به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، درسالهای اخیر کشورهای اسلامی مورد هجوم موج وسیع و پردامنه ای از تبلیغات مسحیت قرار گرفته اند. تبلیغات یکی از ابزارهای رایج برای انتقال فکر، فرهنگ و هر گونه پیامی به دیگران است. مکاتب فکری و پیروان ادیان مختلف به خصوص پیروان دین مسیحیت با بهره گیری از شیوه های گوناگون، پیام های مورد نظر خویش را به مخاطبان انتقال دهند. مخاطبان این گونه تبلیغات هر گروه سنی یا طبقه اجتماعی می تواند باشد، از این رو تنها را مقابله با چنین مواردی افزایش دادن سطح آگاهی و شناخت عقلانی افراد نسبت به آنچه در معرضش قرار می گیرند.
دکتر علی الشیخ، مسیحی کاتولیک راه یافته به اسلام، عضو هیأت علمی جامعه المصطفی و گروه ادیان و مدرس دانشگاه ادیان؛ روز سه شنبه در جمع اساتید، اعضاء هیأت علمی، دانشجویان و کارکنان دانشگاه نیشابور و همچنین اعضاء کانون بسیج اساتید شهرستان نیشابور و جمعی از اعضاء هیأت علمی دانشگاه های سطح شهر با موضوع نگاه تطبیقی به باورها و رفتارهای دینی در اسلام و مسحیت به ایراد سخنانی پرداختند.
استاد علی الشیخ اهل عراق است و سابقۀ مسیحی دارد. وی در سن بیست و سه سالگی به اسلام گروید و برای تحصیل به قم وارد شد. ایشان ضمن اشاره به نحوه تشرف خود به دین اسلام به بیان تفاوت ها و شباهت های بین دو دین اسلام و مسیحیت پرداختند. سپس با در نظر گرفتن سه معیار عقلانیت، معنویت و کرامت انسان به مقایسه باورها و رفتارها در این دو دین پرداختند. توجه به عقلانیت در اسلام و وجود آیات فراوان در این زمینه و همچنین توصیه های مکرر در اسلام و قرآن به تعقل و تفکر و پذیرفتن عاقلانه دین و پشتوانه عقلانی داشتن آموزه های دینی را از جمله امتیازات ویژه دین اسلام برشمردند و در مقابل، ایمان منهای عقل را از ویژگی های مسیحیت برشمردند. در ادامه با توجه به نگاه حداکثری دین اسلام در بحث معنویت و تسامح های فراوان و رفتارهای حداقلی در مسیحیت؛ راه رشد معنوی انسان را در اسلام کامل تر دانسته و در انتها با توجه به عزت و کرامت انسان در آموزه های دین اسلام و مسیحیت به مقایسه این دو پرداختند.