به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، مهدی وطنپرست صبح امروز در نشست خبری در سالن اجتماعات ساختمان اداری دانشگاه آزاد قوچان با اشاره به سالروز تاسیس این واحد دانشگاهی در دوم آبان ماه، بیان داشت: دانشگاه آزاد قوچان در طول فعالیت آموزشی، فرهنگی، پژوهشی خود در طول 25 سال گذشته هماکنون دارای امتیاز 1124 و رتبه بسیار بزرگ در بین واحدهای دانشگاهی بوده که با رسیدن به مرز 2000 امتیاز تا پایان سال جاری و استقلال دانشکدهها به یک دانشگاه جامع تبدیل خواهد شد.
وی اعضای هیات علمی را رُکن و عمود خیمه مجموعه بزرگ دانشگاهی دانست و افزود: هماکنون این واحد دانشگاهی دارای 260 عضو هیات علمی و استاد مدعو است و از 63 رشته-مقطع موجود، دانشجویان در 44 رشته-مقطع فعال در حال تحصیل هستند.
رئیس دانشگاه آزاد قوچان تاکید کرد: دانشگاه آزاد قوچان استراتژی و ادامه حیات خود را در گسترش رشتههای تحصیلات تکمیلی میداند؛ بطوری که از 163 رشته مصوب شده در شورای گسترش استانی، 122 رشته گرایش در مقطع دکتری و کارشناسی ارشد است.
وطن پرست تصریح کرد: پس از گسترش تحصیلات تکمیلی، تبدیل به یک دانشگاه کارآفرین را در دستور کار خود قرار دادیم تا در فرآیند فارغالتحصیلی دانشجویان خود نقشی را ایفا کنیم تا آنان شانس بیشتری برای جذب به کار شدن داشته باشند.
وی نبود صنایع تبدیلی در شهرستان را باعث ضرر دانست و گفت: شهرستان قوچان دارای پتانسیلهای بالایی است؛ اما نبود صنایع تبدیلی باعث ضرر و زیان در بخش کشاورزی منطقه شده که دانشگاه آزاد قوچان با در اختیار داشتن مجوز به دنبال ایجاد این صنایع تبدیلی و تامین سهمی از درآمدهای خود خواهد بود.
رئیس دانشگاه آزاد قوچان با اشاره به اینکه کیفیت شرط اول جذب دانشجو در هر محیط دانشگاهی است، خاطرنشان کرد: امروز بسیاری از دانشگاهها با صندلی خالی مواجه هستند که در سالهای آینده دانشجویان با ورود به دانشگاههای با کیفیت بالاتر دانشگاههای بیکیفیت را از رده خارج میکنند.
وطنپرست بیان داشت: تمام فارغالتحصیلان رشته پرستاری و مامایی این واحد دانشگاهی جذب کار شدهاند و هنوز 120 هزار نفر دیگر باید جذب شبکه بهداشت و درمان کشور شوند که این رشته دارای خروجی بازار کار است.
وی ادامه داد: تاسیس کلینیک سلامت در این واحد دانشگاهی در دستور کار قرار گرفته تا به علت دوری از محیط شهری بتوان با حضور یک پزشک عمومی، تجهیزات اورژانسی و آمبولانس خدمات اولیه بهداشتی-درمانی را به دانشجویان ارائه داد.
رئیس شورای فرهنگی دانشگاه آزاد قوچان با اشاره به عدم افزایش شهریه در دولت نهم و دهم تصریح کرد: عدم افزایش شهریهها و شرایط موجود مملکت بسیاری از فرصتها از دانشگاه آزاد گرفته شده؛ به طوری که 90 درصد هزینههای دانشگاه فقط صرف هزینههای جاری شده و نمیتوان در بخشهای عمرانی سرمایهگذاری کرد.
وطن پرست افزود: امروز باید با روند جذب دانشجو به دنبال حفظ ابنیه و ساختمان های موجود در محیط دانشگاهی باشیم که پس از تامین هزینهها و بودجههای لازم به دنبال ساخت و تهیه پروژههای دیگر در محیط دانشگاه بود.
وی اساس توسعه هر شهر را در عزم و اراده مسئولان آن محیط دانست و تصریح کرد: دانشگاه آزاد قوچان طرحهای پژوهشی و پایاننامههای متعددی برای گرهگشایی از مشکلات اجتماعی و اقتصادی شهر قوچان را در اختیار دارد.
این استاد رشته جغرافیا و برنامهریزی شهری ادامه داد: حلقه مفقوده و احساس بینیازی مسئولان شهری عملا بر فضا تاثیر گذاشته و با وجود این فعالیتهای صورت گرفته و معضلات و مشکلات اجتماعی و اقتصادی، شورای شهر و شهرداری برای این موضوع اعلام نیاز نکردهاند.