به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، زنگ آغاز سال تحصیلی جدید همزمان با مدارس کشور در مدارس ایرانی 112 شهر خارج از کشور به صدا در آمد.
همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید، چهره شهرها و روستاهای کشور با حضور خیل عظیم دانش آموزان دگرگون شد و فراگیران برای شرکت در مراسم آغاز سال تحصیلی جدید، در تکاپو بودند.
امسال 12 میلیون و 242 هزار دانش آموز در دوره های ابتدایی، راهنمایی، متوسطه و پیش دانشگاهی تحصیل خواهند کرد.
در سال تحصیلی جدید شش میلیون و 850 هزار نفر در مقطع ابتدایی، دو میلیون و 212 هزار نفر در مقطع راهنمایی و سه میلیون و 270 هزار نفر در مقطع دبیرستان تحصیل خواهند کرد.
به گفته مسئولان وزارت آموزش و پرورش شمار دانش آموزان در سال تحصیلی جدید نسبت به سال 91 نیم درصد با کاهش روبرو خواهد بود ضمن اینکه شمار دانشآموزان در پایه اول ابتدایی با رشد 1.6 درصدی همراه است.
امسال 11 میلیون و 237 هزار نفر از دانشآموزان در مدارس دولتی و یک میلیون نفر نیز در مدارس غیردولتی تحصیل خواهند کرد.
امسال از تعداد کل دانشآموزان، 74 هزار نفر را دانشآموزان استثنایی و 452 هزار نفر را بزرگسالان تشکیل میدهند؛ ضمن آنکه 757 هزار نوآموز نیز در بخش پیش دبستانی اعم از نهادهای دولتی و غیردولتی تحصیل خواهند کرد.
امسال دانش آموزان در 91 هزار و 830 مرکز آموزشی تحصیل خواهند کرد که از این تعداد 38 هزار مدرسه شهری و 53 هزار مدرسه روستایی است.
در سال تحصیلی جدید 49 هزار مدرسه در قالب مجتمعها اداره میشوند و 39 هزار مدرسه به صورت مستقل فعالیت خواهند داشت.
براساس اعلام مرکز آمار و فناوری ارتباطات و اطلاعات وزارت آموزش و پرورش شمار معلمان و کارکنان آموزش و پرورش امسال به یک میلیون و 13 هزار و 655 نفر خواهد رسید که از این تعداد 481 هزار نفر را معلمان و کارکنان مرد و 532 هزار نفر را کارکنان و معلمان زن تشکیل میدهند.
همچنین امسال 358 هزار نفر در مقطع ابتدایی، 232 هزار معلم در مقطع راهنمایی و 307 هزار معلم در مقطع متوسطه فعالیت خواهند داشت که 61 هزار نفر دیگر نیز در بخش اداری و آموزش عالی دانشگاه فرهنگیان مشغول به کار خواهند بود. ضمن آنکه تعداد معلمان استثنایی نیز 21 هزار و 500 نفر است.
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد حدود شش میلیون دانش آموز در کلاس های هفتم تا دوازدهم (پایه های اول تا سوم متوسطه اول و اول تا سوم متوسطه دوم) در بیش از 50 هزار واحد آموزشی سال تحصیلی جدید را آغاز خواهند کرد.
ابراهیم سحرخیز افزود: بیش از 900 هزار نفر پرسنل آموزشی اعم از مدیر، معلم و عوامل اجرایی در تمام دوره های تحصیلی نیز از اول مهر ماه سال تحصیلی جدید را آغاز خواهند کرد.
وی ادامه داد: در سال تحصیلی جدید بیش از 85 درصد مدارس درنوبت صبح اداره خواهند شد.
سحرخیز گفت: از تعداد حدود شش میلیون دانش آموز دوره متوسطه قریب به یک میلیون نفر در پایه هفتم مشغول به تحصیل می شوند.
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: در سال تحصیلی جدید پایه های اول و دوم راهنمایی حذف شده و فقط پایه سوم راهنمایی فعال خواهد بود.
سحرخیز اضافه کرد: از این پس پایه های متوسطه اول به عنوان کلاس های هفتم تا نهم و پایه های متوسطه دوم به عنوان کلاس های دهم تا دوازدهم نامیده می شود.
وی ادامه داد: تا زمانی که دانش آموزان نظام فعلی در مدارس تحصیل می کنند، پیش دانشگاهی دایر خواهد بود تا به تدریج دانش آموزان در نظام جدید جایدهی شده تا دوره پیش دانشگاهی نیز حذف شود.
سحرخیز در توضیح این مطلب افزود: دانش آموزانی که در سال تحصیلی جدید در پایه سوم راهنمایی تحصیل می کنند باید دوره پیش دانشگاهی را سپری کنند اما پایه هفتمی ها اولین کسانی خواهند بود که بدون پیش دانشگاهی فارغ التحصیل می شوند.
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش درباره برگزاری کلاس های ضمن خدمت معلمان دوره متوسطه برای آموزش کتاب های جدیدالتالیف، گفت: تا پایان شهریورماه 120 هزار نفر از معلمان و عوامل اجرایی دوره متوسطه آموزش های لازم را برای آشنایی با کتاب های تازه تالیف فرامی گیرند.
سحرخیز در پاسخ به این سئوال که آیا در مقطع متوسطه با کمبود نیرو مواجه نخواهیم شد؟ گفت: در مقطع راهنمایی که همان متوسطه اول نامیده می شود، یک پایه(اول راهنمایی) حذف شده و دانش آموزان وارد کلاس هفتم می شوند، از سوی دیگر کلاس هشتم نیز نداریم و کلاس نهم که همان پایه سوم راهنمایی است، دایر خواهد بود.
وی اضافه کرد: بخشی از کمبود نیرو در متوسطه از طریق اضافه کار تامین می شود که به نوعی کمک به معلم است و منجر به افزایش کارایی معلمان نیز خواهد شد.
سحرخیز تصریح کرد: در زمینه خواهران با کمبود نیرو مواجه نیستیم به گونه ای که برخی از همکاران خانم با کسری ساعت موظف مواجه هستند اما در مورد آقایان این گونه نیست چرا که در طی سالهای گذشته هرم جنسیتی نیروی انسانی به هم خورده و بیشتر استخدامی ها به عنوان مثال در نهضت سوادآموزی و دوره ابتدایی از خانم ها بوده است.
وی اضافه کرد: در برخی از مناطق از جمله شهر تهران تعداد معلمان خانم بیش از آقایان است که این کمبود را از طریق اضافه کار جبران می کنیم.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی درسی وزارت آموزش و پرورش نیز در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا گفت: در سال تحصیلی 93-92 تمام کتاب های پایه سوم ابتدایی جدیدالتالیف و براساس برنامه درسی ملی تدوین شده است. در پایه اول متوسطه اول نیز پنج عنوان کتاب از جمله کتاب های زبان انگلیسی، زبان عربی، کار و فناوری، تفکر و سبک زندگی و مطالعات اجتماعی جدید التالیف است.
«محی الدین بهرام محمدیان» اضافه کرد: سایر درس های این پایه های تحصیلی همسو با برنامه درسی ملی، غنی سازی و بهسازی شد.