به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»؛ محمد مرسی رئیس جمهور مصر در همان قفسی قرار گرفت که حسنی مبارک رئیس جمهور پیشین مصر نیز در آن قرار گرفته بود. به نظر می رسد این قفس بیش از اینکه جایگاه مجرمان باشد جایگاه نهایی رئیس جمهوران مصر است. شنیده شده است محمد مرسی به حبس ابد و یا اعدام با جوبه دار محکوم خواهد شد. مرسی و چند تن دیگر از رهبران اخوان المسلمین به اتهام تحریک به قتل معترضان بازداشت و محاکمه می شوند.
اما دلیل محاکمه حسنی مبارک چه بود؟ حسنی مبارک به دلیل فساد مالی و اداری و کشتار و زندانی کردن معترضان و مخالفانش محاکمه و در نهایت حکم تبرئه او صادرگردید.
حسنی مبارک که 30 سال رئیس جمهور مصر بود و در این دوران حالت فوق العاده را حفظ کرد. در هیچ انتخاباتی مجال به رقیبان نداد و از هر روشی برای حفظ قدرت استفاده کرد. او بر خلاف خواست مصریان روابط نزدیک و دوستانه با اسرائیل برقرار کرد و مسئولیت تامین انرژی اسرائیل را به عهده گرفت. در دوران بهار عربی چند هزار نفر را کشته و زندانی کرد. جنایات او و همراهانش در دادگاه پرونده قطور 50 هزار صفحه ای را تشکیل داد، اما در نهایت تبرئه شد و اکنون محمد مرسی در همان دادگاه و در همان قفس قرار گرفته است.
مرسی که در یک انتخابات آزاد و سالم رئیس جمهور مصر شده بود و تنها یک سال از مسئولیتش می گذشت به اتهام تحریک به کشتار در قفس قرار گرفت. هیچ مدرک مستدلی از آمریت یا اطلاع وی از کشتار معترضان در دست نیست اما قرار است به حبس ابد یا اعدام محکوم شود.
آیا انقلاب مصر و انقلابیون در مسیر درستی حرکت می کنند؟ زمانی که انقلابیون مصر به ایران آمدند و در ایران به علت نداشتن رهبر، ناقص خوانده شدند، بر افروخته شدند و با حالت قهر جلسه را ترک کردند. آیا اکنون انقلابیون مصر معتقد هستند که انقلاب مصر به ثمر نشسته است و در مسیر درستی حرکت می کند؟ در زمانی که رئیس جمهور قانونی و منتخب مصر پشت میله های زندان است و ارتش با حرکتی کودتاگونه قدرت را از دست او گرفته و در چنگ خود گرفته است. درهیچ کدام از سیستم های حکومتی مبتنی بر دموکراسی در نیا ارتش جایگاهی در قدرت ندارد اما انقلاب مصر نتونست سایه ارتش را از سر حکومت و دولت کم کند و همچنان همانند گذشته ارتش یکی از ارکان قدرت سیاسی در این کشور محسوب می شود.
مرسی به وسیله ارتش این کشور از کار برکنار و بازداشت شد و اکنون به جرم تحریک در به قتل رساندن معترضان در حال محاکمه است . اما چه کسی در مصر باید ارتش این کشور را که فقط در یک فقره از جنایاتشان در 14 آگوست 300 نفر را به قتل رساندند محاکمه کند؟ ارتشی که سالیانه کمک های مالی از آمریکا دریافت می کند. ارتشی که هزینه ها و مخارجش را از خارج تامین می کند آیا می تواند مستقل باشد و یا حامی مردم کشور خود باشد؟
همچنان فقدان یک رهبر کاریزماتیک در مصر به شدت احساس می شود. عدم وجود چنین رهبری باعث شده می شود در هر زمان انقلاب مصر به یک سمت حرکت کند و فقط آمریکا و متحدانش به خصوص اسرائیل از این وضعیت سود خواهند برد.
منبع: فرهنگ نیوز