مشاور ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی گفت: طب سنتی به راهاندازی سازمانی مانند سازمان نظام پزشکی نیازمند است.
علی ابراهیمی در حاشیه چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی علم تا عمل در گفتوگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، با بیان اینکه مشاهیر و دانشمندان متمدن اسلام و ایران در عرصه گیاهان دارویی و طب سنتی دستاوردهای بسیار ارزشمندی را کسب و به جهان عرضه کردهاند گفت: انتقال این تجربیات از شرق به غرب و اروپا و ساماندهی آنها به همت دانشمندان و توسعه آنها به همت متخصصان، علوم مدرن را تشکیل داد.
وی گفت: ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی مستقر در معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور از وزارتخانهها و معاونتهایی که در حوزه طب سنتی فعال هستند حمایت میکند و رسیدگی به توانمندیها و پتانسیلهایی که در این ارگانها مغفول مانده است را به طور جدی در دستور کار خود قرار داده است.
مشاور ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی افزود: یکی از حمایتهای این ستاد حمایت از مراکز تحقیقاتی با هدف توسعه زنجیره علم تا ثروت و تبدیل ثروت به علم است.
ابراهیمی گفت: این معاونت با حمایتهای خود از مراکز علمی و پژوهشی و شرکتهای دانشبنیان توانسته است تعداد این شرکتها را که در سال 88 از 60 به 200 شرکت در سال جاری افزایش بدهد.
وی با اشاره به اینکه کشور ما از تنوع اقلیمی بسیار بالایی برخوردار است گفت: در سال 88 تقریبا از 200 دارو و فراورده توانستیم منشا گیاهی تهیه کنیم که این رقم در سال جاری به 930 فراورده افزایش یافت.
دبیر کارگروه تخصصی توسعه فناوری و کارآفرینی وابسته به معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور درباره طب سنتی نیز اظهار داشت: به دلیل استقبال طب سنتی در دنیا ما در حال حاضر دارای میراث بسیار باارزشی در کشور هستیم به طوری که یکی از کارهای اساسی این ستاد بازنویسی، تصحیح یا ترجمه 27 عنوان کتاب از صد عنوان کتاب در این حوزه به عنوان میراث طب سنتی کشورمان مورد بازنویسی تصحیح یا ترجمه قرار گرفته است.
ابراهیمی با تاکید به اینکه طب سنتی نیز باید دارای سازمانی مانند سازمان نظام پزشکی کشور باشد گفت: این طب باید در کشور ساماندهی شود.
وی با اشاره به وجود چهار گروه فعال که شامل طب سنتی تجاریسازی توسعه فناوری و کارآفرینی و فنی بازار از بسته کارآفرینی برای تبدیل ایده به شغل افزود: شناسایی و استانداردسازی مشاغل گیاهان دارویی در این کارگروه بررسی کردهایم که تاکنون توانستهایم 110 عنوان شغلی را ایجاد کنیم.
چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی علم تا عمل که از 11 آبان آغاز شده تا 14 آبان جاری از ساعت 9 الی 19 در مصلی امام خمینی برای علاقهمندان برپاست.