گروه اندیشه «خبرگزاری دانشجو»؛ کتاب «علی (ع) صراط مستقیم» نوشته علی خداجویان در سال امیرالمومنین (ع) مطابق با سال 1379، توسط انتشارات توحید به چاپ رسید. این کتاب در حقیقت قطره ای از اقیانوس بیکران حضرت زهرا (س) و حضرت علی (ع) است.
از ویژگی های مهم این کتاب این است که مؤلف از منابع و مآخذ معتبر و پرباری استفاده کرده است. تعداد این منابع به 200 کتاب می رسد که نویسنده در قسمت پایانی کتاب، فهرستی از آن را تنظیم کرده است، لذا این کتاب از سری کتاب های مستند و پرمنبع محسوب می شود.
مولف بحث خود را از آفرینش نور محمد(ص) آغاز کرده و سپس چگونگی آفرینش نور تک تک پنج تن آل عبا را توضیح می دهد. نویسنده با اشاره به اهتمام رسول خدا (ص) در معرفی علی (ع)، علی (ع) را به روایت صحابه نیز معرفی نموده و سپس منزلت علی (ع) را در کلام پیامبر(ص) تبیین میکند.
در بخش بعدی با عنوان خانه وحی در آتش، به بیان داستان غم انگیز شهادت حضرت زهرا (س) پرداخته و فضایل صدیقه کبری علیها سلام و سپس آیه تطهیر و چگونگی تلاش و دفاع فاطمه (س) از ولایت را مطرح می کند. مؤلف در قسمت بعدی کتاب به بحث در مورد فضایل علی (ع) می نشیند و علی (ع) را به عنوان اولین مرد ایمانآورنده معرفی می نماید. از دیگر فضایل علی (ع) که نویسنده به آن ها اشاره می کند میتوان موارد زیر را نام برد:
جانبازی علی (ع) در لیله المبیت، غروب نکردن خورشید به خاطر علی (ع)، بازماندن در خانه علی (ع) به مسجد، علی (ع) محبوبترین مردم نزد خدا و رسول خدا، سلام علی (ع) به اصحاب کهف و پاسخ آن ها، علی (ع) با آب بهشتی وضو می گیرد، علی (ع) برترین مومن و جانشین پیامبر (ص)، فرزندان علی فرزندان پیامبرند، رازگویی خداوند با علی (ع) و...
بخش بعدی کتاب به علی (ع) و اهل بیت ایشان در قرآن اختصاص یافته و آیاتی از قرآن را که در شأن علی (ع) و اهل بیت ایشان نازل شده، بیان می کند. در همین بخش داستان خطبه پیامبر (ص) در روز غدیر خم را نیز مطرح نموده و سپس نگاهی کلی به آیات مربوط به غدیر خم میافکند. همچنین از راویان حدیث غدیر از صحابه و تابعین و نیز راویان حدیث غدیر از دانشمندان اهل سنت نام می برد.شایان ذکر است آیاتی که پیرامون علی (ع) و اهل بیت ایشان در این کتاب آمده است جمعا به 79 آیه می رسد.
پس از ذکر آیات نگاهی اجمالی به فضایل اهل بیت (ع) در احادیث افکنده و سپس اختصاصا احادیثی از فضایل علی (ع)، فضایل حضرت فاطمه(س)، فضایل امام حسن (ع) و امام حسین (ع)، فضایل مهدی موعود (ع) آورده و همچنین احادیثی دیگر از فضایل اهل بیت در روایات عمر و ابوبکر و عایشه و ابن عمر را ذکر می نماید.
در بخش پایانی نیز آخرین گفتار ابوبکر و عمر را در لحظه مرگشان بیان کرده و در نهایت با آخرین کلام علی (ع) در لحظه شهادت، اینگونه کتاب خود را به پایان می رساند: «... و آیا مولای ما امیرالمومنین علی (ع) در آخرین لحظه حیات جز رضا و خشنودی خدا چیز دیگری دیده بود؟ و اگر او این آیه را با گوش جان نشنیده بود که خالقش به او می فرماید: «یا ایتها النفس المطمئنه، ارجعی الی ربک راضیه مرضیه، فادخلی فی عبادی، وادخلی جنتی»؛ ای کسی که دارای نفس مطئنه هستی، بیا به سوی پرورگارت در حالی که تو از او راضی هستی و هم او از تو راضی است، پس بیا داخل در بندگان خاص من باش، و وارد بهشت من شو. آیا می گفت: «فزت و رب الکعبه»؟
آری، ابی بکر و عمر بر اثر نافرمانی خدا و رسولش و تغییر در دین خدا و غصب مقامی که لایق آن نبودند، آن، گفتار آخرین لحظه حیاتشان بود و این علی علیه السلام که پدر و مادرم فدای نامش باد، این آخرین کلامش که: به خدای کعبه رستگار شدم.»