان کرد: کشاورزی یک امر اقتصادی است و به نوعی سیاستهای حمایتی در کشاورزی باید از طریق طرحهای نو و زودبازده و با کاهش هزینههای تولید تقویت شود.
محمدی با بیان اینکه در کشاورزی باید از تحقیقات و دانش فنی در راستای توسعه و تحقق حماسه اقتصادی در این بخش بکار گرفته شود، به ارائه راهکارها و پیشنهادهایی در این خصوص پرداخت و افزود: شناخت، آگاهی و استفاده از تمامی ظرفیتهای موجود در بخش کشاورزی، صرفه جویی و استفاده از ادوات کم مصرف، مدیریت آب، ایجاد مشاغل خانگی با نقش کشاورزی در سبک زندگی، تقویت تشکلهای مردمی، تجهیز خدمات مشاورهای و آموزشهای کشاورزی و اصلاح قانون نظام مهندسی و الزام اجرای این قانون از جمله این پیشنهادات است.
حجتالاسلام والمسلمین امنالله فرید مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد واحد کرج، نیز اظهارداشت: نیازها و ظرفیت کشور باید شناسایی شود، متأسفانه کشاورزی، کشاورزی وابسته و سنتی است و کشاورزان علم و دانش لازم را ندارند.
وی ادامه داد: همان طور که بین صنعت و دانشگاه شکاف است بین دانشگاه و کشاورزی نیز شکاف است و بسیاری از فارغالتحصیلان بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت نمیکنند.
فرید بر شناسایی قابلیتهای موجود در کشور تأکید کرد و گفت: با شناسایی و بررسی قابلیتهای موجود در کشور و کلید واژههای اقتصاد مقاومتی میتوان فرآیند را از قوه به بالفعل شدن طی کرد.
حسن شوندی دبیر هم اندیشی استادان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج نیز در ادامه این نشست، شناسایی استعدادهای هر استان را ضروری دانست و گفت: استعدادهای هر استان در راستای اینکه هر استانی در تولید یک یا چند محصول شاخص باشد، ضروری است و برای خودکفا شدن در تولید این محصولات برنامهریزی های لازم انجام شود.
وی بر تدوین طرح جامع پیشرفت کشاورزی در استان تأکید کرد و افزود: با تدوین و اجرای طرح جامع پیشرفت کشاورزی در استان، آسیبها و فرصتها بررسی شود و برنامهریزی مقتضی صورت بگیرد.
شایان ذکر است در پایان این نشست، برگزاری مشارکتی همایش ملی «نقش سبک زندگی در اقتصاد مقاومتی» به تصویب رسید و مقرر شد کارگروه تخصصی مرتبط با این همایش برای راهبرد اجرایی و مشارکت محوری نهادهای فرهنگی استان تشکیل شود.
انتهای پیام