به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»؛ مجتبی خیام نیکویی در مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی «علم تا عمل» که عصر امروز در مصلی امام خمینی برگزار شد، درباره برخی ویژگی های جشنواره امسال با سال گذشته اظهار داشت: بیش از دو هزار طرح که قابلیت تجاری سازی داشته اند، به این جشنواره راه پیدا کرده اند که در سامانه این جشنواره ثبت و کلیه مراحل داوری آن نیز طی شده است.
معاون اول رئیس جمهور، وزرای کشاورزی و بهداشت، مشاوران رئیس جمهور و بیش از 42 نماینده مجلس از این نمایشگاه بازدید کردند.
وی افزود: کارگروه های پژوهش و فناوری به همت استان های گلستان، مازندران، قم و حضور تعدادی از نمایندگان مجمع در این جشنواره برگزار شد.
خیام نیکویی یادآور شد: راه اندازی شبکه برگزیدگان و حمایت خیرین از فناوری ها با هدف تجاری سازی از دیگر ویژگی های این نمایشگاه بوده است.
وی افزود: بعضی سفرا و تعدادی از نمایندگان سفرا از این نمایشگاه بازدید کردند که فرصت مناسبی برای انتقال طرح های کشورمان به کشورهای دیگر پیش آمد.
دبیر چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی «علم تا عمل» با بیان اینکه تجاری سازی باید تبدیل به فرهنگ شود، گفت: تأکید مقام معظم رهبری به شرکت های دانش بنیان است که خوشبختانه این فرهنگ سازی در این چند جشنواره شکل گرفته است.
طرح های برگزیده استانی به حد نصاب نرسیدند
خیام نیکویی درباره طرح های این جشنواره تصریح کرد: 820 شرکت با یک هزار و 104 طرح طی سه مرحله داوری به این جشنواره آمده اند که سی طرح برگزیده استانی داشته ایم با وجود اینکه ظرفیت سی طرح برگزیده استانی را داشتیم اما این تعداد به حدنصاب نرسید.
وی با بیان اینکه برخی استان ها نسبت به داوری های استانی خود نقطه نظراتی داشته اند، اظهار داشت: امروز برترین های این جشنواره معرفی می شود و طی دو ماه آینده دیگر طرح های که به عنوان برگزیده معرفی نشده اند در قالب سی طرح کشوری، سی طرح استانی و 15 طرح منتخب نمایشگاه ارتقاء خواهیم داد.
معاون فناوری و نوآوری معاون علمی فناوری رئیس جمهور در جشنواره امسال 146 میلیارد و 287 میلیون و 800 هزار ریال بین شرکت های دانش بنیان و بخش خصوصی قرارداد منعقد شده است.
انعقاد قرارداد بیش از 14 میلیارد تومان بین سرمایه گذاران و شرکت های دانش بنیان
خیام نیکویی افزود: 14 میلیارد و 628 میلیون تومان نیز قرارداد بین سرمایه گذاران و شرکت های دانش بنیان منعقد شده است.
وی با بیان اینکه باید از دستاوردهای نخبگان استفاده کنیم، گفت: یکی از نخبگان دستگاهی برای شمارش الکترونیکی جشنواره تولید کرده است که توانستیم در جشنواره امسال از آن استفاده کنیم.
دبیرچهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی «علم تا عمل» گفت: برای تمام شرکت های حاضر در این جشنواره گواهی شرکت صادر شده است و مجموعه طرح های جشنواره در قالب یک لوح در دسترس قرار خواهد گرفت.
خیام نیکویی ضمن تشکر ویژه از حضور 4 روزه سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور از کلیه دست اندرکاران در سراسر کشور در برگزاری این جشنواره قدردانی کرد.