به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو » وزیر پیشنهادی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دولت یازدهم جمهوری اسلامی رضا فرجی دانا، استاد تمام دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران است که در عملکرد خود سابقه ریاست بر دانشگاه تهران را در دولت دوم سید محمد خاتمی دارد.
رضا فرجی دانا مدرک کارشناسی خود را در سال 1365 در رشته مهندسی برق و کامپیوتر از دانشگاه تهران دریافت کرد و سپس برای ادامه تحصیل در دانشگاه واترلو عازم کشور کانادا شد. به این ترتیب او تحصیلات تکمیلی خود را در این دانشگاه در مقطع کارشناسی ارشد (1368) و دکتری (1372) در رشته مهندسی برق و کامپیوتر به انجام رسانده است. در حال حاضر وی عضو هیئت علمی (استاد تمام) دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران است.
او پیش از انتصاب به عنوان ریاست دانشگاه تهران مدتی ریاست گروه مهندسی برق و کامپیوتر دانشکده فنی و پس از آن هم به مدت بیش از پنج سال (1377 تا 1381) ریاست پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران را برعهده داشت.
از دیگر مسئولیت های او میتوان به ریاست مرکز انفورماتیک دانشگاه تهران بین سال های ١٣٧5 تا 1381، و ریاست انجمن مهندسی برق و الکترونیک ایران (IEEE Iran Section) در سال های ١٣٨٦ و ١٣٨٧ اشاره کرد.
وزیر علوم پیشنهادی دولت یازدهم پیشتر بین سالهای 1381 تا 1384 ریاست دانشگاه تهران را عهده دار بود، در جریان حادثه حمله به کوی دانشگاه در سال 1382، در جمع دانشجویان معترض حاضر شد و ضمن تلاش برای دلجویی از دانشجویان گفت: «در صورت تکرار حمله لباس شخصی ها (به دانشجویان، دانشگاه و کوی آن)، استعفای خود را تقدیم خواهد کرد.»
رضا فرجی دانا پس از استعفای مصطفی معین در اواخر کار دولت دوم سید محمد خاتمی، برای تصدی سمت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به مجلس ششم معرفی شد، اما نتوانست رأی اعتماد لازم را مجلس ششم کسب کند.
در 27 مهر 1392 حسن روحانی، رئیس جمهور ایران در نامه ای که به دفتر علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی ارسال کرد، رضا فرجی دانا را به عنوان وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری معرفی نمود.
پیش از این روحانی جعفر میلی منفرد را برای تصدی این وزارتخانه به مجلس معرفی کرده بود که موفق به اخذ رأی اعتماد از مجلس نشد.
جعفر توفیقی پس از عدم رای اعتماد مجلس به میلی منفرد به عنوان سرپرست وزارت علوم کار خود را آغاز کرد که در این مدت کوتاه اقدامات بی شماری را مانند عزل و نصب مدیران دانشگاهی انجام داد.
با وجود اینکه تا پیش از معرفی فرجی دانا، انصاری، معاون پارلمانی رئیس جمهور و توفیقی بر قطعی بودن معرفی وی به مجلس شورای اسلامی تاکید میکردند، اما فرجی دانا به عنوان وزیر علوم پیشنهادی به مجلس معرفی شد، حال باید دید که مجلس شورای اسلامی در هفته آینده کلید ریاست وزارت علوم را به فرجی دانا خواهد سپرد یا نه.