گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ در دو سال گذشته دلایل زیادی سبب افزایش قیمت ارز در ایران شده است، هدفمندی یارانه ها، تحریم ها، افزایش نقدینگی و سیاست های غلط بانک مرکزی، اما یکی از مواردی که شاید تنها در ایران اتفاق بیفتد، واکنش معکوس بازار به سخنان رئیس کل بانک مرکزی است. در زمان ریاست بهمنی بر بانک مرکزی، هر گاه وی با خبرنگاران مصاحبه می کرد، بازار نسبت به آن واکنش منفی نشان می داد و قیمت ها افزایش می یافت.
سخنان بهمنی اگر چه در مورد اقدامات بانک مرکزی برای کاهش نرخ ارز بود، اما عکس این اتفاق رخ می داد و نرخ ارز گران می شد.
چندی پیش حسین آذین، عضو هیئت رئیسه کمیسیون اصل 90 مجلس در این باره گفته بود: اگر آقای بهمنی هیچ گاه مصاحبه نمیکرد، بهتر بود؛ چرا که با هر صحبت وی مبنی بر کاهش قیمت ارز، 200 تا 300 تومان بر قیمت دلار افزوده شده است.
غلامرضا مصباحی مقدم، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نیز معتقد است: اصولاً رؤسای بانکهای مرکزی جهان کمتر مصاحبه میکنند و این موضوع را خدمت آقای بهمنی نیز گفته بودم و ایشان نیز گفتند: چشم عمل میکنم، اما متأسفانه عمل نکرد.
وی افزود: سخنان رئیس کل بانک مرکزی اثر منفی روی بازار میگذارد، به همین دلیل معتقدم بانک مرکزی به جای اینکه حرف بزند باید در عمل برنامههای خود را نشان دهد.
غلامرضا کیامهر، کارشناس مسائل اقتصادی در این باره گفته بود: به نظر می رسد عامل نوسان نرخ ارز خود بانک مرکزی و صحبت های رئیس کل بانک مرکزی است؛ ایشان زیاد حرف می زنند و بیش از حد لازم در خصوص مسائل اظهارنظر می کنند که این صحبت ها سیگنال های بدی را به بازار ارز مخابره می کند.
اما با تغییر دولت و انتصاب ولی الله سیف به ریاست بانک مرکزی کارشناسان انتظار داشتند رویه این بانک تغییر یابد و یا حداقل انتظار داشتند که دیگر سخنان رئیس کل بانک مرکزی به گونه ای نباشد که بازار واکنش معکوس نشان دهد و قیمت ها افزایش یابد.
روز گذشته، اما خاطره محمود بهمنی زنده شد، ولی الله سیف در ارتباط با قیمت ارز در جمع خبرنگاران اعلام کرد که اقتصاد باید به ثبات برسد و در این ثبات نرخ ارز نیز باید از نوسان به دور باشد.
وی گفت: دلار 3000 تومانی کف قیمتی است و اگر بیشتر از این مقدار کاهش یابد، منطقی نیست. بعد از این اظهارنظر دلار و سکه در بازار روند صعودی به خود گرفتند.
با این سخنان و با توجه به گرانی های چند ماه گذشته و ارتباط دادن این گرانی ها به نرخ ارز توسط تمامی تولیدکنندگان می توان این گونه نوشت: نرخ پراید 16 میلیون تومانی کف قیمتی است، نرخ کنونی کالاهای اساسی در کف قیمت قرار دارد و در یک جمله می توان سخنان سیف را این گونه تفسیر کرد: قیمت کنونی تمام کالاها در کف قیمتی آن قرار دارد و اگر پایین تر بیاید منطقی نیست!
سیف روز گذشته همچنین به ثبات اقتصادی پرداخت و گفت: ما باید به یک ثبات و تعادل در اقتصاد کشورمان دست یابیم؛ ثبات از اولویت های هر اقتصادی است، اما دلار 3000 تومانی و قیمت ها در بازار کالا و خدمات نشان از گرانی دارد و با این اظهارنظر سیف، این گرانی است که به ثبات می رسد نه اقتصاد.
باید به سیف یادآوری کرد که انتظار مردم از دولت جدید مقابله با گرانی و کاهش قیمت هاست، این انتظار طبیعتاً بارها و بارها از طریق مصاحبه های مردمی در صدا و سیما و رسانه های دیگر به گوش سیف رسیده است، بنابراین وی با این بهانه که اقتصاد به ثبات نیاز دارد، نباید گرانی ها را به ثبات برساند.
آخه...
دلاري 1000 تومني که شده سه تومن اشکال نداره ولي اگه پايين بياد ضرر داره ها؟!!!!!
والا براي ما بي سوادا ضررش رو هم بگو پروفسور
اگر قيمت دلار را عرضه و تقاضا تعيين نميکند ، پس چطوري است که وقتي قيمت دلار به 4000 تومان ميرسد جناب بانک مرکزي صدايش درنميآيد که واي اقتصاد مملکت واي اقتصاد مملکت؟!!!!!!!
چرا ؟؟؟ چون تاوان دلار 4000 توماني را مردم بدبخت و بيچاره از سفره هايشان ميپردازند و دولت با کمک دلالها به کاسبي فروش دلارهاي همين مملکت ميپردازند!!!!!
چرا بانک مرکزي فقط و فقط وقتي قيمت دلار به سمت پايين ميآيد جيغ ميزند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ کجاست پس وقتي قيمت مانند اسب بي صاحب به 4100 تومان ميرسد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ يا حضرت ولي عصر به دادمان برس از دست ...!!!!!!!!!!!
گاهي به ادم بودن اينها شک مي کنم؟